2x 8 GB „G.SKILL TridentZ RGB“ DDR4 rinkinys: tikriname „Metro Exodus“ priklausomybę nuo RAM greičio

Žvilgsnis į „G.SKILL TridentZ RGB“, rinkinio specifikacijos

G.SKILL moduliai atkeliauja ne tik spalvingoje, bet ir apdovanojimais nukarstytoje pakuotėje. Nesiginčysime, kad RGB palaikančio produkto pakuotė ir turi būti spalvinga, o G.SKILL yra nusipelniusi apdovanojimų, ypač entuziastų rate. Kitoje pakuotės pusėje, baltame laukelyje, turime modulių specifikacijas, tačiau savininkas dar prieš pirkimą jau žinos kokių specefikacijų DDR4 atmintį jis perka.

Moduliai papildomai įdėti į plastikinę pakuotę, pro kurią matyti firminis G.SKILL lipdukas.

Šie „TridentZ RGB“ moduliai savo spalvomis grąžina mus į ištakas. Kodėl? Dar 2017 metais pasiūlyti „TridentZ“ (be RGB) DDR4 moduliai kaip tik turėjo būtent tokias spalvas: iš vienos pusės radiatorius sibabro spalvos, iš kitos – juodas. Ant abiejų pusių dabar matomos nebe „TridentZ“, o baltos spalvos „TridentZ RGB“ žymės. Ant šviesesnio radiatoriaus gamintojas klijuoja lipduką, nurodantį ne vien tikslų modulio kodą, bet ir atminties tipą, taktinį dažnį, pagrindinius keturis vėlinimo laikus, įtampą, komplekto, kuriam modulis priklauso, dydį bei pagaminimo datą. Skirtingų spalvų kombinacijos panaudojimas yra įdomi G.SKILL strategija, tačiau nesame tikri dėl jos praktinės reikšmės, kadangi iš esmės bus matoma tik juodoji pusė, kai moduliai atsidurs motininės plokštės lizduose.

Esminis skirtumas, kad raudonos spalvos intarpą tarp radiatorių pakeitė matinė RGB juostelė, savo šonuose ir viršuje turinti G.SKILL žymes. Galime užbėgti įvykiams už akių ir iškart prasitarti, kad juostelėje yra penki, nepriklausomai vienas nuo kito konfigūruojami, RGB diodai.

Pats dizainas nepakitęs: moduliams būdingi pakankamai masyvūs radiatoriais, kurie žvelgiant iš viršaus – simetriški, o iš priekio – nebe. Tai sukuriama dėka antrojo radiatoriaus, kuris gauna trimis eilėmis sustatytus, veidrodinio efekto paveiktus (lyginant su kitu radiatoriumi), „pelekus“. Ši detalė ne tik suteikia agresyvesnės išvaizdos, bet ir padidina šilumą išsklaidantį paviršiaus plotą. Radiatoriai pasižymi grubiu apdirbimu – paviršius nėra glotnus ir juo braukiant nagu aliuminio plokštelėje galima jausti smulkius rėžius. „TridentZ RGB“ moduliai išlaikę tą patį aukštį. 44 mm nėra tie matmenys, kurie turėtų kelti galvos skausmą didelių orinių aušintuvų savininkams.

Neaišku kiek tvirtai RGB juostelė padeda sukabinti radiatorius, tačiau panašu į tai, kad ji nėra pagrindinis šį dalyką atliekantis įrankis. Aštuoni FBGA atminties lustai išdėstyti vienoje PCB pusėje – tai single sided tipo moduliai, kuriuose lusto dydis siekia 8 Gb. Netrukus Thaiphoon Burner įrankis suteiks daugiau informacijos apie šių modulių sandarą.

Įrankis nurodo, kad tai single rank konfigūracijos moduliai, kuriuose integruoti aukščiausios klasės „Samsung“ B-die lustai. Vieninteliame XMP 2.0 profilyje koduotas 3600 MHz dažnis su 16(CL) – 16(tRCD) – 16(tRP) – 36(tRAS) vėlinimo laikais. Darbinė įtampa standartinė tokio dažnio DDR4 atminčiai, t.y. 1,35 V.

16 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Čia ta situacija, kur būtų visai nieko 720p testas 🙂

  2. BC00 parašė:

    Tik ne tada, kai tikiesi šiek tiek kitokio vaizdo 🙂

    MetroExodus2700XinCB

  3. svabas parašė:

    taip ir nesupratau, dėl ko rekomenduojami šie ramai, dėl to, kad galima pasikrapštyt ten biosuosuose su parametrais ir pasijaust elektrotechniku ar dėl dizaino

  4. Krad parašė:

    Gal esat kas susidūręs su problemom G.Skill TridentZ RGB? Ta prasme pas mane 3600 Mhz kit’as ir su standartiniu XMP profiliu ir 1.35V greitai labai BSOD pasirodo. Čia dažnas dalykas, kad su XMP voltage defaultiniu taip ir reikia didinti vis ar..?

  5. BC00 parašė:

    Su pačiais RAM bus viskas gerai. Esmė ta, kad nepaveža motininė su CPU. Kad 3600 MHz važiuotų stabiliai AM4 platformoje dažniausiai reikia tweakinti/keisti daugelį BIOS nustatymų. Dažniausiai vien RAM įtampos kėlimas nepadeda. Aš keturias motinines testavau, viršus buvo 3400 MHz, bet čia su Memtest testuota, kuris negailestingai ištikrina RAMą. Pabandyk susimažint iki 3500 MHz, galbūt pavyks stabilizuoti paprastose programose.

    http://www.technews.lt/portal/reviews/asus-rog-strix-x470-f-gaming-pirmieji-crucial-ddr4-moduliai-su-rgb-ir-dual-rank-atminties-itaka-am4-platformos-spartai/5/

    • Krad parašė:

      Dėkui už info. Kol kas tokie rezultatai:
      su 1.35V (default) – BSOD dienos bėgyje;
      su 1.36V runniant HCI MemTest pusdienį – ~apie 6 klaidos.
      su 1.37V runniant HCI MemTest pusdienį – 1 klaida.
      su 1.38V runniant HCI MemTest pusdienį – 0 klaidų!!!
      Na tai ir su 1.38V apsistosiu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.