„ASRock Z390 Taichi Ultimate“: stringantis brangus krumpliaratis

Ar VRM grandinė tapo stipresne?

VRM aušinantis radiatorius, kuris yra sujungtas šilumos vamzdeliu, sveria 245 gramus. Palyginimui, dviejų dalių „ROG Strix Z390-E Gaming“ radiatorius svėrė 156 gramus. Džiugina, kad „ASRock“ neapkarstė viršutinės radiatoriaus dalies plastiku, ką padarė su „X470 Taichi“.

„ASRock“ neturėjo „Z370 Taichi Ultimate“ modelio, tačiau žinant istoriją, kad „Taichi“ ir „Taichi Ultimate“ modelių VRM grandinės paprastai nesiskiria, galime pakankamai objektyviai įvertinti, kaip pakito VRM grandinė. „Z370 Taichi“ naudojo „Intersil“ ISL69138 PWM valdiklį 5+2 konfigūracijoje ir „Fairchild“ FDPC5030 (25 A) galios blokus. vCore grandinė buvo sujungta į netikrą 10 fazių konfigūraciją. „Z390 Taichi (Ultimate)“ gavo aštuonis kanalus palaikantį „International Rectifier“ IR35201 PWM valdiklį, kuris irgi veikia 5+2 konfigūracija, penkiems PWM kanalams tenkinant vCore poreikius ir dviems iGPU.

Galios blokai pakeisti į „Texas Instruments“ CSD87350 (40 A). Galinėje PCB yra šeši IR3598 dubliuotojai: penki teisingiausiu įmanomu būdu padvigubina vCore fazių skaičių iki dešimties, o šeštasis veikia dual driver režimu iGPU dalyje ir dubliuotojo paskirties neatlieka. Prie 200 A (1.3 A) išeigos grandinė generuos ~27 W karščio. Toks skaičius sako, kad grandinė toli gražu nėra pati efektyviausia ir daug kas priklausys nuo radiatoriaus sugebėjimo išsklaidyti karštį. Radiatorius atrodo pakankamai solidus, kad galėtų susitvarkyti su tokiu iššūkiu. Vertinant VRM grandinės efektyvumo skaičius „Z390 Taichi (Ultimate)“ pagrinde dėka masyvesnės aušinimo sistemos atsiduria kiek aukščiau ką tik apžvelgtos „Asus ROG Strix Z390-E Gaming“. Manome, kad lentelės autorius neatsižvelgė į tai, kad „ROG Strix Z390-E Gaming“ turi papildomą 40 mm ventiliatorių, ir vertina tik techninę VRM grandinės ir pasyvaus aušinimo kombinaciją.

19 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Šiaip retorinis klausimas, kas siūlo 10 GbE internetą kur nors?

    O ASRock’as visada stengiasi pigiau savo produktus padaryt nei konkurentai, gaila, kad ne visada BIOS nušlifuotas iki galo.

    Just buy it 😀

  2. SoTOP parašė:

    Yra bent kelios AM4 Asrock motininės, kurios irgi su Toshiba SSD nelabai draugauja.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.