„Xbox Series X/S“ pardavimai sugeneravo daugiausiai pajamų pirmame ketvirtyje

Konsolės, kaip ir vaizdo plokštės, dėl pasaulinio lustų trūkumo ir perpardavinėtojų buvo sunkiai prieinamos ir beprotiškai brangios. Nors „Xbox Series S“ ir „Nintendo Switch“ jau kurį laiką lengviau įsigyti, „PlayStation 5“ išlieka tokia pat reta, kaip ir anksčiau. Įsigyti „Xbox Series X“ vis dar gali būti sunkus išbandymas praėjus 17 mėnesių nuo jos išleidimo, tačiau padėtis gerėja, nes kai kuriose mažmeninėse parduotuvėse konsolę kartais galima rasti už rekomenduojamą kainą. Dėl to „Microsoft“ pardavimai sparčiai auga, o „Xbox Series X/S“ 2022 m. I ketvirtį atnešė net daugiau pinigų nei „Nintendo Switch“ pardavimai. Pagal parduotų vienetų skaičių „Nintendo“ vis tiek aplenkė „Microsoft“, tikriausiai dėl mažesnės „Switch“ kainos ir geresnės pasiūlos.

Tuo tarpu bendri žaidimų techninės įrangos pardavimai JAV pasiekė 1,2 mlrd. dolerių, t. y. 15 % mažiau nei 2021 m. I ketvirtį. Didėjančios pragyvenimo išlaidos gali būti priežastis, kodėl daugelis žmonių pramogoms skiria mažiau pinigų. Kovo mėnesį geriausiai parduodamu žaidimu ir toliau išlieka „Elden Ring“, po jo seka „Gran Turismo 7“ ir „Kirby and the Forgotten Land“.

Birželio mėn. „Sony“ planuoja atnaujinti „PlayStation Plus“, kad pasipriešintų itin sėkmingai „Microsoft“ „Game Pass“ programai. Tikėkimės, kad iki to laiko „PlayStation 5“ bus lengviau nusipirkti ir kainos bus geresnės.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.