SteelSeries QcK Heavy apžvalga

Šiandien pristatome dar vieną žaidimams skirto pelės kilimėlio apžvalgą. Šį kartą tai visiems itin gerai žinomo periferijos žaidėjams gamintojo SteelSeries produktas QcK Heavy. Kitaip nei Roccat, kurios kilimėlį mes bandėme praėjusį kartą, ši kompanija yra tikras senbuvis žaidėjams skirtų produktų rinkoje. Kai kuriems skaitytojams pelės kilimėlių apžvalgos atrodo keistai, tačiau Technews dirba tam, kad pateiktų Jums kuo daugiau įvairių gaminių apžvalgų.

Iš pradžių turiu paminėti, kad QcK kilimėliai yra keturių skirtingų dydžių – mes išbandyti gavome patį didžiausią Heavy modelį. Panašu, kad DHL atvežtoje pakuotėje radome atnaujintą modelį, nes ji yra kitokia, nei užsienio portaluose seniau matytų apžvalgų, o logotipas ant kilimėlio – tai pat ne identiškas senajam. Visgi, pats dizainas ir kilimėlio specifikacijos išliko vienodos. Iš karto atsiprašau už mažos rezoliucijos nuotraukas, atsitiko nelaimė mažinant nufotografuotus vaizdus :(.

Turinys :

Apie SteelSeries

Pakuotė

Specifikacijos ir dizainas

Naudojimas

Išvados

SteelSeries yra kompanija, kurios visa produkcija keliauja tik į žaidėjų rankas. Galbūt girdėjote, kad ausinėmis, pelėmis, klaviatūromis ir t.t. yra remiami žaidėjų bendruomenės, klanai dalyvaujantys įvairiuose čempionatuose. Pagrindinė SteelSeries būstinė yra įsikūrusi Europoje – Danijos sostinėje Kopenhagoje, tačiau dėl patogumo yra įkurti ofisai ir Taipėjuje – Taivane, bei Los Andžele – JAV.

Pakuotė

Viršutinė dalis pakuotės yra pagaminta iš permatomo plastiko, todėl galima apžiūrėti kilimėlį jo iš įpakavimo neišėmus. Čia matome ir lipduką nurodantį pagrindinius QcK Heavy faktus, kaip išmatavimus ir t.t. Kitoje pusėje matome aprašymus šešiomis kalbomis, logotipus žaidėjų komandų, kurios naudoja SS įrangą bei platesnį kilimėlio savybių aprašymą.

Išėmus kilimėlį iš milžiniškos pakuotės, suvoki, kad jis yra tiesiog gigantiškas. Net ir pažvelgus į didelį įpakavimą nebuvo galima tikėtis tokio ploto „kilimo“. Juokavome, kad ant jo galėtų susirangyti ir katė ar nedidelis šuniukas :). Kitaip nei su Roccat kilimėliu čia rasime nors ir minimalius, tačiau šiokius tokius priedus. Tai SteelSeries lipdukas su logotipu bei nedidukas lankstinukas.

Specifikacijos ir dizainas

Kaip jau minėjau, QcK Heavy yra itin didelis. Jo ilgis siekia 400, o plotis 450 mm. Taip pat jis labai aukštas – 6 mm. Palyginus su Sense kilimėliu, kurio aukštis siekia 1,35 mm, šis – tikras „Sabonis“ :). Kilimėlio galai yra užapvalinti dar labiau nei Roccat Sense.

Toks didelis aukštis sąlygojamas itin storo apatinio gumos sluoksnio, kuris kilimėliui neleidžia slidinėti ant stalo. Beje, gumos sluoksnyje yra daugybė mažų oro burbuliukų, kurie, matyt, yra skirti pagerinti amortizaciją bei sutaupyti šiek tiek medžiagos. Tiesa, iškyla dilema – ar rasite vietos ant savo stalo padėti QcK. Aš tai padaryti sugebėjau ir be to, kai kuriais atvejais jis atliko maisto padėklo vaidmenį :). Pats kilimėlis yra minimalistinio stiliaus – visiškai juodas, pašalinis čia tik SteelSeries logotipas.

Naudojimas

Vienas iš pagrindinių uždavinių žaidybiniam pelės kilimėliui yra bet kokio netikslumo panaikinimas. Be abejo, QcK tokią užduoti įvykdo puikiai – dėl savo didelio ploto ir svorio nepajuda nė pora milimetrų į šonus. Pasak kompanijos ypatingas paviršius turėtų pagerinti pelės jautrumą.

Ant QcK įsitaisė maniškė Razer Lachesis pėlė su 4000 dpi lazeriu. Lachesis paviršiumi slydo be jokių problemų – dar geriau nei ant Roccat Sense. Judinant pelę nesigirdėjo jokio sukeliamo triukšmo, kuris įprastai girdimas naudojant pelę tiesiog ant stalo ar kieto paviršiaus pad‘o. Net ir su didžiausiu jautrumo pelės pointer‘is ekrane nešokinėdavo – judėdavo praktiškai tobulai. Tai parodo, kad kilimėlis pagamintas tikrai kokybiškai.

Vienintelis QcK paviršiaus trūkumas – jis pakankamai greitai apsineša dulkėmis, o jas nuvalyti ne taip jau ir lengva. Žinoma, galbūt taip atrodė po atostogų, kurių metu namai buvo tušti. Bet kokiu atveju, tai kokybiškam pelės judėjimui nekliudė.

Išvados

Tai pirmasis SteelSeries gaminys išbandomas Technews nuo pat pradžių nustebinęs savo dydžiu ir vėliau jis sulaukė gerų įvertinimų. Kilimėlis yra ergonomiškas, ant jo galima laikyti praktiškai visą ranką iki alkūnės, o tai tikrai džiugina. Jis neslidinėja stalo paviršiumi, tačiau pelei leidžia judėti kaip per sviestą. Produktas kainuoja 25 eurus ir beveik visose srityse pranoksta tikrai gerą Roccat Sense, kuris yra vos 5 eurais pigesnis.

Dėkojame Casper Mejlholm iš SteelSeries už suteiktą galimybę pateikti šią apžvalgą.

Autorius: Wicked Akuba

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.