„ADATA XPG Lancer RGB“: geriausias DDR5-6000CL40 rinkinys?

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

ADATA pasirinko ryškiai raudoną pakuotę, kurioje neradome nieko, apart pačių DDR5 modulių. Ant pakuotės matome didžiųjų pagrindinių plokščių gamintojų RGB sprendimų logotipus. Taip ADATA praneša apie suderinamumą.

ADATA pirkėjui siūlo ne tik RGB pašvietimą turinčius juodos spalvos „Lancer“ modulius, bet ir variantus su baltos spalvos radiatoriais, o taip pat modulius be RGB. Abiejų paviršių kampuose turime XPG ir DDR5 žymėjimus bei specifikacijų lipduką ant vienos pasirinktos pusės. Radiatoriams būdinga šlifuoto aliuminio apdaila – labai panašiai pašiurkštintus radiatorius turi iki šiol naudojami G.SKILL „Trident Z“ DDR4 moduliai. Dalis radiatoriaus paviršiaus gali pasirodyti banguotas, tačiau tai tik imitacija. Dizainui būdingos kampuotos formos – būtent tokiu principu į radiatorių įkomponuota RGB juostelė. Kraštuose ji yra kiek išgaubta, taip leidžiant geriau sučiupti modulį ir ištraukti jį iš DIMM lizdo.

„XPG Lancer RGB“ modulių aukštis siekia 43 mm, todėl būtina atkreipti dėmesį naudojantiems HTPC tipo aušintuvus. RGB juostelės centre patalpintas antrasis XPG logotipas, kuris turėtų gražiai išsiskirti veikiant RGB apšvietimui. Vizualiai nesimato, kad radiatoriai būtų sukabinti varžtais. Panašu, kad viskas sutvirtinta adhezijos būdu, tačiau tai nesukuria taupymo efekto. Atvirkščiai. Dėl storesnių nei įprasta radiatorių „XPG Lancer RGB“ moduliai palieka labai kokybiško produkto įspūdį, ką patvirtina 71 gramo svoris. „Fury Beast RGB“ modulis tesveria 44 gramus.

Tai single rank (1Rx8) moduliai, kiekvienam ant PCB turint aštuonis DRAM lustus. Standartiškai tarp DRAM ir radiatoriaus įterpta termo juostelė, tačiau PMIC modulis, kuris valdo VDD, VDDQ ir VPP įtampas, yra „nuogas“ ir į radiatorių šilumos neperduoda.

Kaip jau minėjome, šie „XPG Lancer RGB“ moduliai yra sparčiausi visoje šeimoje ir pasižymi DDR5-6000CL40 specifikacijomis. Vieninteliame XMP 3.0 profilyje užkoduotas CL40-40-40-76 vėlinimo laikai. Kaip ir „Fury Beast RGB“ atveju, čia taip pat panaudoti „SK Hynix“ M-die lustai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.