Užsidarė vienas iš didžiausių failų dalinimosi puslapių

Viena iš didžiausių failų dalinimosi svetainių BTjunkie.com nusprendė savanoriškai nutraukti savo veiklą. Pagrindinė šio žingsnio priežastis buvo teisiniai procesai prieš panašią veiklą vykdančias svetaines.

Įkurta 2005 metų birželio mėnesį, BTjunkie.com buvo viena iš populiariausių „torrent“ svetainių visame pasaulyje pastaruosius penkerius metus.

Nors prieš puslapio savininkus nebuvo imtasi jokių teisinių veiksmų, tačiau dėl susiklosčiusios situacijos bei suintensyvėjusios kovos prieš piratavimą, portalo administratoriai portalą nusprendė uždaryti. Prieš kelias valandas puslapyje pasirodė atsisveikinimo žinutė.

Bendraudamas su TorrentFreak.com žurnalistu, „BTjunkie“ įkūrėjas užsiminė, jog tokį sprendimą priimti paskatino veiksmai prieš kitus failų dalinimosi puslapius. „Dėl savo veiklos failų dalinimosi svetainių „MegaUpload“ bei „The Pirate Bay“ komandos iškentė daugybė streso bei nerimo, tačiau man tai jau praeitis”, — teigė jis bei pridūrė, jog nemano kad „torrent“ puslapiams ateina galas. „Aš viliuosi, kad karas (tarp „torrent“ svetainių ir autorių teisių gynėjų – aut. past.) dar toli gražu nesibaigia.“

Verta paminėti, kad „BTjunkie“ buvo vienas iš puslapių, kurie kartu su „The Pirate Bay“ ar „Rapidshare“ portalais buvo iš dalies cenzūruojami „Google“ paieškos variklio, dėl su piratavimu susijusio turinio.

Oficialus atsisveikinimo tekstas

8 Komentarai

  1. daimonass parašė:

    Na nieko… Vienas uzsidare, vietoj jo, kitas atsiras.

  2. proekspertas parašė:

    Net nebuvau girdejas apie toki 😀

  3. ironvolf parašė:

    The same bro.

  4. daimonass parašė:

    Reiskias mazai siuncetes is torrent tinklu 🙂

  5. jtd parašė:

    as ir negirdejau, o siunciuosi daug

  6. MariusK parašė:

    Tai patys kalti, kad pr0n nesiunčiat. 😀

  7. edwinas2 parašė:

    Kas siunčia muziką lossless formatu,ypač old school atlikėjų kurių muzikos tikrai kartais labai sunku rasti tokiu formatu, tikrai turėtų žinot kas yra btjunkie, kaip ir monova.org ir pan.:)

  8. BroniusK parašė:

    Amžinojo atilsio tau btjunkie:(

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.