„Asus B250 Mining Expert“: tiesiai į kasyklą

UEFI BIOS

Apie BIOS labai nesiplėsime, nes ši pagrindinė plokštė nėra skirta spartinimui ir labai įmantrių nustatymų neturi. BIOS rasime visus reikalingiausius pasirinkimus, kaip ir kitose pagrindinėse plokštėse. Galėsime konfigūruoti ventiliatorių darbą, keisti atminties nustatymus, pasirinkti įkrovos prietaisus ir kita. Žemiau pateiksime reikšmingesnių skilčių ekranvaizdžius, kad galėtumėte pasižiūrėti kaip viskas atrodo.

Pirmoji išskirtinė BIOS savybė pasireiškia dar prieš patenkant į pačius BIOS – „PCIe Slot State Detection“ funkcija. Kraunantis kompiuteriui pasirodo specialus langas, kuriame galime matyti pagrindinės plokštės atvaizdą, kuriame išryškinti PCIe lizdai. Tai padaryta ne veltui. Į bet kurį lizdą prijungus vaizdo plokštę, jau kraunantis kompiuteriui pamatysime, ar ji tinkamai veikia. Jei viskas gerai, lizdas švies žaliai, jei yra kokia nors klaida, lizdas bus raudonas. Mes nesiėmėme specialiai kaip nors blogai įkišti riser’ių ir nebandėme imituoti blogo kontakto, kad galėtume pažiūrėti, ar ši funkcija veikia. Tiesiog nesinori ko nors sugadinti. Tvarkingai pajungtų vaizdo plokščių lizdai signalizavo žalią spalvą. Šiame lange nuspaudę „Pause Break“ galime sustabdyti krovimosi procesą ir įdėmiau pažiūrėti, kuri vaizdo plokštė neveikia, jei tokių yra. Esant dideliam grafikos kortų kiekiui, tai tikrai gali būti naudinga diagnozuojant problemas.

Pačiame „Asus B250 Mining Expert“ BIOS viskas gan įprasta, išskyrus tai, kad gamykliškai yra įjungtas „Mining“ režimas. Jį pamatome „Advanced“ skiltyje pačiame viršuje. Nors „Asus“ konkrečiai nepraneša, ką daro šis režimas, bet teigia, kad tai leis be jokio vargo ir BIOS nustatymų keitimo iš karto paleisti kritpo valiutų kasimo mašiną. Spėčiau, kad šis režimas išjungia visus PCIe lizdų taupymo režimus, gal paveikia ir kitus nežymius nustatymus. Bandant tiek įjungtą, tiek išjungtą „Mining“ rėžimą, kasimo greitis nesiskyrė. Slenkant nustatymais žemiau – jau aptartos „PCIe Slot State Detection“ funkcijos valdymas. Čia galime išjungti/įjungti šią funkciją („Detect Slot Function“). Taip pat galime išjungti vien tik prieš BIOS iššokantį informacinį langą („PCIe Slot State Detection“). Naudotojas gali nustatyti kiek laiko informacinis langas bus rodomas, gamintojas parenka, kad jį matysime 5 sekundes.

Patekus į „Advanced“ skiltį būtų pravartu užsukti į „APM Configuration“ skirtuką ir įgalinti kompiuterio įsijungimą dingus elektrai ir jai atsiradus. „Restore AC Power Loss“ –> „Power On“. Dėl šio nustatymo, jei netyčia namuose ar kitur, kur stovės kompiuteris, dingus elektrai ir jai atsiradus, jūsų kasimo mašina vėl įsijungs.

Kasant kripto valiutą dauguma rekomenduoja, kad esant galybei būtų naudojama integruota procesoriaus grafika. Tokiu būdu vaizdo plokštės, kasančios kripto valiutą, gali visą galią skirti skaičiavimams, o ne vaizdo rodymui. Kasimo greičio kritimą, naudojant grafikos kortą ir vaizdo rodymui, pastebėti nesunku, jis nėra didelis, bet vis tiek yra. Konfigūruojant kripto valiutų kompiuterį, pravartu procesoriaus grafiką padaryti pirmine, kuri rodys vaizdą. Palikus šį nustatymą ant AUTO, kai kurie gali susidurti su vaizdo rodymo problemomis, laidui esant įkištam į pagrindinės plokštės HDMI jungtį. Visa tai pakeisite „Advanced“ skilties „System Agent“ skirtuke, keisdami „Primary Display“ nustatymą iš AUTO į CPU „Graphics“.

„Asus“ yra nustačiusi, kad visi PCIe lizdai veiktų „Gen1“ standartu, jis dar žinomas kaip PCIe 1.0. Kaip žinome, dabar visi naudoja „Gen3“ (PCIe 3.0) standartą, bet kripto valiutų kasyboje dažniau dėl geresnio suderinamumo naudojami PCIe 1.0 ir PCIe 2.0. Išbandžius visus tris variantus su trimis vaizdo plokštėmis, skirtumas buvo minimalus, 1 % zonoje, tad galime sakyti, vos ne paklaidos ribose. Didžiausią spartą pavyko išgauti naudojant PCIe 2.0 standartą.

Pačiame „Advanced“ skirtuko dugne yra „On Board Slot State“ skiltis. Čia galime pamatyti, į kuriuos PCIe lizdus yra kas nors prijungta.

Kitų BIOS skilčių nuotraukos.

5 Komentarai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.