„ASUS ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti OC“ padeda išsiaiškinti, kiek spartos per pusę metų pridėjo naujos „nVidia“ tvarkyklės

Intro

Jau kuris laikas nebandėme vaizdo plokščių, tad labai malonu grįžti į šią sritį. Šį kartą išbandysime dar vieną vidutinio segmento lyderį – „ASUS ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti OC“. Tai yra puikus priešininkas seniau bandytai „MSI GeForce GTX 1660 Ti Gaming X“, bet šįsyk jų spartos tarpusavyje nelyginsime. Ir taip žinome, kad abi šios vaizdo plokštės pasirodys kone identiškai. Palyginsime tik šių vaizdo plokščių aušinimo potencialą, triukšmą ir temperatūras. Vietoj įprastų testų bandysime išsiaiškinti, ar nuo GTX 1660 Ti vaizdo plokščių išleidimo tvarkyklės atnešė bent kiek papildomos spartos. Tuo pačiu pamatysime, ar visada reikia naujausių tvarkyklių, kad žaidimai veiktų sparčiai ir be priekaištų.

Kalbant apie pačią „ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti OC“, ji yra tai, ką esame įpratę gauti iš ASUS. Masyvus pailgas radiatorius, trys ventiliatoriai ir gerai pažįstamas dizainas. Žinoma, nepamirštas ir RGB prieskonis. Top produktas be RGB šiais laikais daugelio būtų nesuprastas. Kaip „ASUS ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti OC“ atrodo iš arčiau, paskaitysite apžvalgoje.

18 Komentarai

  1. XMA parašė:

    „ASUS ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti OC“ padeda išsiaiškinti, kad už tokią sumą geriau nusipirkti RTX 2060, plius toks vaizdas, kad aušintuvai paimti nuo XFX RX 480.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Pati korta yra super ir tikrai net per gerai padaryta. Dėl to ir ta kaina didelė, o tai daugeliui deal braker yra, bet yra tokių žmonių, kuriems reikia geriausio, didžiausio ir t.t. Tad visa ROG vaizdo plokščių serija yra pirkėjams su giliomis kišenėmis.

      • adex parašė:

        Siaip zmones su giliomis kisenemis mid kortomis neapsiriboja, cia jau daugiau brando ,,aukos“ kurie kortas renkasi mazdaug taip: ,,aha turiu N pinigu paziurekim ka cia is asus rog strix serijos pasirinkus“…

        • vanduo4 parašė:

          – Visuomet buvo žmonių, turinčių „verksnių“ sindromą ir yra žmonių perkančių kas jiems pagal kišenę arba jie tiesiog šios srities fanatai;
          – Betkokiu atveju kiekviena prekė turi savo pirkėją tad nematau prasmės čia klykti iš skausmo viešai. Kas ką nori, tą perka;
          – Kokybė: ASUS kortos yra aukščiausios kokybės, puikus garantinio aptarnavimo servisas ir geriausi rezultatai lyginant tuos pačius čipus su kitais gamintojais;
          – Kaina: ji tikrai užkelta, bet blogiausia jog yra kas perka. Tad jeigu nori geriausio rezultato – turi pakratyti kišenę.
          Išvada: žmogus niekada neturėjęs oro kondicionieriaus, nesupras jo paskirties ir išlaidų jam prasmės. Lygiai taip, neturintys geriausio rinkoje produkto – nesupras kam tiek mokėti.
          – Aš turiu RTX2080 ir tikrai man jis nesuteikė to kažkokio jausmo VAAAAU. Gal tiesiog supratau jog čia stogo tiesiog nėra. Bus RTX6000, bus is ir RTX9000 su 96GB RAM. Ir kam to reikia sakysit?
          – Dabar gal ir nereikia bet faktas tas kad netgi RTX2080 Ti ant 4K raiškos tesugeba įsukti 30FPS – tai labai mažai. Negi pirksi RTX Titan su 24GB RAM už 1000 euru? Norėsi ir pirksi, tik prašau nustokit žliumbti kaip bobos dėl to ko, negali turėti.
          – Jeigu tau nereikia kondicionieriaus, tiesiog prauskis dažniau prakaitą ir dar pinigų sutaupysi.

          • neblogai parašė:

            Nėra Asus geriausia. Pavyzdžiui jų RX470 Strix, bei dabar TUF 5700XT X3 kaip tik yra vieni blogiausių dizainų. Vertinti reikia pagal plokštę ir kainą, o ne viską bendrai. Na, gal garantinis aptarnavimas ir yra geresnis- neteko susidurti.

          • XMA parašė:

            Aš pirkau Asus RX 480 8 GB Strix versiją. Kainavo brangiausiai tuo metu iš RX 480 vaizdo plokščių. Tikėjausi kažko gero, kad bus geras aušinimas ir dirbs tyliai, bet plokštė kaito gana stipriai 75-85 temperatūra, plius gaunasi didelis garsas ventiliatorių, tampa jau erzinantis. Automatiškai ir kiti kompiuterio komponentai kaista nuo vaizdo plokštės aukštos temperatūros. Termo pastos keisk nekeitęs, vistiek tas pats. Vienintelis dalykas, kad tik RGB turi daugiau nieko, teko matyti, kad ir tiek RGB Ledai pas kai kurios žmones sudega ir ventiliatorių guoliai užti pradeda. Jūs pasižiūrėkit Asus Tuf Gtx 1660 versija (TUF-GTX1660-O6G-GAMING) atrodo, kad paimė Intel stock procesoriaus radiatorių, nudažė juodai ir uždėjo ant viršaus du ventiliatorius 😀

            • SoTOP parašė:

              Kitiem komponentams visiškai nesvarbu ar GPU įkaitęs iki 50 ar 85 laipsnių, svarbu yra kiek energijos sunaudoja.

              O šiaip bendrai į temą, tai faktas toks, kad Asus kokybė per paskutinius kelis metus krito, o kainos augo.

              • Mindaugas Klumbis parašė:

                Kiek aš domėjaus, tai ASUS dažnai siūlo geriausias maitinimo grandines lyginant su konkurentais, tad premiumo yra. Kitas klausimas, ar to tikrai reikia kiekvienam? Apie kainas, tai visi, mato. ROG serija brangiausia, galutinis rezultatas nelabai skirsis nuo tos pačios serijos kitų vaizdo plokščių.

                Dėl kaitimo grafikos procesoriaus minimaliai atminčiai gal svarbu, bet su atminties kaitimu gal labiau problemos pas RX 5700 modelius kai kuriuos.

            • koloniukas parašė:

              Panašu, kad taip ir padarė https://youtu.be/lVrBEDKSDK4?t=987 😀

            • vanduo4 parašė:

              Tikriuasiai nežinai ka pirkai. 75 laipsniai yra normali darbinė temperatura. Saugi iki 90 laipsniu. Pasiskaityk specifikacijas. Nauji procesoriai gali saugiai dirbti iki 100 laipsniu.

      • Strelok parašė:

        Matau šitą formatą aušinimo dar ilgą laiką naudos Asus, bet visvien didelė permoka vien dėl brando. Bet kaip XMA sakė aš ir pritariu, kad čia mid tier korta yra ir juolab nestipriai kaistanti. Sunku tokią kainą pateisinti.

  2. svabas parašė:

    pasyvaus aušinimo ir mano RTX neturi, 950 rpm, žemiau nekrenta

  3. Frantisekas parašė:

    Kas megsta tyla tai aisku gerai damoket uz radijatoriu. As visada pirkdamas stoju pires dilema geras radijatorius ir tyla, ar greitesne plokste, galu gale nugali greitesne plokste. Beje jei korpusas didelis ir oro srautas geras tai netaip aktualu.
    Gal kada ismoksiu netaupyt ant ausinimo, bet kolkas neiseina 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.