VESA paviešino DisplayPort 1.4 standartą

VESA visiems pateikė DisplayPort 1.4 jungties galimybes ir specifikacijas, kurios mums leis mėgautis ne tik 4K, bet ir 8K raiška.

DisplayPort 1.4 taip pat yra pirmasis DP standartas, kuris naudos „Display Stream Compression“ technologiją leidžiančia 3:1 duomenų suspaudimo laipsnį.

Prie viso to DisplayPort 1.4 gebės praleisti užtektinai duomenų rodyti HDR vaizdą naudojant 8K raiška su 60 Hz skleisties dažniu, naudojant 4K raiška skleisties dažnis galės siekti iki 120 Hz.

Šis naujas standartas pagaliau leis 4K raišką matyti su 120 Hz skleisties dažniu, o to seniai laukia žaidėjai. Gaila, bet dabar neaišku, kada tokie monitoriai pasieks parduotuves.

5 Komentarai

  1. Mekis parašė:

    Ir kada tokios vaizdo plokstes pasieks parduotuves. 4k 120Hz juk ne solitaire zaisi.

  2. Katonas parašė:

    Čia kita medalio pusė. Bet sudėjus dvi jau kažką galima galvot kai kuriuose žaidimuose, be to nauja karta ant nosies.

  3. SarzzeR parašė:

    Sujungus 3X Titan X manau visai normaliai viskas eitų, bet vėlgi, ne visi turi tiek pinigų… 4K – prabangos prekė ir manau, kad dar ilgai taip bus. 🙂

  4. JisVisadaSalia parašė:

    Jei daugiausia lošiama single player ir panašaus stiliaus žaidimai arba koks nereiklus multiplayer geimas – 60hz ir G-sync ar free sync yra per akis. Ten tiktai pinigų leidimas į balą. Kiek tas 4K 120hz kainuos pirmus metus? 2k eurų? Ir kaip rašė 3x titan x? 5+k eurų vien už moniką ir gpu?
    Nejuokinkit 😀
    Čia yra grynas marketingas…

  5. Stipena parašė:

    Nesuprantu jum čia ką trukdo nauji standartai ar kaip? Kaip bobos susirinkę, pinigų leidimas į balą, marketingas… Jūs t.y. męs bėdžiai gal ir nelaukiam, bet yra žmonių kurie laukia ir kuriems reikia to 4k 120Hz.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.