„Asus B250 Mining Expert“: tiesiai į kasyklą

Išskirtinės „Asus B250 Mining Expert“ savybės

Ši apžvalga nėra tipinė, tad viskas vyksta kiek kitaip. Bandant „Asus B250 Mining Expert“, būtina skirti skyrių išskirtinėms šios pagrindinės plokštės savybėms.

Kiekvienas kripto kasėjas žino, kad šiam darbui reikalingas stabilus interneto ryšys. „Asus“ su šia pagrindine plokšte siūlo „LANGuard“ technologiją. Ji turi užtikrinti stabilų tinklo veikimą, apsaugoti nuo žaibo iškrovos ir statinių krūvių.

„B250 Mining Expert“ turi net tris EATX 24 kontaktų maitino jungtis. Jos veikia kaip maitinimo blokų sinchronizatoriai, o taip pat tiekia energiją PCIe jungtims, kurios yra suskirstytos į tris blokus. Pagal pateikiamą „Asus“ nuotrauką atrodo, kad B ir C PCIe jungčių blokai veiks tik tuomet, kai prijungsime daugiau maitinimo blokų. Ši nuotrauka kiek klaidina, nes jungtys pilnai funkcionuoja ir su vienu maitinimo bloku. Tiesa, toks „Asus“ siūlymas gali būti dėl to, jei sugalvotumėte naudoti riser’ius be išorinio maitinimo. Šalia PCIe lizdų dar matome ir tris molex maitinimo jungtis. Jas reikia jungti tik tokiu atveju, jei riser’iai yra be išorinio maitinimo, o energija turi būti tiekiama iš į A lizdą pajungto maitinimo bloko.

Pagrindinė plokštė turi net 19 lizdų, 1 iš jų x16, o 18 x1 standarto. Norint užtikrinti stabilesnę įtampą ir pašalinti aukšto dažnio triukšmą, kiekviena jungtis turi po kondensatorių. Taip bandoma pasirūpinti kuo stabilesniu sistemos veikimu, kai naudojama daug vaizdo plokščių.

Dar verta paminėti porą gyvenimą palengvinančių „Asus“ sprendimų BIOS. Kraunantis sistemai matome pagrindinės plokštės atvaizdą, o visi PCIe lizdai gali iš karto pranešti, ar gerai veikia į juos prijungtos vaizdo plokštės. Kiekvienas lizdas parodo savo būseną: jei jame nieko neprijungta, jis pilkas, jei pajungta vaizdo plokštė veikia, jis bus žalias, o jei pajungta vaizdo plokštė dėl kokių nors priežasčių neveikia, jis bus raudonas. Šio lango rodymą galime užlaikyti nuspaudę „Pause Break“. Taip pat jį galime išjungti pačiame BIOS arba prailginti jo rodymo laiką.

BIOS gamykliškai įjungtas „Mining“ režimas – tai dar vienas priedas kasėjams. „Asus“ sako, kad tai padės be vargo paleisti kripto kasimo kompiuterį, nes nebereikės keisti jokių BIOS nustatymų, kad maksimaliai padidinti pelną. Ką tiksliai daro šis „Mining“ režimas, „Asus“ nepraneša.

Apibendrinant galime pasakyti, kad „Asus B250 Mining Expert“ gali padėti sutaupyti pinigų ir laiko imantis kripto valiutų kasimo. Prijungus didelį kiekį vaizdo plokščių į šią pagrindinę plokštę, reikia mažiau kitų komponentų: procesorių, operatyviosios atminties ir kaupiklių. Be to, dar gauname ir maitinimo blokų sinchronizavimo galimybę be papildomų kabelių.

5 Komentarai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.