360 mm „be quiet! Silent Loop 2“: tyliausias ar efektyviausias?

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

Svarbiausi ir įdomiausi niuansai iš komplektacinės dalies: sistemai priklauso papildomi LGA1700 tvirtinimai, 100 ml talpos buteliukas su aušinimo skysčiu ir išorinis ARGB pultelis.

Iš aliuminio pagamintas radiatorius yra standartinio 27 mm storio. Jį kerta 12 šilumos vamzdelių. Gamintojas nutarė, jog radiatorius nebus niekaip identifikuojamas – ant jo nėra jokio skiriamojo ženklo. Tiesiog visiškai juodas radiatorius. Vis gi atskirti šį radiatorių įmanoma. Priešingame gale nei yra inlet/outlet portai įrengta užpildymo anga. Džiugu, kad gamintojas nesugalvojo čia užklijuoti „warranty void, if removed“ lipduko. „Silent Loop 2“ sistemų OEM gamintojas yra APALTEK.

Žarnelių ilgis siekia daugiau ar mažiau standartinius 400 mm. Naudojama žemos skvarbos guma, kuri apvilkta nailoninėmis rankovėmis. Nepaisant to, aušinimo skystis garuoja ir laikui bėgant sistemoje jo mažėja. AIO naudoja neatsukamas jungtis. Radiatoriuje yra ir dar vienas užpildymo portas, tačiau jį naudoti negalima, kadangi sistema gali prarasti slėgį. Čia informacinis lipdukas tikrai praverstų.

CPU bloko aukštis siekia 56 mm. Žarnelės į bloką patenka pro šoną. Korpusas pagamintas iš kokybiško plastiko. Viršutinę dalį dengia šlifuoto aliuminio fascija, kuri savo ruožtu uždengia RGB iliuminuotą plastiką. Fascijos krašte esantis be quiet! užrašas RGB spalvomis nesušvis – jo spalva fiksuota (balta) ir apšviesti liks trys bloko kraštai. 2800 RPM dirbanti pompa maitinama 3-pin kabelio pagalba. Papildomai iš bloko išeina moteriška bei vyriška 3-pin ARGB jungtys.

 

 

Pagrindas, kurio išmatavimai 55 x 55 mm, padengtas nikelio sluoksniu. Apdirbimas – beveik veidrodinis. Blokas ant visų palaikomų lizdų tvirtinsis tik per du taškus, kas yra mažiau įprasta. Jeigu AIO sistema ant AM4 lizdo tvirtinama per du taškus, tai ant „Intel“ paprastai per keturis.

360 mm sistemai priklauso trys 120 mm skersmens Silent Wings 3 PWM ventiliatoriai, išvystantys 2200 RPM, 3,37 mm/H2O statinį slėgį ir turintys antivibracines pagalvėles. Šie ventiliatoriai iki Silent Wings 4 išleidimo kompanijos gamoje užėmė aukščiausią vietą, tačiau ir toliau išlaiko itin aukštą patikimumą dėl Fluid Dynamic guolių. RGB turinčios ventiliatorių versijos nėra ir greičiausiai nebebus.

 

Radiatoriaus tipas 360 mm
Radiatoriaus išmatavimai 394 x 27 x 120
TDP reitingas
?
Metalas, iš kurio pagamintas radiatorius Aliuminis
Radiatoriaus užraktai metaliniai (neatsukami)
Pompos sūkiai 2800 RPM
Žarnelių ilgis 400 mm
Vandens bloko užraktai metaliniai (neatsukami)
Užpildymo portas +
Pridėtų ventiliatorių skaičius 3
Ventiliatorių skersmuo 120 mm
Ventiliatorių specifikacijos 2200 RPM

73,4 CFM

3,37 mm/H2O

28,6 dBA

Maksimalus ventiliatorių skaičius 3
Integruotas ventiliatorių valdiklis
Ventiliatorių valdymas programiniu būdu
Palaikomi lizdai LGA 115x, LGA 1200, LGA 1700, LGA 2011(0-3), LGA 2066,  AM4, AM5, TR4/sTRX4 (papildomai)
(A)RGB palaikymas +
Garantinis terminas 60 mėn

 

3 Komentarai

  1. TomasP parašė:

    Pats pasirinkau Silent Loop 2 360mm. Pirmas AIO aušintuvas ir didžiausias pliusas palyginus su oro aušintuvu, kad nereikia knistis su nepatogiais montavimo sprendimais. Ypač kam teko naudoti Dark Rock 4 pro, žinos apie ką kalbu :D.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.