Coollaboratory MetalPad apžvalga

Šiandien apžvelgsime dar viena su aušinimu glaudžiai susijusį produktą. Tai bus Coollaboratory MetalPad produktas, kuris konkuruoja su termopastomis, tačiau tokiu vardu jo pavadinti neapsiverčia liežuvis. Jūs jau matėte vieną Cool Labs produktą – Liquid Pro, tačiau jis buvo bent šiek tiek panašus į įprastines termopastas. Jau iš MetalPad pavadinimo galite numanyti, kokios konsistencijos bus šis TIM. Apie tai ir dar daugiau tolesniuose paragrafuose. Malonaus Jums skaitymo.

Kaip jau turbūt pastebėjote, Technews jau keli mėnesiai pateikia Jums nemažą kiekį apžvalgų, o aš, Akuba, daugiausiai apžvelgiu aušinimui skirtus produktus. Dėl tos pačios priežasties jau esu išbandęs daug įvairių TIM, kitaip sakant – produktų, kurie naudojami užpildyti oro tarpus tarp procesoriaus ir aušintuvo pagrindo paviršių. Kaip jau minėjau – MetalPad yra ypatingas – tai iš metalo lydinio pagaminta plokštelė dedama būtent toje vietoje, kaip ir įprastinės termopastos.

Turinys:

Pakuotė

Specifikacijos ir įdiegimas

Testų metodai

Testų rezultatai

Išvados

Pakuotė

Kompanija savo produktą pardavinėja net penkiose skirtingose pakuotėse. MetalPad pardavinėjamas plokštelėmis po vieną, skirta vaizdo procesoriui kainuoja 5, o CPU – 6 eurus. Tris MetalPad skirtus GPU galima nusipirkti už 10, o centriniam procesoriui už 13 europinės valiutos vienetų. Abiejose pakuotėse rasime valymui skirtą komplektuką. Taip pat yra galimybė nusipirkti po tris plokšteles abiems procesoriams už 16 eurų. MetalPad skirtas PS3 ir X-BOX 360 žaidimų kompiuteriams kainuos 10 eurų. Pastarosiose dviejose pakuotėse taip pat rasime plokštelės nuvalymo nuo procesoriaus komplektą. Mes testams gavome pakuotę su vienu MetalPad skirtu centriniam procesoriui ir patį turtingiausią plokštelėmis įpakavimą.



Įpakavimai labai primena Liquid Pro – paprastai atverčiama plastikinė pakuotė, kurioje rasime vartotojo instrukciją bei plokštelę. Brangesniame modelyje, kaip jau minėjau yra ir valymo komplektas, kuriame rasime alkoholyje išmirkytą servetėlę ir kempinėlę kietais šereliais. Pati plokštelė yra įdėta į perlenktą blizgaus popieriaus lapelį.



Specifikacijos ir įdiegimas

Be abejonės, įvairiems produktams reikalinga skirtingo dydžio plokštelė yra skirtingų matmenų – vaizdo lustui yra skirta 20×20 mm, CPU – 38×38 mm, o žaidimų konsolėms net 42×42 mm. Skirtingų kompanijų lustų paviršių plotas skiriasi, todėl plokštelę tenka apkirpti būtent iki tokio dydžio, kokio yra procesoriaus paviršiaus.



Pats MetalPad yra pakankamai minkštas ir blizgus. Kitaip nei LiquidPro jį galima naudoti tiek su aliuminio, tiek su varinio paviršiaus radiatoriais, tačiau kaip ir pastarasis, šiandien testuojamas produktas yra laidus elektros srovei.



Apie MetalPad paruošimą veikimui yra ką papasakoti – reikia sumažinti plokštelę iki reikiamo dydžio ir ją padėti ant procesoriaus paviršiaus. Tai paprasčiausia dalis, tačiau MetalPad reikalauja „BurnIn“ metodo. Kai kurie apžvalgininkai to neatlikę skųsdavosi prastais produkto rezultatais. Dėl tos priežasties Cool Labs atstovai iš karto pateikė instrukcijas, kaip tai padaryti.



Procesorių reikia įkaitinti iki maždaug 60 laipsnių temperatūros – tam mums pakako atjungti prie radiatoriaus prijungtą ventiliatorių, kad aušintuvas veiktų pasyviu rėžimu. MetalPad „įdegus“ esame pasiruošę testuoti. MetalPad nuėmimas nuo paviršiaus nesukėlė problemų – jis tiesiog nusilupo. Visgi, panaudojus ilgiau, yra pasitaikę atvejų, kad vartotojai net išplėšia visą lizdą iš motininės :). Skamba tiesiog žiauriai, tačiau tokių atvejų pasitaiko ir, pavyzdžiui, su keraminio tipo pastomis.

Testų metodai

Testams buvo naudojama ta pati sistema, kaip įprasta, ją matote apačioje. Kaip konkurentą pasirinkome geriausiai iki šiol pasirodžiusią Gelid GC-1 termopasta. Buvo naudojamas NH-U12P radiatorius su NF-P12 ventiliatoriumi iš Noctua. Su vaizdo plokšte buvo naudojama Noctua NT-H1 termopasta. Testuojama buvo kambario temperatūroje – maždaug 24 laipsnis Celsijaus. Šį kartą korpusas viso testavimo metu buvo uždarytas.

Procesoriaus apkrovimui naudota Prime 95v 25.3, o temperatūrų nustatymui – RealTemp 2.60 programa. Grafinio procesoriaus apkrovimui buvo naudojamas GPU Caps Viewer Fur Rendering įrankis. Kadangi RivaTuner pateikia vidutinius temperatūros rezultatus, būtent juos ir naudojau sudarydamas lentelę. Dėl laiko trūkumo nusprendėme pateikti tik pilnai apkrauto 1,5 įtampa ir 3003 MHz dažniu veikiančio procesoriaus rezultatus, nes būtent čia pajaučiamas didžiausias atotrūkis tarp produktų. Vaizdo plokštė veikė standartiniais dažniais ir turėjo originalų aušintuvą. Apkrovos metu tiek vaizdo, tiek centrinis procesorius 100 proc. pajėgumu veikė 15 min.

Testų rezultatai

Kaip matote NT-H1 termopastą MetalPad lenkia net 4,5 laipsnio. Nepamirškite, kad GPU plotas labai mažas, todėl termopasta čia daro mažesnę įtaką.

Ir prieš kol kas geriausiai pasirodžiusią Gelid GC-1 TIM Cool Labs MetalPad išsilaiko pranašesnis. Šį kartą puse laipsnio mažiau – 4 vienetais Celsijaus.

Išvados

MetalPad tai dar vienas novatoriškas Coollaboratory produktas, už kurį kompanija nusipelno dar didesnės pagarbos. Jis rodo identišką našumą savo vyresniam broliui Liquid Pro bei turi visus pastarojo pliusus, ir gali būti naudojamas ir su aliuminio paviršiais. Paprastas paruošimas veikimui, žinoma, nepamirštant BurnIn, ir neįtikėtinas aušinimo efektyvumas iškelia Coollaboratory MetalPad į aukštumas. Šiam produktui skiriame „Technews.lt renkasi“ ir savo naująjį apdovanojimą „Už naujoves“, kuris yra suteikiamas tik patiems novatoriškiausiems produktas. Bravo, Coollaboratory!

Dėkui Sabrina Herrmann iš Coollaboratory už suteiktą galimybę testuoti MetalPad ir pagalbą apžvalgos rašymo metu.

Autorius: Wicked Akuba

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.