Xbox 360 Kinect pardavimai viršijo visus lūkesčius

Mes kiek ankščiau rašėme, kad šio mėnesio pradžioje kompanija Microsoft jau buvo pardavusi kiek daugiau nei 50 milijonų Xbox 360 žaidimų kompiuterių, o revoliucinio jo priedo Kinect pardavimai taip pat stebina – peržengtas 8 milijonų vienetų barjeras.

Microsoft pasidžiaugė tuo, jog per du mėnesius jai pavyko parduoti kiek daugiau nei 8 milijonus Xbox 360 Kinect priedo vienetų, o tai, pasak programinės įrangos giganto, viršijo visus lūkesčius. Jau šio mėnesio pabaigoje net 20 procentų visų Xbox 360 vartotojų turės šį priedą.

Galime priminti, kad praėjusiais metais įmantrias valdymo sistemas pristatė tiek Microsoft savo Xbox 360 žaidimų kompiuteriui, tiek ir Sony savajam PlayStation 3. Xbox 360 Kinect išskirtinumas yra tas, kad žaidėjas atstoja pultelį ir žaidimą valdo vien tik savo kūno judesiais.

19 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    stabdo stabdo konsoles visa reikala grafikos tobulejime.

  2. crooked parašė:

    o piratai stabdo PC zaidimus

  3. Povilas parašė:

    tegul stabdo, grafika nuo to nesikeicia.

  4. nanoWorld parašė:

    Is kurios puses paziuresi…

    Teko skaityti, kad PS3 tai mazdaug siuo metu kaip tik ir pradejo normaliai panaudoti zaidimai, nes jo architektura developeriams buvo pakankamai sunkiai pritaikoma pletojant zaidimus. Kadangi neesu zaidziantis, tai gal kas tiksliau pakomentuos si fenomena 🙂

    Logiskai mastant, tai PS3 turedamas dukart didesne sumine skaiciuojamaja galia nei XB360, prie geros optimizacijos turetu generuoti ir du kart geresne grafika…

  5. SoTOP parašė:

    nanoworld> geresnis procesorius nereiskia kad ir grafika bus geresne. O VGA pas abi konsoles yra labai panasi.

  6. nanoWorld parašė:

    Na, grafika turejau bendraja prasme, tarkim PS3 del gerokai galingesnio CPU, teoriskai turetu generuoti ir gerokai tikroviskesne zaidimo fizika. (Nors gal taip ir yra – kaip minejau, as nezaidziantis).

  7. Astral parašė:

    >Povilas

    IMHO siai dienai isnaudojama geriausiu atveju 2/3 xbox/PS galimybiu.
    Progresa stabdo zaidimu kurejai, kurie vietoj to kad isnaudotu jau esancias gelezies galimybes reikalauja daugiau \"arkliu po kapotu\".
    Palygink pirmuosius xbox360/PS3 zaidimus, ir pacius naujausius. Grafika skiriasi kaip diena nuo nakties, nors konsoles gelezis liko ta pati. Isvados? 🙂

  8. Pasisiauses parašė:

    Man tai juokingas tas \"argumentas\", kad neva kažkokia konsolė \"stabdo grafikos progresą\"… 😀
    Šiuolaikinės kompiuterinės grafikos lygis jau seniai yra kur kas aukštesnis, negu bet koks namų kompiuteris galėtų iškramtyt…
    Įrodymų toli ieškot nereikia – šiuolaikinio specialiųjų efektų flmo vieną kadrą namų vartotojo kompiuteris (aukščiausios kalsės) renderintų 3 metus…
    Taip, kad nejuokinkit su tais \"stabdo progresą\"

  9. Fostil parašė:

    Pasisiauses>>> Tai gal malonesi ir paaiskinsi fenomena, kodel daugybe iseinanciu geimu vis dar tupi su directx 9.0c? Turbut directx 10, 11 siaip ant bairio sukure ir neverti demesio, todel geriau pasilikt prie senu grafikos varikliuku varomu 9 versija.

  10. nanoWorld parašė:

    Su DX idomus niuansas irgi, nes jei neklystu, tai tik Xbox naudoja ji is visu konsoliu 🙂

  11. Astral parašė:

    >Fostil
    nes nemaza dalis windausistu vis dar sedi ant XP. O XP tik DX9 tepalaiko 🙂
    Cia kaip tik PC rinka stabdo grafikos progresa, nes geimeriai neperka kas met naujausiu vaizdo ploksciu ir naujausiu OS 😀 😀 😀

  12. Povilas parašė:

    ;]]] jeigu net patys kurejai sako kad stabdo, tai ka tu cia sneki. reikia nauju konsoliu, nes PC pabeges per 5 metus i prieki.

  13. Fostil parašė:

    Tie kurie sedi su xp, tai geimu jau nemanau, kad belosia. Puikiai tai atspindi steam menesines statistikos apie vartotoju pc. 63% naudoja pc su dx10/11 ir vista/7 windowsais ir tik 16% sedi su xp dar, o likusieji 21% su grabais pc sedi dx9/8.
    http://store.steampowered.com/hwsurvey

    Tad geimeriai tikrai DAUGUMA losia su normaliais siolaikiskais pc ir tikrai ne pc useriai stabdo tobulejima.

    Beto metu gale zada isleist nauja PSP2 (NGB) ir jo sparta/grafika ne ka labiau nusileidzia nuo ps3/xbox360. Tad konsoles tikrai jau atgyveno savo pilnai ir reikia naujos kartos!

  14. Pasisiauses parašė:

    Fostil,

    Nu nejuokink tu su tuo progreso stabdymu…
    dar kartą sakau – tu į kino industriją pažiūrėk. pažiūrėk koks ten CGI lygis…. o tada pasižiūrėk į savo kompiuterio žaidimus ir susimąstyk, ar pagal paties teoriją tavo kompas progreso nestabdo? 😀

  15. Fostil parašė:

    Juokingas tu man, as tau statistika rodau, o tu vistiek savo dudele toliau puti. 😀

    As su savo pc puikiai naujausius geimus losiu ant high, 4x aa/af ir visiskai nematau reikalo pirkt naujo, nors jis ir nera pirmos jaunystes(cpu 5metu senumo). Kai prades leist geimus naudojancius tik dx10/11 ir nebebus imanoma pazaist net ant medium, tada ir keisiu.

  16. nanoWorld parašė:

    Su PSP2 sparta tai kiek perlenkei. Jis tures 4 branduoliu ARM CA9, kuriam iki Cell tikrai labai toli. Kalbant apie GPU tures PowerVR SGX smartphone\’inio GPU varianta su daugiau branduoliu. Be to, jei gerai pamenu, lyg kazkada buvo aprasyta, jog PS3 grafines posistemes ekvivalentas PC srityje buvo dvi 6800 Ultra vaizdakortes, tad, tai nera jau ant tiek silpnas reikalas, kad handheld tipo irenginio GPU sugebetu pavyt siai dienai taip paprastai. Nors palyginimui zinoma reiktu testu, taciau mano asmenine nuomuone, ivertinus dabartinius duomenis, PSP2 butent spartos atzvilgiu, dar labai toli iki PS3. Ir apskritai, tai pas PS3 esminis atsilikimas tikriausiai yra GPU, nes toki kaip Cell CPU, tai intelis tik praeitais metais pasivijo su galingiausiais i7 modeliais pagal skaiciuojamaji pajeguma.

    O del tos pazangos, tai manau, pirmiausiai reiktu \"kaltinti\" zaidimu kurejus o ne konsoles, uz tai, kad yra mazai \"PC esclusive\" zaidimu.

    REDAGUOTA:

    Uzmeciau aki i abieju irenginiu palyginimus, tai tarkim \"Fillrate\" parametras pas abu GPU tikrai gan panasus:

    PSP2 4Gpixels/s, PS3 4,4Gpixels/s

    Na idomu, idomu. Reiktu daugiau informacijos sulaukti. Del pacios grynos GPU spartos, as vistiek abejoju, taciau kalbant apie grafikos kokybe, tai visai logiska, kad gali kazkiek priarteti prie PS3, nes vaizduoti reikia daug mazesnes rezoliucijos ekrane viska, tai ir GPU uztektu letesnio/paprastesnio tam.

  17. Pasisiauses parašė:

    Prie ko čia tavo pc rinkos statistika?

    Aš tau tą ir aiškinu, kad nesvarbu koks naujas ir galingas tas tavo kompas, vistiek žaidimų grafikos lygis yra daaaaaaaug žemesnis palyginus su tuo ką gali šiuolaikinės 3D grafikos technologijos 😉
    taigi juokinga kai tu kalbi progreso stabdymą, kai tavo paties kompas atsilikęs kokiais 5 metais nuo to, ką galima šiandien padaryti su grafika 🙂

  18. Povilas parašė:

    gincykites kiek norit, vistiek naujos konsoles pastumetu viska i prieki 🙂

  19. donaciuxx parašė:

    jo naujos konsoles reikia. nesmerkit jei nusvaigsiu bet kazka girdejau kad ps4 atsisakyta naudoti optinius yrenginius. zaidimus reikes pirkt internetu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.