„Windows Defender“ pasirodo panašiai kaip ir kitos antivirusinės programos

Dažnai sakoma, kad į „Windows“ integruota nemokama „Defender“ antivirusinė programa yra niekam tikusi, bet „AV-Test“ atlikti bandymai rodo priešingai. Aiškėja, kad „Windows Defender“ nelabai kuo nusileidžia kitoms antivurisinėms programoms už kurias reikia dar ir sumokėti.

Bandymuose iš viso buvo tikrinama 18 antivirusinių, o 11 iš jų gavo „Top Product“ įvertiną, beje tokio pats sulaukė ir „Windows Defender“. Pažvelgus į testus matome, kad tarp įvairių antivirusinių programų yra labai mažas skirtumas ir nesvarbu ar jos mokamos ar nemokamos. Antivirusinės teste maksimaliai galėjo surinkti 6 balus, o iš viso 18. Buvo bandomis trys kategorijos: apsaugojimas, sparta ir patogumas naudoti.

Apsaugojimo teste visų antivirusinių žalingų programų aptikimo lygis buvo 99.6 %. „Windows Defender“ sugebėjo aptikti 100 % visų virusų.

26 Komentarai

  1. Mekis parašė:

    Naudoju sita reikala turbut nuo tada kai tik atsirado, nuo win7 laiku. Man tai visas super, svarbiausiai nejauciu, kad ji veikia, nelenda i akis. Aisku ir paciam reikai atsakingai elgtis.

  2. svabas parašė:

    irgi esu su defenderiu, bet neseniai susiinstaliavau piratinę programėlę, tai sistemoje atsirado kažkoks Avast šdas (matyt kažkoks Avast antivirusinės klonas) nes niekaip to „Avast“ negalėjau nei išjungt, neišinstaliuot, nei ištrint jo failų, nes matai procese rimtas reikalas vyksta ir visur išmeta „Access denied“, „you have no rights“, trūko kantrybė ir suformatavau sisteminį ir perinstaliavau visą sistemą 😀

  3. adex parašė:

    Kad tos antivirusines isvis bevertes, tik crackus supisti sugeba. O prie naudojant kazka neaiskaus perleidziu per virustotal

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.