„Zen 4“ mobilūs procesoriai gali turėti 16 branduolių

AMD dar net neišleido „Zen 3“ APU procesorių, kurie turi „Rembrandt“ kodinį pavadinimą, bet jau pasirodė pirmieji gandai apie dar tolimesnį AMD procesorių su integruota grafika. Šie būsimi procesoriai jau turės „Zen 4“ branduolį. Galingiausi tokie procesoriai gali turėti net 16 branduolių nešiojamų kompiuterių segmente, o jų kodinis pavadinimas bus „Raphael-H“. „Zen 4“ su integruota grafika ir 16 branduolių turėtų irgi pasirodyti ateinančiais metais.

„Rapheal“ turėtų būti ne vienintelis APU procesorių kodinis pavadinimas su „Zen 4“ branduoliu. AMD taip pat ruošia „Pheonix“ APU procesorius su tuo pačiu branduoliu. Tikėtina, kad šie procesoriai bus skirti masėms ir turės mažiau branduolių.

Jei gandai apie „Raphael-H“ procesorius tikrai pasitvirtintų, tai reikštų, kad AMD nori sukurti naują premium nešiojamų kompiuterių segmentą su dar daugiau procesoriaus galios. Tokie procesoriai gali turėti didesnį nei 45 W TDP, kuris dabar įprastas nešiojamų kompiuterių segmente. Nereikia pamiršti, kad „Intel“ nešiojamų kompiuterių segmentui irgi ruošia 16 branduolių „Alder Lake-S“ procesorius, kurie turės 45-55 W TDP.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.