Žaidėjams skirtų stalinių kompiuterių pardavimai augo 55 %

Buvo kas prognozavo, kad staliniai kompiuteri išnyks pasirodžius „patogiosioms“ planšetėms, „išaugus“ telefonams ar pagreitėjus nešiojamiems kompiuteriams, bet panašu, kad viskas vyksta kiek kitaip. Staliniai kompiuteriai žaidėjams išgyvena renesansą, kaip ir visa su tuom susijusi periferija.

Kaip praneša GFK, staliniai kompiuteriai žaidėjams iš nišinio produkto tapo plačiosioms masėms skirtu produktu. Per pirmąjį 2017 metų pusmetį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, stalinių kompiuterių žaidėjams pardavimai išaugo 55 %. Žmonės taip pat perka ir nešiojamus kompiuterius žaidėjams, jų pardavimai per tą patį laikotarpį išaugo 24 %. Bendrai paėmus (neįtraukta Š. Amerika) žaidėjams skirti kompiuteriai sugeneruoja apie 1.5 mlrd. €.

Žiūrint pagal regionus: Vakarų Europa sugeneruoja 44 % visų pardavimų (682 mln., 11 % augimas), Azijos-Ramiojo Vandenyno regionas 34 % (522 mln., 67 % augimas), o Rytų Europa kartu su Rusija tik 12 % (193 mln., 42 % augimas).

Kaip minėjome, puikiai sekasi ir periferijos pardavėjams. Šis segmentas sugeneravo 1.1 mlrd. Eurų pardavimų. Globaliai ši sritis augo 56 % lyginant šių ir praėjusių metų sausio-birželio laikotarpius.

Įspūdingai atrodo monitorių žaidėjams pardavimai, jie išaugo net 114 %, tai sparčiausiai auganti periferijos sritis. Žaidiminių pelių pardavimai augo 15 %, klaviatūrų 23 %, ausinių 10 %.

Panašių tendencijų tikimasi ir antrame šių metų ketvirtyje, kai žaidėjams skirta technika bus perkama labai noriai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.