XFX taip pat pristatys 4GB HD 5970

Po kompanijų Asus ir Sapphire, kurios pareiškė, jog pristatys nestandartines, spartintas AMD Radeon HD 5970 vaizdo plokštes su 4GB darbine atminties talpa, apie tokius pat planus pranešė ir XFX. Gamintojas pademonstravo Radeon HD 5970 BE Limited gaminį.

Visgi, visi trys produktai skirsis tik vienu aspektu – savo ypač mažu pasiekiamumu rinkoje. Galime teigti, kad Asus Ares ir Sapphire Radeon HD 5970 turės ir išskirtinius aušinimo sprendimus, tačiau XFX, atrodo, pasiliko ties menkai modifikuotu standartiniu variantu. Bet kokiu atveju, pastaroji bus išskirtinė – jos bus pagaminta tarp 1000-1500 vienetų.

Dažniai tokie pat, kaip ir konkurentų produktuose – 850MHz dažniu dirbantis branduolys, kurio dažnis įprastai siekia 725MHz, bei 4,8GHz dažniu dirbanti net 4GB talpos GDDR5 darbinė atmintis. XFX Radeon HD 5970 BE Limited taipogi turės šešias mini DisplayPort jungtis, panašiai kaip artėjantis HD 5870 Eyefinity 6, bei CrossFireX technologijos palaikymą.

Energiją šiems galiūnams tieks aštuonių galvučių PCIe energijos kabeliai, pats posistemis užims du lizdus ir bus gana ilgas, tad jam reikės gana plataus korpuso, tačiau mes nemanome, kad tai bus problema žaidėjams, kurie galės savo vaizdo plokštei skirti vieną tūkstantį JAV dolerių. Būtent tiek ir kainuos šie išskirtiniai posistemiai, kurių, žinoma, visiems norintiems neužteks. Oficiali jų išleidimo data nėra paskelbta, tačiau vėliau šį mėnesį jie tikrai turėtų pasirodys.


3 Komentarai

  1. Vyr_Psk parašė:

    Nesuprantu kam jie tuos gigus kelia,jų ir dviejų pakanka,manau tegul bitus kelia į viršų.

  2. svedas parašė:

    isivaiduok kiek texturom reik atminties rezuliujoje 5,760 x 2,160 ?

  3. bandiklis parašė:

    O isivaizduok kiek bus tokiu kurie tai isnaudoja

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.