WD pakliuvo į nemalonumus dėl nuslėptos informacijos apie „Red“ kietuosius diskus

„Western Digital“ arba tiesiog WD sulaukė teisinio ieškinio už tai, kad nenurodė tikslių „Red“ šeimos kietųjų diskų specifikacijų. Kalbant tiksliau, į dokumentaciją nebuvo įtrauktas DM-SMR technologijos palaikymas. Šis sprendimas yra SMR (Shingled Magnetic Recording) technologijos atšaka, kuri leidžia į HDD įrašyti daugiau duomenų, tačiau stipriai neigiamai paveikia atsitiktinių blokų rašymo spartą. Tai išlieka labai svarbiu aspektu kuriant RAID masyvus su NAS saugyklomis. Dar balandį buvo paviešinta, jog SMR yra naudojamas keliuose populiariuose „Red“ kietuosiuose diskuose, taip išbraukiant juos iš pageidaujamų HDD sąrašo kuriant RAID masyvą, nors WD reklamuoja „Red“ šeimą kaip optimizuotą būtent RAID.

WD bandė pasiaiškinti teigdami, kad „Red“ mechaniniai diskai buvo išbandyti su SOHO tipo NAS saugyklomis, o pirkėjai, kurie ketino statyti RAID iš aštuonių HDD, buvo tikslingai nukreipiami įsigyti SMR technologijos nenaudojančius „Red Pro“ arba „Ultrastar“ kietuosius diskus. Po kelių dienų WD išleido specialių sąrašą nurodant, kurie kompanijos mechaniniai diskai kokią rašymo technologiją naudoja. Paaiškėjo, kad SMR naudoja viso keturi „Red“ diskai, įskaitant WD20EFAX (2 TB), WD30EFAX (3 TB), WD40EFAX (4 TB) ir WD60EFAX (6 TB) modelius. Dėl nuslėptos informacijos dabar WD turi nemalonumų su savo srities specialistais, Hattis & Lukacs teisininkų kontora.


9 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    tureti atkreipti demesi labai kai kurios institucijos i si precedenta, negalima taip manipuliuoti…turi buti padetas taskas…

  2. Strelok parašė:

    Nesu girdėjęs, kad žmonės Raid’us iš WD Red serijos darytus. Visi Ultrastar perka.

  3. Daimonass parašė:

    Pas mane WD40EFRX-68N32N08 ne visiškai tas pats kodas modulio.. Gal tada nepakliuvau tada 😀

  4. Daemon parašė:

    Turim vieną 4TB Red diską studijoj, įdomu kaip ten. Šiaip veikia jis lėtai, kai duodi apkrovos

  5. Evaldino parašė:

    aš kaip tik prieš pat šitą išaiškėjimą nusipirkau Toshiba P300 4TB (pasirodo, SMR). Naudoju kaip backup drive (planavau ateity į RAID1 pasijungt), tai gal ir nepajausiu didelio skirtumo, bet tikrai abydna, nes tikrai būčiau dametęs 20€ ir paėmęs kažką kitką.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.