„Zen 4“ architektūra gali pasirodyti ir AM4 platformoje

Nors AMD visus jau įtikino, kad ji ketina naudoti tik DDR5 atmintį su „Zen 4“ procesoriais, bet pasirodė įspūdingi gandai skelbiantys ką kitą. Galimai, AMD kuria „Zen 4“ procesorius esamai AM4 platformai “ su esamu jungčių lustu, kuris palaiko PCI-Express Gen 4 ir DDR4 sąsajas. Šis gandas pasirodė tarp šaltinių, esančių žemesnėse tiekimo grandinės grandyse (perpardavinėtojų). Atrodo, kad AMD dar nėra įsitikinusi, kad su AM5 platforma galėtų orientuotis į žemesnes kainos rinkos dalis, ir nėra 100 % įsitikinusi, kad laiku atsiras įperkama DDR5 atmintis. „Zen 4“ + AM4 procesoriai konkuruotų su „Intel“ 600 serijos mikroschemų rinkinių pagrindinėmis plokštėmis, turinčiomis DDR4 ir PCIe Gen 4 jungtis. „Intel“ atveju LGA1700 pagrindinę plokštę galite atnaujinti į plokštę, turinčią DDR5 + PCIe Gen5, išlaikydami savo procesorių; tačiau to nebus galima padaryti su „Zen 4“ AM4 procesoriumi jei iš vis tokie pasirodys.

Jei šis gandas apie „Zen 4“ AM4 platformai pasitvirtins, tai pradžiugins labai daug žmonių turinių AM4 pagrindines plokštes.

2 Komentarai

  1. r00lz parašė:

    Labai abejoju, kad taip nutiks, čia gal labiau kalbama apie laptopus ir embedded sistemas kur įlituoti cpu, kad nereiks naujo chipset. Arba bus išleisti kokie Ryzen 3 keli modeliai 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.