Žaidimų kūrėjas THQ taip pat dairosi į „Linux“ pusę

Paskutiniu metu buksuojanti  žaidimų studija THQ svarsto galimybę „išsišakoti" ir į „Linux" operacinę sistemą. Po itin nusisekusios „Humble Bundle" akcijos, kurios metu THQ pardavė 885 000 žaidimų rinkinių, įmonės prezidentas, Jason Rubin, paskelbė turintis aiškią žinutę dėl situacijos su „Linux" terpe ir jau pradeda analizuoti finansinę šio žingsnio išraišką.

Nors paskutinioji „Humble Bundle" akcija buvo sėkminga, ji susilaukė neigiamo atgarsio dėl to, kad už simbolinę kainą siūlomi įsigyti THQ žaidimai buvo prieinami tik per „Steam" sistemą ir nebuvo skirti „Macintoch" bei „Linux" operacinėms terpėms, skirtingai nei praėjusių akcijų dalyviai.

THQ nėra vienintelė studija alkanai žvilgčiojanti į „Linux" pusę. „Valve" įnirtingai dirba ne tik prie „Linux" skirtos „Steam" versijos, bet ir jau suspėjo išleisti „Left for Dead 2" žaidimo versiją, kuri „sukasi" sparčiau už „Windows" ekvivalentą. Maža to, nerimsta kalbos, kad „Windows 8" uždarumas gali paskatinti „Valve" dar daugiau investuoti į „Linux" platformos palaikymą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.