Vaizdo plokščių paklausa mažės ir 2018 m. antroje pusėje

Kripto valiutos visiškai sujaukė kompiuterijos pasaulį ir tai ypač atsispindėjo vaizdo plokščių kainose. Vienu metu vaizdo plokštės kainavo kone dvigubai nei turėtų. Vaizdo plokščių gamintojų aukso amžius buvo nuo 2017 metų galo iki 2018 metų pavasario, bet dabar svarstyklės vėl pradeda krypti paprastų pirkėjų naudai. Tam įtakos turi kritęs pelningumas kripto valiutų kasime, o taip pat įvairių vyriausybių veiksmai prieš kripto valiutas ir noras jas apmokestinti. Pasigirdo kalbų, kad kai kur kripto valiutų fermos netgi gali nebegauti pigios elektros, joms kaina būtų padidinta. Kovojama ir prieš kripto valiutų keityklas, kuriose neretai vykdomos įvairiausios machinacijos ir apgaulės.

Skelbiama, kad Taivano vaizdo plokščių gamintojai („Asus“, „Gigabyte“, MSI ir TUL) mato drastišką paklausos sumažėjimą, bet kainas mažina tik palengva. Kripto valiutų bumo metu pelno marža su vaizdo plokštėmis išaugo net iki 40-50 %, dabar ji nukrito iki maždaug 20 %, bet tai dar labai toki iki lygio, kuris buvo 2017 metų pradžioje. Tada buvo tenkinamasi 8-10 % pelno marža. Tad matome, kad dabar gamintojai bent dvigubai nori padidinti savo pelną „iš oro“.

Industrijos šaltiniai mano, kad 2018 metų antroje pusėje vaizdo plokščių daugiausiai nupirks žaidėjai. Dėl to, tie gamintojai, kurie turi mažesnį pasisekimą tarp jų, savo produkcijos parduos kur kas mažiau. Čia, tikriausiai, turima omenyje AMD, nes visiems, aišku, kad žaidėjų rinką valdo „nVidia“.

2 Komentarai

  1. Guja parašė:

    Juokinga kai visame pasaulyje šnekama atsinaujinančius energijos šaltinius,elektros taupymą.PVZ. Eu draudžia galingus dulkių siurblius.Tai pirma tegu suvaldo kripto valiutų fermas.Ar kas bent apytiksliai paskaičiavo kiek ten yra išnaudojama elektros??

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.