Vaizdo plokščių pardavimai pirmame ketvirtyje ir toliau mažėjo, bet kritimas jau beveik baigėsi

Stacionariųjų kompiuterių grafikos sprendimų tiekimas per metus sumažėjo 40 proc., o nešiojamųjų kompiuterių grafikos procesorių tiekimas – 45 proc. Pirmąjį 2023 metų ketvirtį lyginant su praėjusiu ketvirčiu, staliniams kompiuteriams skirtų diskrečiųjų vaizdo plokščių tiekimas sumažėjo 12,6 proc.

Didžiausias ketvirčio grafikos procesorių tiekimo sumažėjimas buvo pas „Intel“ – pirmąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, jis sumažėjo 17,5 proc. AMD tiekimas per ketvirtį sumažėjo 7,8 proc., o NVIDIA tiekimas smuko 4,1 proc. Kalbant apie rinkos dalį, „Intel“ dalis sumažėjo 2,9 procento, AMD dalis padidėjo 0,9 procento, o NVIDIA dalis padidėjo 1,96 procento.

Procesorių rinkoje sekėsi ne ką geriau. Remiantis „Jon Peddie Research“ ataskaita, bendra asmeninių kompiuterių procesorių rinka, palyginti su praėjusiu ketvirčiu, sumažėjo 15,6 proc. ir net 38,8 proc. palyginti su 2022 m. I ketvirčiu. Planšetinių kompiuterių rinka, palyginti su ketvirčiu, nepasikeitė tiekimas liko toks pat.

JPR prezidentas, teigė, kad tiekėjai mano, jog pagaliau išsprendė atsargų pertekliaus problemą, ir pridūrė, kad įprastas sezoniškumas turėtų įsivyrauti antrąjį pusmetį arba vėliausiai iki metų pabaigos. Iš trijų didžiųjų grafikos procesorių tiekėjų JPR teigė, kad NVIDIA geriausiai išvalė atsargas. JPR tikisi, kad antrąjį ketvirtį pardavimai ir toliau bus maži, o trečiąjį ir ketvirtąjį ketvirtį atsargiai, bet šiek tiek padidės.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.