Kautra siūlo bevielį WiFi ryšį, Technews.lt jį išbandė

Keleivių vežimo bendrovė Kautra, didindama kelionių autobusais patrauklumą, pirmoji šalyje visuose tarpmiestiniuose autobusuose įdiegė belaidį interneto ryšį Wi-Fi, kuriuo keleiviai gali naudotis visiškai nemokamai kelionės metu.

Šį projektą bendrovė įgyvendino kartu su telekomunikacijų bendrove Omnitel, kuri turi plačiausią Lietuvoje 3G mobiliojo interneto tinklą ir jau teikia naujos kartos ryšio, dar žinomo 4G vardu, paslaugas didžiuosiuose šalies miestuose.

Šiuo metu Wi-Fi interneto ryšis jau veikia 100 autobusų, o iki spalio pabaigos veiks 150 Kautros autobusų, kurie bus paženklinti specialiais lipdukais. Technews.lt pavyko išbandyti ryšį. Vidutinė sparta keliaujant autobusu 3G apdengimo vietose siekė apie 1,5 Mbps. Žinoma, galime spėti, kad šiuo ryšiu naudojamės tik mes, todėl naršymo sparta buvo gana nebloga.

„Privalome būti viename žingsnyje su technologijomis ir keleivių poreikiais. Todėl visuose savo tarpmiestinių maršrutų autobusuose keleiviai galės kelionių metu naudotis belaidžiu internetu, prie jo jungti savo nešiojamuosius ar planšetinius kompiuterius, išmaniuosius telefonus. Tai leis keleiviams naršyti internete, skaityti elektroninius laiškus ir taip paįvairinti keliones.“, – sakė Kautros rinkodaros direktorius G. Pakusas.

7 Komentarai

  1. Jordan parašė:

    Nu neblogai neblogai 🙂

  2. minde91 parašė:

    Labai geras sprendimas 🙂

  3. SB parašė:

    Tenka pripazinti, kad ir as toki sprendima galiu vadinti tik teigiamu ir geru.

  4. -NRJ- parašė:

    ir traukiniuose galetu 🙂

  5. Fostil parašė:

    Pagirtina, nors tiek tas internetas mobiliajame tekainuoja. 1min – 1ct, tai is klp i vln tekainuotu ~2lt…

  6. Tomas parašė:

    Labai puiku, kad pajudėjom šioje srityje 🙂 kitas žingsnis šį dalyką įdiegti didesnių miestų maršrutiniuose.

  7. linas_mif parašė:

    gal ir gerai, tik idomu kaip tas internetas veiks ne 3g zonoj…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.