„Vega 8“ mobilus grafikos procesorius naudoja DDR4, ne HBM2

AMD visai neseniai pranešė apie „Ryzen 7 2700U“ ir „Ryzen 5 2500U“ procesorius su integruota „Vega“ grafikos šerdimi. Nors ir mažai kas tikėjosi, kad šis grafikos sprendimas naudos HBM2 atmintį, dabar galutinai aišku, kad grafikos procesorius naudojasi bendra sistemos DDR4 atmintimi. Jei tik AMD būtų kaip nors pavykę grafikos procesoriui į porą pasiūlyti HBM2 atminties, apie tai tikrai būtume žinoję, nes gamintojai mėgsta pasigirti savo laimėjimais.

Mobilus „Vega“ grafikos sprendimas su aštuoniais vykdomaisiais blokais pasirodo kur kas geriau nei „Intel UHD 620“ grafika. Netgi laimi prieš „nVidia GeForce 940MX“, bet „GeForce MX150“ jau nebeįkanda. Daugiau nešiojamų kompiuterių su mobiliais „Ryzen“ procesoriais tikimasi išvysti 2018 metų CES parodoje.

3 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    o tai ka tai duotu, silpnam procesoriui HBM ?

    • Minde parašė:

      energijos suvartojimas per duomenu pralaiduma

    • neblogai parašė:

      Šitoms U-serijos dalims, veikiančioms su mažai galios (taigi neaukštais dažniais) HBM2 tikrai ne ką padėtų. Tačiau pati į Raven Ridge integruota iGPU geležis nėra silpna: pilnas variantas yra 11CU. Tas pats RX550 su vos 8 CU yra GT1030 (~MX150) greičio. Taigi, RR vaizdo posistemei su 11CU davus kokius 35W ir greitos atminties, ji būtų gerokai už MX150 greitesnė, o ne atsilikinėtų dvigubai. Kokia atmintis geriausiai čia tiktų- tai klausimas: HBM2 yra brangi, statyti reikėtų ant tarpinės (interposer), ir net vienas modulis būtų 200GB/s pralaidumo- kas yra per daug. Samsung pernai pristatinėjo ‘žemos kainos HBM’ galimybę- su mažiau pralaidumo ir pigesnė, tokia atmintis turbūt čia tiktų- tačiau nėra jokių žinių apie tokios atminties gamybą. Dar visai įdomus variantas būtų tiesiog GDDR5 palaikymas. O realybė: žmonės Anandtech šneka, kad Raven Ridge neturi HBM PHY, taigi nėra įmanoma. Bet AMD turi Polaris12, kuris yra panašaus galingumo (neapkarpytas yra su 10CU), tai gali būti kad AMD jį ir naudos kaip MX150 konkurentą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.