Ypač mažas, bet našus – Acer Aspire S3 už 900 JAV dolerių

Mes nekartą kalbėjo apie tai, jog artėja ypač lengvų, bet gana našių nešiojamųjų kompiuterių era, apie kurią kiek ankščiau skelbė ir Intel. Acer pristato pirmąjį taip vadinamos „ultrabook“ šeimos kompiuterį Aspire S3 už 900 JAV dolerių.

Acer Apsire S3-951 „ultrabook“ šeimos atstovas turi 13.3 colio ekraną, kuris geba atvaizduoti 1366×768 taškų rezoliuciją, Intel Core i5 procesorių, 4GB darbinės atminties bei 20GB integruotą SSD ir mechaninį 320GB talpų diskus.

Acer teigia, jog jos Aspire S3 iš miego rėžimo atsibus vos per pora sekundžių. Taip tikriausiai yra dėl to, jog, kaip minėjome, šis nešiojamasis pasižymi kietosios būsenos kaupikliu, kuris yra integruotas į pagrindinę plokštę ir paspartina operacinės sistemos veikimą.

Būdamas „ultrabook“ šeimos astovas, Aspire S3 turi būti plonas ir lengvas, o ne tik našus. Acer sako, jog jo korpusas, pagamintas iš magnio ir aliuminio lydinio ploniausiame taške yra vos 1,3 centimetro storio, o storiausiame – taip pat vos 1,7 centimtero.

Tenka pripažinti, kad tai įstabūs skaičiai atižvelgiant ir į tai, jog šis 13.3 colio ekranu pasižymintis nešiojamasis tesveria 1,35 kilogramo, panašiai kaip daugelis mažų, pigių ir negalingų internetinių nešiojamųjų, tačiau pastarieji dažnai pasižymi 11 colio įstrižainės ekranais.

Pažvelgus į viską, 900 JAV dolerių už grožį, spartą ir mobilumą tikrai neatrodo labai daug, o kaina ir specifikacijos taip pat visiškai dera šiam S3 variantui S3-951. Mums staiga atrodo, kad 1000 JAV dolerių kainuojantis Apple MacBook Air darosi vis mažiau žavesniu, nei buvo.

3 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Bravo!!! Pirmas normalus acer laptopas, kvepiantis bent trupuciu kokybes. Hmm kazkas gerai matomai direktoriam ispyre i siknas, kad pradejo blaiviai mastyti.

  2. Pasisiauses parašė:

    Neįspyrė, o išspyrė 😀

  3. Fostil parašė:

    Ne atsiemu zodzius vis del to. Pigios slepetes Acer ir toliau lieka. Review perziurejus, ne trupucio nenustebino. Ne veltui tokia piguva gavos, kai ramus ilituoja, ssd antrarusi paima ir to ilituoja ji. Baterija per 1h galim pribaigt, optimaliai naudojant per 3h. Se tau ir ultrabookas su +6h naudojimu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.