WD 3TB talpos kietieji diskai pasirodys spalio viduryje

Remiantis nepatvirtinta informacija, didžiausia kietųjų diskų gamintoja WD jau spalio viduryje ketina atnaujinti visų trijų savo klasių: Caviar Black, Caviar Blue ir Caviar Green asortimentą, kurį turėtų papildyti 3TB talpos modeliai.

Iki šiol rinkoje tėra vos vienas 3TB talpos kietasis diskas – Seagate FreeAgent. Kita vertus, jis yra išorinis, jo prieinamumas yra labai ribotas, o ir pats tokio dydžio kietųjų diskų naudojimasis yra komplikuotas, mat norint naudoti tokį HDD kaip sistemą užkraunantįjį (bootable) būtina turėti UEFI interfeisą, kuris plačiau paplis tik 2011 metais.

Kaip bebūtų gaila, 3TB kietąjį diską nėra įmanoma naudoti net ir kaip duomenis kaupiantįjį, nes standartiniai 512B duomenų kaupimo sektoriai nėra suderinami su dabartinėmis operacinėmis sitemomis, todėl WD buvo priversti padidinti šiuos sektorius iki 4kB. Šiuo metu rinkoje 4kB talpos sektorius palaiko tik Microsoft Windows Home Server operacinė, tačiau ir čia iškyla nesuderinamumo ir spartos problemų.

Microsoft Home Server Vail turėtų pilnai palaikyt 4kB Advanced Format Sector diskus ir greičiausiai pasirodys tik po WD HDD šeimų atnaujinimo, kas vėlgi sukelia tam tikrų nepatogumų.

7 Komentarai

  1. donaciuxx parašė:

    kas per? cia mazdaug yra hdd, bet naudotis juo negali 😀

  2. SB parašė:

    donaciuxx>Galima, tik kyla daug nepatogumų įprastam vartotojui.

  3. Fostil parašė:

    Dar tu motininiu ner per daugiausiai su UEFI biosais, tai nelabai isivaizduoju kiek jie tikisi parduot situ hdd.

  4. BC00 parašė:

    4kB Advanced Format sector HDD palaiko tiek VISTA, tiek Win7 64bit, tiesiog cia labiau orientuota i server naudotojus, kuriem sie HDD ir yra labiausiai orientuoti.

  5. daniukas21 parašė:

    ta talpa nestebina,sparta svarbesnis dalykas,bet ji ne taip dideja kaip talpa 🙂

  6. Fostil parašė:

    Jei nebutu poreikio didesniai talpai tai ir nesuktu galvu kaip virsity 2tb barjera. Man asmeniskai butu maza ir 6TB jei tik butu pinigu tam.

  7. daniukas21 parašė:

    tai zinoma kazkam reikai tiek vietos,bet paprastam varotojui 1tb per akis:)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.