„Zen 4“ bus gaminami naudojant 5 nm, „Zen 3“ tikrai šiais metais

Vakar vyko konferencinis pokalbis, kurio metu AMD atskleidė 2020 metų antro ketvirčio finansinius rezultatus ir tuo pačiu kalbėjo apie kompanijos ateitį ir būsimus produktus. AMD investuotojams tvirtina, kad senesni produktų planai lieka galioti ir niekas nesikeičia. Tad AMD garantuoja, kad „Zen 3“ procesoriai bus išleidžiami šiemet tiek stalinių kompiuterių, tiek serverių segmentuose. Jei įvyktų taip, kad AMD šio daug kartų kartoto pažado nepavyktų išpildyti, tai kompanijai tektų atlaikyti daug kritikos. Nemanau, kad AMD išsisuktų ir su popieriniu išleidimu, žmonės tikrai norės „Zen 3“ įsigyti realiai, o ne vien pamatyti apžvalgas.

AMD taip pat tvirtina, kad šiemet sulauksime RDNA2 architektūros vaizdo plokščių, tuo pačiu debiutuos ir CDNA architektūra skirta skaičiavimams. Kompanija taip pat pradėjo tiekti išskirtinio dizaino lustus su „Zen 2“ ir RDNA2 architektūra konsolių gamintojams, būtent tai turės didelę teigiamą įtaką AMD pajamoms trečiame ketvirtyje.

Žvelgiant dar toliau į ateitį, procesorių išleidimo plane matome patvirtinimą, kad „Zen 4“ procesoriai bus gaminami naudojant 5 nm litografiją. Šių procesorių išleidimo reikėtų tikėtis 2021 metais. Labiau tikėtina, kad tai įvyks antroje metų pusėje. 2021 metais taip pat turi būti išleidžiamos RDNA 3 architektūros vaizdo plokštės, o šie grafikos procesoriai bus gaminami naudojant pažangų gamybos metodą, kokia tai bus litografija kol kas nežino ir patys AMD.

2 Komentarai

  1. PCmaster2000 parašė:

    verks intelis

  2. ojojoj parašė:

    Ar ne per greit cia soliuoja? 2020 Zen3/RDNA2, o jau sekanciais metais nauja karta? Kazkaip nesitiki, kad taip gali ivykti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.