„WestWorld“ 2 sezono treileris

Jei patinka ateities technologijos, androidai robotai tai „WestWorld“ serialas kaip, tik jums. O jei jau esate šio serialo fanas, tai primename, kad antrasis sezonas startuos balandžio 22 dieną. HBO jau pasidalino treileriu, kviečiame pažiūrėti.


57 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    The good one, waiting 🙂

  2. Minde parašė:

    man tai per tokius serialus/filmus nervina, kad rezisierius ziurovus debilais laiko. Juk ne ta karta. Gatvese jau pradeda autopilotai su dirbtiniais intelektais vazineti, neural networks jau mobiliakuose. O visa dramos esme, kad robotai igauna asmenybes ir ten pagrindiniai herojai ar kiti zmones tuo niekaip negali patiketi. Na tokia nesamone tiktu 20 metu atgal, bet ne siais laikais. Net filme https://lt.wikipedia.org/wiki/Soliaris_(1972_filmas) jau diskutuota panasia tema.
    Realiai erzina rezisieriai su tokiu atsilikimu. Net kaimuose bobutes tiki, kad robotai gali butu kaip zmones…

    • newdiamond parašė:

      priklauso nuo nusiteikimo, ka tu nori izvelgti filme

      • Minde parašė:

        as ne apie tai, man pagrindine filmo tematika moraliai pasenusi ir visiskai netinkanti siems laikams, net erzina. Meciau ziureti si seriala paziurejus 2/3 ir nupasakojau tiksliai kas buvo likusiam trecdalyje.

        va dar filmas panasios tematikos: https://www.youtube.com/watch?v=bBzaOoU5Ddg

        Tiesa, WW patiko ta vieta kai mergina/lele priimine kaip ja anksciau zude, tik gaila si siuzeto linija buvo nelabai intensyviai vystoma

    • kernel_panikuoja parašė:

      Nelabai sutikciau. Westworld’e robotai asmenybes jau turejo, tik jos buvo „programuojamos“. Esminis nusistebejimas ten yra ne tai, kad jie „igavo neprognozuota samone“, ar nukrypima nuo „programos“ (kas ten yra laikoma glich’u), o tai, kodel taip nutiko, ir kas ka padare, kad taip butu. Kad robotai tapo samoningesni/savarankiskesni nei buvo planuota ten yra tik analizuojamu problemu ledkalnio virsune.

      • Minde parašė:

        nesutinku. Parasysiu po 10 min 🙂

      • Minde parašė:

        tai va. Visa esme yra asmenybes apibrezime. Ten buvo labai tikroviskas asmenybes imtatorius, arba iskastruotos asmenybes atitikmuo. Tiksliau kaip zmogus, bet ne zmogus. Kazko truko, ar tai sielos, ar tai „laisvuju radikalu“ is filmo „I, Robot“ ar laivos valios, nepriklausomumo faktoriaus, kuris nepavaldus programavimui. Nors pagal Matrica, tai irgi gali buti pavaldu.
        Kitaip tariant : Lygiai toks pat kaip zmogus, bet nezmogus. Jausmai kaip ir tikri, bet netikri, skausmas kaip ir tikras, bet netikras. Cia morales esme daugumoje filmu ar knygu. Ir to irodymo WW filme taip pat yra – ten leles. Zmones nejaucia jokio morales grauzaties ar zudyti, prievartauti ar kankinti, nes tai leles, labai tikroviskos leles. Su programuotais prisiminimais, turincios tam tikra suprogramuota mastyma, charakteri, jausmus ir t.t. Ir kai viena „atgijusi“ lele pabendravo su seima turistu, jie nusistebejo, kad ji elgiasi kaip tikra, kad lele taip elgtis negali. Taip, jos kunas tai tas pats, bet elgsena, esybe lyg butu „tikra“. To „tikra“ „netikra“ uzuominu nemazai ivairiuose dialoguose. Ir kaip sena tradicija juos seka nuostaba ir nepatikejimas, „ne, to negali buti“, tai tik „lele“. Pasikartoju, kalbama ne apie kuna, kalbama apie taip vadinama „siela“. Taip, i visa tai isipaiso, ka tu pasakei. Bet zmoniu pasauleziura yra ta, senovine lyg jie gyventu 1980m, kad tai kaip ir negali buti „tikra“ ir tik keli zmones sukele slapta maista sitoje nusistovejusioje tvarkoje.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Del sito tai as visiskai sutinku. As tik nemanau, kad tai nesamone, ar kad netinka siems laikams. Tai tiesiog nera originalu ir tiek, juk pats serialas gi ir pastatytas ant seno IP: https://www.imdb.com/title/tt0070909/?ref_=fn_al_tt_2

          Be viso sito as izvelgciau ir lygiagreciu temu: kas zmogu daro zmogumi, kur ta riba; jeigu simuliacija yra neatskirama, ar tai galima pavadinti ne simuliacija (ref i Turing testa); santykis tarp kurejo ir kurinio, kokie motyvai, sprendimu priezastys buvo pas ji (cia galima pajausti netiesiogini ref i religinius dalykus netgi). Siaip viskas priklausys nuo to, kaip jie toliau isvystys si seriala.

          Bet kuriuo atveju yra visiskai normalu, kad issiskiria izvalgos/interpretacijos, nes tai subjektyvu. Serialas ir neturi palikti tokio pacio ispudzio kiekvienam ziurovui 😉

          • Minde parašė:

            taip, bet mane ta maza smulkmena labai erzina 🙂 Isgvildenta per n filmu ir knygu ir dar karta gryztama ir pradzios taska. Del panasiu priezasciu negalejau ziureti Prometejaus antros dalies (nors buvo labai laukiamas filmas). Kur svetimoje planetoje nieko neistyre vaiksto nusieme salmus, ir n kitu mazu nesamoniu, jau geriau pimpalus lauk issitrauke vaiksciotu, butu mazesne nesamone. Siais laikais pazodziui ekranizuoti senas knygas yra labai pavojinga.

            Man zmogus yra masina, tad masina irgi gali buti „zmogus“. Ir nebutinai panasu i zmogu, gali buti daug variaciju. Cia kaip kai kuriems nacionalistams ir kitos rases zmones yra ne zmones. Viskas priklauso nuo atskaitos tasko ir vertinimo budo.

            Va man patiko pigus fantastinis filmas: The Hybrid https://www.youtube.com/watch?v=4AfwLJuc07c Imdb gal 4 balai ir pati filma beveik visa galima butu prasukti.

            Kita vertus, kai isejo antras sezonas, bus galima pabaigti ziureti ir pirma 🙂 Gal issirutuliuos i ka nors idomiau. Realiai trecias sezonas galetu buti, kaip viena atgijusi lele pabega i zmoniu pasauli, ja ten medzioja, o kita lieka saloje apsimetusi paprasta lele kad isgelbetu kitas 🙂 😀

            • kernel_panikuoja parašė:

              Man, kaip dideliam Alien/Aliens fanui, Covenant’as taip pat buvo masinis nusivylimas. Prometheus man apskritai patiko, bet jo didziausias trukumas tai keletas visiskai tupu logikos ir sprendimu prasme scenu. Jis turejo sansa tapti afigienu filmu, bet susivare 🙂 Tapo mediokriniu sci-fi. Kazkiek sia prasme panasus yra naujas sci-fi Annihilation, jame taip pat buvo nelogiskumu, bet man jis vistiek ziauriai patiko.

              AI/machine tema tikrai issemta, bet matomai gauna geras perziuras, tai suka toliau. Man asmeniskai tai nera esme, as labiau ziuriu i tai, kaip konkretus filmas sukuria atmosfera, geba itikinti ir pagal tai sprendziu.

              • BC00 parašė:

                Man asmeniškai Prometheus irgi labiau patiko nei Covenant. O Alien(s) turbūt taip ir liks tais šedevrais, iki kurių niekas nepriartės. Annihiliation dar nemačiau, tai paskutiniu geriausiu sci-fi greičiausiai lieka Ex Machina. The Life pradžia visai imponavo, bet po to prasidėjo klystkeliai…

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Chronologiskai ziurint, man paskutinis geriausias (ta prasme labiausiai patikes tais metais) yra Blade Runner 2049, nes as asmeniskai labai megstu slow pace visually rich filmus. Pries tai turbut butu Arrival, dar pries tai Martian ir dar pries tai Interstellar. Bet cia skonio reikalas.

                • BC00 parašė:

                  Ex Machina turėjau galvoje kaip variantą sci-fi-robotų tematika. Arrival, Martian taip pat aukštame lygyje. Interstellar išvis kone šedevru laikau 🙂

                • IFeelYou parašė:

                  Interstellar man vienas mylimiausių filmų. Top3 turbūt.

                • Minde parašė:

                  Arrival kine ziurejau, tai labai skaniai susiziurejo

                • Minde parašė:

                  Interstellar superinis filmas, pora nesamoniu man nepatiko(ten bande suplakti daugiau idejo, socialine, darbo paskirstymo ir kitas) bet ziurejosi labai gerai, prikauste demesi.

                  O pats pats megstamiausias fantastinis filmas butu toks mazai fantastinis, tai Gattaca. Maziausiai klaidu mano nuomone turintis filmas, kuris kalba apie ateiti. Nemini metu (tiesiog „artima ateitis“) ir kai ji ziuri po n metu, vis tiek jis „artima ateitis“). Kiekvienas zodis turi savo vieta. Zodziu, nuostabus filmas. Nera jame mind fuck’o jokio kaip Interstellar, Predestination, Inception, The Curious Case of Benjamin Button (sitie beje irgi ziauriai geruliai filmai), bet man jis nesenstantis toks.

                • Minde parašė:

                  to BCOO: Man senas geras A.I. Artificial Intelligence gal visgi pirmoje vietoje (nerealiai pastatytas filmas), ir beje, kazkodel mazai kur ofisuojamas, bet labai panasus i Ex machine (net pastatymu) : UNCANNY trailerio siualau neziurti, siek tiek spoilina https://www.youtube.com/watch?v=j_FmkIlNT0s
                  UNCANNY man net labiau patiko

                • Minde parašė:

                  Po Prometejaus teko ziureti gal pusvalandzio nesveiko fanato isaiskinimo video, tai buvo tikrai idomu buvo paziureti, pasirodo, ten akis praslysdavo pro visokias smulkemenas, kur turejo simbolikas, kad ir is biblijos paimtas. Gerbejams tikrai siulau paziureti: https://www.youtube.com/watch?v=GpEx7pdp2-Q

                  O antra dalis tai s. gabalas. Spoileriai: urve robotas dare genetinius eksperimetus, kai jo priemones buvo ant sienu ir rankrasciu su kreida piesti breziniai…. su plaktuku jis ten ta genoma kale? Nu ten visas filmas paremtas tik viena minimi, kad kurinys nusprende buti kurejo, ir pratesti kurinio-kurejo cikla. Taskas. O idejos igyvendinimas bei siuzetas, visi pokalbiai – tai 2/10 maximum. Pats pirmas Prometejas turejo nesamoniu, kai ten uzsikretes norejo i laiva grizti, bet i jas buvo galima uzsimerkti. Antra dalis vien nesamones.
                  Cia as jau kartojuosi, bet labai piktas ant antros dalies. Galejo pletoti ir pletoti sia ideja, o cia toks jausmas numarinti franchize nori.

              • Minde parašė:

                Annihilation man tupas filmas, bet su labai savita atmosfera. Vien del sukurtos atmosferos verta paziureti.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Na Annihilation yra savotisko zanro – tai sci-fi fantasy. Tupumas dalinai atleistina 🙂

                • Minde parašė:

                  taip, kazka panasiai ir norejau pasakyti. Cia panasiai kaip paveikslas, kur nupiesta terlione, bet duoda zavesio. Tokiems filmams ypar svarbus momentas, kada tu ziuri. Jei nusiteiks kokiam veiksmo filmui ir komendijai – nepatiks. Bet jei pavarges po darbu ar kokiu kitu momentu – gerai susiziuri.

                • Strelok parašė:

                  Minde, del Prometejaus ir Alien covenant pilnai sutinku, dar Prometejas turejo geru scenu, bet covenant tai isvis. Atrodo uz 100 mln dol galima kazka normalaus sukurti, bet ten fan made vos ne lygio. Maciau trumpu filmu daug geresniu uz Covenant.

              • Minde parašė:

                Man labausiasi is Alien patiko 3 dalis. Paskui tik supratau kodel. Tai David Fincher. Sio reziesiaus kiti kultiniai filmai:
                Seven (dave pradzia filmams Kaulu Kolekcionerius ir kitiems)
                The Game(kai isjejo buvo berods pirmas toje tematikoje, dabar jau si tema pakartota ir kituose filmuose)
                Fight Club – man superinis filmas

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Man trecia irgi patiko, bet konkreciai assembly cut su ~40min papildomo laiko. Siaip sitas filmas buvo kazkokia developmento drama apipintas ir Fincher’iui daug ko neleido daryt.

                • Minde parašė:

                  oba, nemaciau assembly cut’o. Reiks paziureti.

            • DasMachine parašė:

              Skaitydamas komentara prisiminiau filma Automata http://www.imdb.com/title/tt1971325/ Jei dar nemates, siulyciau paziuret 🙂

  3. newdiamond parašė:

    Ziuriu ir as. Ziuresiu irgi 2 dali. Tik ta moteriske robote, keistai krooota 🙂

    geru Sci fi dabar nelepina JAV. Sitas atmetus kai kurias cliche, visai normalus serialas. Kas nori pamastyti apie zmonijos ateiti ir sasaja su robotais…tiems tikrai patiks

  4. IFeelYou parašė:

    Na pažiūrėjau pirmas dvi WestWorld serijas – labai patiko. Idėja sena bet ji mane visada žavėjo. Pagrindinė aktorė labai graži, puikiai vaidina. Efektai neblogi. Geras serialas 🙂

  5. Minde parašė:

    reikia prisiminti dar sena gera: A.I. Artificial Intelligence https://www.youtube.com/watch?v=_19pRsZRiz4

  6. Minde parašė:

    dar budamas visai vaikas paziurejau sita filma, tai buvau ne ka maziau paveiktas kaip nuo blade runer’io : Brazil(1985) https://www.youtube.com/watch?v=4Wh2b1eZFUM
    https://www.youtube.com/watch?v=WLynM-GI_Mk

  7. Minde parašė:

    ir dar psiminkime nerealu filma: Eternal Sunshine for the Spotless Mind https://www.youtube.com/watch?v=yE-f1alkq9I

  8. neblogai parašė:

    Išsivystė diskusija apie Sci-fi, o aš pats iš pastaraisiais metais matytų filmų/serialų nelabai ką galiu rekomenduoti. Matau kad paskutinieji kokie 20 matytų naujų fantastinių mano IMDB apdovanoti 5/10 arba netoli to:) Na tik The Expense išties patiko nes ‘nauja erdvė’ veiksmui vykti; ir dar pigus, bet kokybiškas Dark Matter muilas visai patinka (o AC- nematytas, reiks patikrinti). Bet buvo daug diskusijų apie Prometėjų ir pan., į kuriuos po RedLetterMedia jiems atliktų ‘teardown’ man yra patapę dar sunkiau žiūrėti rimtai. Tai ta tema- bent jau pareklamuosiu porą talentingų režisierių ankstyvų darbų linksmam pažiūrėjimui. Šitą pačią ‘The Alien’ frančizę įkvėpė ne kas kita, o tada dar nežinomo Džono Karpenterio pirmas pilnametražis filmas- retas, bet kultinis sci-fi ‘Dark Star’. Taip pat gera pramoga yra Pyterio Džeksono pirmas pilnametražis, ir taip pat linksmas ‘Bad Taste’. Na ir Džordžo Luko rimčiausias sci-fi filmas man yra vėlgi jo pirmas pilnametražis- ‘THX 1138’ 🙂

  9. Stipena parašė:

    Nežinau ar kas žiūrėjot, gal nepopuliarus buvo, nes tarp pažįstamų tik 1 žmogus tematęs Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Man labai patiko, labiau nei filmai. Veiksmas vyksta po Terminator 2.

  10. Lets Do parašė:

    Black mirror. technologiju paveikto pasaulio pasekmes. geras serialas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.