„Zen 2“ lustų gamyba sekasi pakankamai gerai

AMD strategija naudoti kelis mažesnius lustus ir taip suformuoti procesorių su daug branduolių turi daug logikos kai kalbame apie galutinę procesoriaus kainą. Monolitinis lustas yra labai didelis jį gaminti labai sunku. Ta užduotis tampa dar sudėtingesnė su naujais gamybos metodais, kaip pvz. pereinant prie 7 nm litografijos. Kelių lustų procesoriai turi ir savų trūkumų, pvz. didesnį atsako laiką.

„Bits and Chips“ praneša, kad AMD „Zen 2“ lustus sekasi gaminti visai neblogai. 70 % visų pagamintų lustų yra pilnai funkcionuojantys. Nors tobulėjimui ribų yra ir pradėjus gaminti pirmuosius „Zen“ procesorius situacija buvo geresnė, bet tada 14 nm gamybos metodas buvo kur kas labiau subrendęs nei dabar yra 7 nm. Palaipsniui gerėjant 7 nm litografijos būklei didės ir gerų pagaminamų lustų procentas.

Norint suprasti kokia situacija yra su dideliais monolitiniais lustais palyginimui galime pasakyti, kad „Intel“ gerai pagamina tik 35 % 28 branduolių procesorių, visi kiti lustai vienaip ar kitaip yra defektuoti. Tai vyksta su subrendusiu 14 nm+++ gamybos metodu, tad situacija su nauja litografija būtų dar daug prastesnė.

5 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Čia apie Intel cpu tiesa?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Bent jau Bits and Chips taip sako (pridėjau nuorodą). Ten gi monstriško dydžio lustas, be to kai kuriuos gi naudoja tuos defektuotus, branduolius atjungia arba spartinančiąją atmintį.

  2. newdiamond parašė:

    tai jeigu cia tokie procentai broko….tai normalu, kad CPU po to kainuoja nezmoniskus pinigus, nevertinant oligopolijos ir trukumo pasiulos.
    Bet AMD is principo gi negamina dideliu lustu CPU dabar, tai kodel tik 70 proc iseiga yra gerai nesuprantu
    7 nm procesas ? tai jeigu jis butu visiskai negeras, niekas neleistu i masine gamyba, nebent 70 proc yra tinkama, kai brokas uzkraunas ant kainos…

    • SoTOP parašė:

      Viskas čia labai gerai. Taigi brokas nereiškia, kad visiškai niekam tikę lustai kuriuos reiks mesti. Apkarpytų 2600 ir 2600X yra parduodama daug daugiau nei 2700 ir 2700X, tai reiškia, kad nereiks ypač daug pilnai funkcionuojančių lustų. 70% yra neblogas skaičius.

    • Stipena parašė:

      Šiaip labai gerai 70 procentų. Patys bits and chips sakė jog pirmos razynkos „crazy high yields, over 80 percent“, Čia apie sveikus 8 core procesorius kalbant. Tai ir inteliui tie 35 procentai tokio dydžio lustam yra crazy high.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.