Windows 8 palaikys ARM centrinius procesorius

Programinės įrangos milžinas Microsoft CES 2011 parodoje oficialiai patvirtino, kad artėjanti Windows operacinės sistemos versija, šiuo metu žinoma Windows 8 vardu, iš tiesų palaikys, kaip ir buvo spėta, ARM architektūros centrinius procesorius.

Toks žingsnis yra daromas dėl to, jog ypač populiarėjant planšetiniams kompiuteriams, šiuose po truputėlį įsivyrauja Apple ir Google plėtojamos operacinės sistemos, kurios draugaujas su ARM architektūros centriniais procesoriais. Microsoft panašios operacinės sistemos neturi, tačiau artėjanti turėtų pakeisti šią nusistovėjusią tvarką.

Galime priminti, kad šiuo metu naujausioji Microsoft operacinės sistemos versija Windows 7 gali dirbti tik su Intel arba AMD x86 architektūros centriniais procesoriais. ARM architektūros procesoriai yra populiarūs dėl to, jog naudoja mažai energijos, tad yra labai paplitę išmaniuosiuose telefonuose, planšetuose ir kituose nešiojamuosiuose įrenginiuose.

10 Komentarai

  1. daniukas21 parašė:

    \’\’Galime priminti, kad šiuo metu naujausioji Microsoft operacinės sistemos versija Windows 7 gali dirbti tik su Intel arba AMD x86 architektūros centriniais procesoriais\’\’ o tai kaip x64 ?

  2. Dario parašė:

    nu suklydo zmogus. juk amd ir yra x64. o siaip tai kas tas arm? ir ar bus galimybe win8 naudot su amdar intel stacionaru?

  3. SoTOP parašė:

    x64 tai ne architektura. Visokie Phenom ir Core procesoriai, nors yra 64bitu, bet sukurti pagal x86 architektura.

  4. daniukas21 parašė:

    jasna db 🙂

  5. SB parašė:

    SoTOP sako taip, kaip yra, as nesuklydau. Windows 8 bus skirtas stacionariems, bet galbut bus kokios nors kitokios Lite versijos skirtos plansetams.

  6. nanoWorld parašė:

    \"Netbook\" ir \"Ultra Mobile Notebook\" srityse ARM is tikro labai tiketina, kad rimtai konkuruos su x86, taciau kad \"Desktop\" srityje kazka rimciau pakeistu labai jau abejoju, nors jei paskui MS, dauguma win platformos softo gigantu savo gaminius portins ant ARM ir, jeigu pasirodys ARM CPU/SoC modeliai, sparta artimi \"Desktop\’iniams\" x86 variantams – imanoma, visgi, mazai tiketina.

  7. linaaslt parašė:

    NV bandys kartu su ARM lyst i desktopu rinka 😉 NV pagaliau susivoke kad vien tik su GPU bizniu ji zlugs, todel dabar mobilizuosis su ARM http://www.tomshardware.com/news/project-denver-ARM-cortex-chip,11920.html
    tikekimes jie sugebes kazka is to isspausti naudingo mums vartotojams. Todel ta naujiena kur NV sake kad APU dar negreit uzkariaus yra visiskas BS, nes jau dabar matom, kad yra kitaip 🙂

  8. DJ_LFS parašė:

    ne windows 8, o windows 6.2 (win7 yra windows 6.1 ; winvista yra windows6.0)

  9. artasas parašė:

    Manau Windows 8 bus Windows 7.0, nes Windows 7 tai Vistos istaisymas, todel ir versija keiciasi tik is 6.0 i 6.1

  10. Recon24 parašė:

    Koks skirtumas kas iš ko keičiasi, esmė kad čia bus Windows 8 ir viskas. Nauji Windowsai, naujas ir pavadiniams turi but , o 6.1 , 6.2 ar v6.0264.6594 .

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.