„ASRock X299 Taichi XE“ ir „Fatal1ty X299 Professional Gaming i9 XE“: teisingai padarytos X299

Intro

„Asus“, „Gigabyte“ ir MSI mums spėjo parodyti bent po vieną savo X299 pagrindinę plokštę. Visos turėjo savo stiprių pusių. „Asus“ stovykla tradiciškai pasižymėjo puikiai išbaigtu ir itin patogiu BIOS’u, protingiausiai paskirstytomis PCI-Express x16 lizdų linijomis, o TUF serijos modelis pademonstravo nesumuštą NVMe kaupiklio aušinimą. Pradinės klasės „Aorus“ X299 plokštė sublizgėjo ventiliatorių prijungimo/ valdymo galimybėmis, „RGB Fusion“ pašvietimu, be to lyderiavo pagal VRM grandinės aušinimo efektyvumą, kol jos neišstūmė MSI, už priimtiną kainą pasiūliusi WiFi + BT modulį, atskirą stiprintuvą ausinėms, neprastai funkcionuojantį M.2 aušinimą ir rekordinius garso posistemės rezultatus RMAA teste. Panašu, visi modeliai gali sau surasti konkrečius reikalavimus išsikėlusį pirkėją. Pyrago dalybas kaip ir būtų galima užbaigti, tačiau čia trūksta paskutinio dalyvio – „ASRock“. Gamintojas visai neseniai atnaujino „Taichi“ ir „Fatal1ty Professional Gaming i9“ modelius, pridėdamas abiems daugiau raumenų. Kas per raumenys? Panašu, kad „ASRock“ įsiklausė į rimtu „Skylake-X“ procesorių spartinimu užsiimančių entuziastų verksmą, todėl nutarė patobulinti VRM grandinės aušinimą. XE žymėjimą gavę naujieji „ASRock“ modeliai pasižymi itin raumeninga aušinimo sistema, sudaryta nebe iš vieno, o dviejų kur kas masyvesnių radiatorių, tarpusavy sujungtų karščio vamzdeliu. Pažiūrėkime, kaip iš arti tai atrodo, kokie kiti sprendimai priimti aukštesnės klasės „ASRock“ X299 pagrindinėse plokštėse ir ką gali nuveikti i9-7900X jam labiau įprastoje non-gaming aplinkoje.

Viena iš XE serijos narių jau paruošta testavimui

5 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Geras review.
    Šiaip plokštė atrodo tikrai nebloga, labai geras VRM aušinimas, kas itin reikalinga X299, sąlyginai nebloga garso posistemė, tačiau ASRock labai reikėtų padirbėti ties dizaino sprendimais. Tas krumpliaračių dizainas man asmeniškai nei šioks nei toks, nors čia gal skonio reikalas.
    Taip pat nesuprantu kam reikia įdėti 4x pilnus, sustiprintus PCIe lizdus, jeigu vis tiek 4x SLI/Cfx palaikymas neįmanomas? :/

  2. BC00 parašė:

    Dėjo MSI 4x sustiprintus, įdėjo ir ASRock. Kai reikia 3x sustiprintų kodėl neįdėti ir ketvirto 😀
    Dėl garso posistemių rezultato pradėjau manyti, kad daryti įtaką gali „silicio“- čipo kokybė. Pas abi plokštes techniškai ta pati posistemė, tos pačios tvarkyklės bendros abiems plokštėms, o rezultatai skirtingi.
    Dar palyginau VRM’us. Identišką bazę (valdiklis + galios blokai) turinti Aorus Gaming 7 Pro (tik su silpnesniais induktoriais) kainuoja 450+, kai Taichi XE kiek per 300.

    • IFeelYou parašė:

      Taichi yra geras Price/Performance value, o Aorus manau daugiau brand’as kaip ir ROG. Kam ko reikia 🙂 Daugelis žmonių manau net nežino kas tie VRM, todėl jiems jų aušinimas nėra labai įdomus.

  3. YOman parašė:

    tie krumpliaračiai tai tikrai juokingai ir pigiai atrodo. Primena tarybinių laikų pigių žaislinių mašinėlių ratus. Ir visiškai į PC temą nesipaišo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.