„Asus Lyra AC2200“ bevielių tinklo stotelių apžvalga

Intro

Gyvenantys didesniuose būstuose bandydami įsirengti bevielį tinklą neretai susiduria su problema, kai interneto tiekėjo pasiūlytas bevielis maršrutizatorius ar tiesiog bet koks parduotuvėje įsigytas, net gana nepigus, bevielis maršrutizatorius nepadengia visų namų stabiliu bevieliu ryšiu arba bent jau neleidžia visuose namuose turėti adekvataus bevielio ryšio greičio, o kai kuriais atvejais lieka tik galimybė naudotis 2.4 GHz dažnių juostos kanalais.

Sprendimas tokiai problemai nuo seno aiškus – naudoti kelis bevielės prieigos taškus ir Ethernet kabeliais juos jungti nuo pagrindinio komutatoriaus, idealiu atveju kartu su atskiru kontroleriu. Tačiau kas, jei vedžioti tinklo kabelius būste keblu? „Ethernet over powerline“? Kai kuriais atvejais duomenų perdavimas elektros tinklu gali artėti prie 500 Mbps, bet tai nėra garantuotas rezultatas. Kiti įrenginių bevielio apjungimo būdai, tokie kaip WDS ar „wireless mesh“ taip pat naudojami gana seniai, tačiau nėra ypatingai paplitę dėl didelių greičio nuostolių ir, kai kuriais atvejais, sudėtingo konfigūravimo.

Visgi per pora praėjusių metų buvo išleista gana nemažai „wireless mesh“ sistemų iš skirtingų gamintojų, kurios žada tiek puikų padengimą, tiek ir duomenų perdavimo greitį. Šiandien apžvalgoje – kaip tik vienas toks kandidatas – „Asus Lyra“ bevielio tinklo sistema, žadanti pilną namų padengimą 802.11ac ryšio standartu.

12 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Žiauriai neblogas daiktas atrodo. Norėčiau tokius į namą įsirengt, bet nemanau kad užtekto vienos Lyros. Man rodos visus tris reikėtų pajungt 🙂

  2. newdiamond parašė:

    Cia“ senas“ „naujas“ autorius grizo ar kaip cia ?

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Truksta tik „Originalo“/Justo, kuriam geriausia OS Windows 8.0, o geriausias PC – Z5 atom based kiniska plansete, ir bus visas senas team’as 😀

  4. foozz parašė:

    Būtų įdomus palyginimas tarkim kad ir su Unifi AC-PRO

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.