Ypač pigus kompiuteris su lietimui jautriu ekranu

Indijoje buvo pristatytas pigiausias pasaulyje nešiojamasis kompiuteris, kainuojantis 35 JAV dolerius ir turintis lietimui jautrų ekraną. Toks įrenginys bus skirtas švietimo tikslams vienoje iš sparčiausiai besivystančių pasaulio valstybių. Pasak Kapil Sibal, žmogiškųjų išteklių vystymo ministro (pasirodo indai turi netgi tokį), netrukus bus pradėtos diskusijos su pasauliniais gamintojais dėl masinės šio kompiuterio produkcijos.

„Mes jau pasiekėme lygį, kuris leidžia motinininę plokštę, centrinį lustą, tinklo įrangą, atmintį, ekraną ir likusius komponentus gaminti už 35 JAV dolerius“, – sakė minėtasis ministras spaudos konferencijos metu. Toks lietimui jautrų ekraną turintis įrenginukas bus tiekiamas su PDF skaitytuvu, interneto naršyklėmis bei komunikacijos programomis, o vartotojas turės galimybę įsidiegti ir kitą sau reikalingą įrangą.

Kol kas šis pigus modelis dar nepasiekė savo finalinės stadijos, kai bus galima tiksliau kalbėti apie konkrečius komponentus. Tačiau jau dabar panašu, kad šios idėjos įgyvendinimas yra sėkmingesnis, nei daug kartų mūsų aprašinėto OLPC. Tuo tarpu projekto iniciatoriai tikisi, kad po kurio laiko savikainą bus galima sumažinti iki 20, o gal net ir 10 JAV dolerių.

4 Komentarai

  1. crooked parašė:

    vienkartiniai turbut jai uz tokia kaina

  2. spfanas parašė:

    ir vistiek 1 mlrd indusu jo neistengs isigyti, taciau ju ten tiek dauk kad likusieji 93 mln ji vos ne vos isygys ir gamintojai skaiciuos mln pajamas 🙂 neblogas pasiekimas ……

  3. Storasis parašė:

    crooked matyt turi ipoda, ir nervinas kad identiskas prietaisas pagamintas uz 10 kart mazesne kaina 😀

  4. crooked parašė:

    deja ne, as detaliu kainas skaiciuoju, vien touch screen koki 20$ kainuoja, o ce visas irenginys uz 35

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.