Windows XP švenčia 10 mietų jubiliejų

Šį spalį operacinė sistema Windows XP švenčia jau 10-ajį gimtadienį. Prieš dešimtmetį buvę aukščiausio lygio programiniais sprendimais, Windows XP ir jau 8-ąją žvakutę į tortą smeigiantis Office 2003 vieta užleidžia naujiems sprendimams.

Šiandien moderni operacinė sistema ir biuro programos yra ne tik nei įrankiai naršyti po katalogus ar kurti dokumentus. Windows 7 ir Office 2010 vartotojui leidžia padaryti daug daugiau: tvarkyti savo duomenis „debesyje“, prieiti prie dokumentų ar kontaktų per bet kurį išmanųjį įrenginį.

Prieš dešimtmetį nei namų vartotojai ar darbuotojai, nei programinės įrangos kūrėjai nesitikėjo, kad darbo aplinka galėtų būti tokia dinamiška, o dabar glaudžiai bendradarbiaujančios Windows 7 ir Office 2010 komandos leidžia kiekvienam vartotojui savo darbo vietą perkelti į patogią aplinką (namuose, biure ar keliaujant), ir taip padidinti kiekvieno darbuotojo ir visos kompanijos efektyvumą.

Padidėjusį darbo efektyvumą pastebi ne tik Microsoft. Tyrimų bendrovės Gartner duomenimis, įmonės, atnaujinusios savo pagrindinius darbo su kompiuteriu įrankius, gali dirbti iki 50 proc. efektyviau. Šį rodiklį įmonės gali pasiekti pagerindamos darbuotojų efektyvumą su Office 2010, o Windows 7 gali pagelbėti efektyviau administruoti darbuotojų naudojimąsi IT resursais.

Windows XP atšvęs dar tris gimimo dienas ir pabaigs gyvavimą 2014-aisiais metais. Iki palaikymo pabaigos likus vos daugiau nei dvejiems metams, bendrovėms patartina apie produktų atnaujinimą galvoti jau dabar. Pasak Gartner, vien tik pasirengti naujos operacinės sistemos diegimui įmonėje užtrunka nuo 9 iki 18 mėnesių, todėl bendrovės turėtų pasilikti pakankamai laiko diegimo, mokymo ir pritaikymo darbams.

2 Komentarai

  1. gemelo parašė:

    pavadinime klaida.metu o ne mIetu

  2. joncius parašė:

    gemelo taisai klaida, o pats iveli skaitydamas dar viena 😀 ne mletų, o mietų parašyta

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.