„Windows 10 April Update“ kelia nesklandumų sistemoms su „Intel“ SSD

„Microsoft“ sustabdė „Windows 10 April Update“ diegimą toms sistemoms, kuriose yra tam tikri „Intel“ SSD kaupikliai. Šis atnaujinimas tokias sistemas įstumia į nesibaigiančią krovimosi kilpą. Šis atnaujinimas tokioms sistemoms dar gali sumažinti spartą ar jas padaryti nestabiliomis.

Kol kas nėra jokio sprendimo šiai problemai išspręsti, todėl reikia laukti atnaujinimo, ties kuriuo jau dirbama. Jam pasirodžius paveiktos „Windows 10“ sistemos su „Intel“ SSD galės įsidiegti „April Update“.

„Microsoft“ nepraneša, kokie tiksliai „Intel“ SSD yra paveikti šios problemos, tad jei turite „Intel“ SSD geriau „Windows 10“ neatnaujinkite, bent jau kol kas. Jei jau taip įvyko, kad sistema atsinaujino ir dabar pasireiškia problemos, tai krovimosi metu reikia spausti F8 ir atstatyti operacinę sistemą į prieš tai buvusią būseną.

23 Komentarai

  1. RedundancyMaster parašė:

    Idiegiau i nesiojama kompiuteri su samsung 850 evo ssd su m.2 jungtimi. Tik idiegus pradejo persikrauti kompiuteris 🙂

  2. Minde parašė:

    ar bus kada sklandus windows update?

    • Daimonass parašė:

      Naivu tikėtis, kad viskas bus idealu..
      Net su MacOS nebūna visiškai idealu, o jie kuria tik savo produktams, kuriu jau automatiškai yra suderinama (hardware). MS reikia suderinti apsloliuciai visiems įreginiams, kas nėra taip paprasta, nors ištekliai milžiniški. Toks, jausmas kad jūs žmonės manote, kad jie speceliai daro, kad būtų problemų.

      • Minde parašė:

        kazkaip kai windows7 leido service paskus maziau problemu buvo. Dabar kai zino kad bet kada gales istaisysti su kitu update bugus biski atsipalaidavo.

      • IFeelYou parašė:

        Tu teisus, beabejo kad jie tyčia nedaro, bet kodėl tokių (ir tiek) problemų nebūdavo su NT 4.0, su Windows 2000, galų gale net su Windows 7 jų būdavo mažiau? Manau kad Microsoft kokybės kontrolė yra tikrai nukritusi žemiau plintuso šiuo metu. Jokių Alfa, Beta pre-relyzų, jokių normalių open testavimų useriams. Atrodo kad kuria kuria kažkokį slaptą šūdą – ir kai DĖS, tai maža niekam nepasirodys…
        Apskritai tas Windows 10 man toks pusiau skustas, pusiau luptas. Control Panel savo ruožtu, Settings savo ruožtu, AppStore iš vis kažkoks kosmosas, nesuprantu ar jį apskritai kas naudoja. Edge koks buvo kreivas, toks ir liko, negi tiek pinigų turinti kompanija nesugeba sukurti normalaus browserio? Po absoliučiai kiekvieno bent kiek didesnio updat’o vos ne kas antram useriui problemos, ir dažnai rimtos, kurios net priverčia perinstaliuoti OS. Nu vis tiek turi būti kažkokios ribos…

        • Stipena parašė:

          Amm, o kaip su Insider Preview? Aš skaitausi insideris, bet realiai atsisakiau aukotis ir naudoju tik stable relyzus, nes nu jau būna tokių gliuku ten kad noris aplamai prie linux pereiti 😀

        • Daimonass parašė:

          Stipena mane aplenkė.. Taip tikrai, ir aš norėjau pasakyti, kad MS turi Insider programa, kurioje užsiregistrave asmenys gali turėti beta ar dar ankstesnius realyzus.. Žinoma, kai gauni updates, apie stabilų darbą nereiktų galvoti labai.

        • Minde parašė:

          jie testuoja, tiesiog duoda useriams istestuoti. Tas tapts su windozu versijomis. Kas trecia windozu versija buvo beta ir duoda useriams testuoti, plius patys useriai uz tai susimokedavo. Ten milenium versijos, vista ir t.t.t 🙂 😀

  3. EscO parašė:

    nžn kaip jūs bet aš sėdžiau sau laimingas su W7. Prieš įsirašant updeitą aš išsaiškinu kam jis skirtas ir ar nesukelia nesuderinamumų, o tik tad instaliuoju. Renku fodlderį screenshotus irašomų updeitų su datomis jeigu per mėnesį patiriu problemų pirmieji įtariamieji paskutiniame screenshote. Vienu kartu įsirašau 1-3 updeitus.

  4. YOman parašė:

    šiaip tai tikrai tragikomedija kažkokia… Po vakarykščio eilinio update’o, vėl juodas ekranas ir besisukantys ratu taškai be pabaigos………….
    Velniop dabar atjungiau tuos atnaujinimus.

    • mafo parašė:

      Nieko nesuprantu, nesu jaunas pilietis ir PC naudoju kaip casual youseris spaudžiu update and „shutadown“ tiek darbe tiek namuose ir nesuku sau galvos kokį 20 metų… (tas pats ir vakar) nesu regėjęs nei mėlyno nei juodo ekrano gyvenime. Dabar tik OC pirmą kartą procesorių, integruotą VGA ir RAM-ą (maigiau kaip jau išėjo) tai išvydau ir žalių ir mėlynų ir juodų ekranų, įtariu, kad jūsų problemos turbūt susijusios su tuo o ne su updeitais. Gal geležies pridėta kurios palaikymas ribotas. Čia tokia neprofesionali nuomonė.

  5. Strelok parašė:

    Kad Microsoft ant savo serveriu softo pats pereina prie Linux’u 😀 Ir taip rodos, kad dauguma zmoniu naudoja Windows tik, kad daugiau softo jam sukurto yra negu Linux’ams. O tie windows 10, tai tikrai keisti issejo. Pradzioj kaip ir plansetem buvo kepami, kurios neprigijo dabar bandoma prie windows 7 standarto grizti po biski.

    • Daimonass parašė:

      Nežinau kaip užsienyje, bet Lietuvoje daug kas naudoja serverius būtent su WIN OS. Ypač netrūksta valstybinių institucijų…

      • IFeelYou parašė:

        Turiu įtarimą kad dauguma valstybinių institucijų Lietuvoje naudoja ne Win 10, o Win XP 🙂

        • Daimonass parašė:

          Tikrai ne. Konkrečių skaičių negaliu atskleisti, bet seniausia WIN OS su kuria yra tekę susidurti pastaruoju metu yra 2008 metų Windows server. Pas dauguma yra 2012/2016 metų serverinės OS.

          • IFeelYou parašė:

            Nu aš čia daugiau juokais 🙂

            • foozz parašė:

              Teko uzmesti akį į taip prieš kurį laiką eskaluotą miškų urėdija, ir jų infrastruktųra 🙂 tad patikėk ten tikrai neretai XP dar sutiksi, nes tokio bardako koks ten yra retai kur sutiksi, kiekviena urėdija kaip atskiras unitas kas kaip išmanė taip tvarkėsi, kas mac’us mylejo kas windows AD pasikure, kas serverius pasikure tik tam kad nu va serveris yra… kas vapsce sau workgrupuose su xp sedi ir ant to pacio tinklo dar nuomininkus isileidzia 🙂 o dabar bandoma tai viska sujungt y vientisa struktura, tik kai tokia fragmentacija tinkle tai speju desimtmecio planas 🙂

      • kernel_panikuoja parašė:

        Tas galioja small/medium business tipo sprendimams (daugiau small). High scale setup’uose Windoze paprastai turi technines limitacijas ir nenaudojama vien del to, ten karaliauja Unix-like’ai. Ir sakyciau Win server is vis labiau naudojamas visokiems business/network/office management sudams, nes turi gera integracija su Windows’ais ir MS Office (del ko valstybinese istaigosi logiskas pasirinkimas), bet kur kalba eina apie rimtus backend’us, ten statomi visokie „big iron’ai“ be Win.

  6. svabas parašė:

    viskas, darau clean install, nes naujinimai nesidiegia. Restartuoji ir vėl prašo restartuot

  7. Daimonass parašė:

    Vakar įsirašė šitas update, kol kas jokiu problemų..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.