„Asus ROG Rapture GT-AC5300“ bevielio maršrutizatoriaus apžvalga

Išvados

Po kasdienio „Rapture GT-AC5300“ naudojimo bei testavimo aplanko dvejopi jausmai. Pirmasis – jog pradinis nusistatymas nebuvo teisingas. „Asus“ netaupė ir aparatinės įrangos sąskaita. Įrenginys tikrai nėra tik eilinis plastmasiukas už didelę kainą. Spartos rezultatai (tiek jungiantis laidu, tiek ir bevieliu ryšiu) – puikūs, o funkcijų namų vartojimui gali nepakakti tik labai specifiniais atvejais. Įrenginio konfigūravimas yra pakankamai paprastas ir, dauguma atvejų, intuityvus. Svarbu paminėti, jog įrenginiui rodyti puikius spartos rezultatus nereikėjo ilgo ir nuobodaus konfigūravimo.

Toliau turėjo sekti išvadų dalis, jog tai visgi tėra „prosumer“ klasės įrenginys, kurio valdymo galimybės visgi yra ribotos, jam trūksta lankstumo ir taip toliau, ir panašiai. Bet iš tiesų tai įrenginys namų naudojimui. Net ir turint tai omeny, šis maršrutizatorius turi krūvą funkcijų, kurių nė su žiburiu nebūtum suradęs namams skirtuose įrenginiuose prieš kelerius metus, o ypač galimybę jais naudotis įdedant tiek nedaug pastangų.

Ko gero labiausiai nepatikęs „Asus“ sprendimas – kur reikia ir nereikia kišti „Gaming“ prierašą. Suprantu, kad ROG yra žaidėjams skirta produktų šeima, greičiausiai leidžianti šiek tiek kilstelti produkto kainą ir žyminti, jog tai ekskliuzyvinis gaminys, tačiau kai kuriais atvejais tai kelia šypseną.

Taigi ar vertas„ Rapture GT-AC5300“ beveik 400 eurų? Galbūt taip. Kaip bevielį namų maršrutizatorių sunku įsivaizduoti daugiau pliusiukų pasižymintį įrenginį. Žvelgiant iš kitos pusės, verta pasvarstyti tikrai prireiks dviejų atskirų fizinių 5 GHz tinklų, krūvos LAN prievadų ir kai kurių įmantresnių įrenginio funkcijų. Galbūt tas pats ne ROG serijos RT-AC5300 ar kitas to paties Asus įrenginys visiškai patenkins visus poreikius.

21 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Nerealus daiktas 🙂 Dizainas iš vis kosmosas 🙂

  2. newdiamond parašė:

    norejau rasyti…bet vel gausiu atsakyma – cia entuziastu portalas…
    Tai nesakysiu 🙂

  3. Minde parašė:

    Jei atvirai, noriu tokio daikto. Tik jame SPEJU nera sim korteles modulio, na kad galetu buti ir mobilaus rysio imtuvas. Tai iskart pajamciua toki geri.

    Pas mane namie du intrentai. Jei sugebetu 2 tinklus palaikyti….

  4. kernel_panikuoja parašė:

    Norintiems gatavo sprendimo daiktas tikrai fainas.

    Asmeniskai as, kai megstu darytis viska pats, tai uz tokia suma imciau kitoki komplektuka:

    https://www.pcengines.ch/apu3a4.htm

    Po to kazka is situ pagal poreiki: https://www.compex.com.sg/wifi-module/ (Gal net imciau didesne galia vietoj MU-MIMO – mano use case’ams geriau).

    Ir zinoma command line-only linux’a kalciau, su custom’iniais wifi config’ais – nes nemegstu GUI 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.