„Asus ROG Strix X399-E Gaming“ ir „Corsair Vengeance RGB“: kiek svarbi spartesnė atmintis „Threadripper“ sistemai?

Intro

Daug kalbėta apie operatyvios atminties dažnio įtaką pirmiesiems „Ryzen“ procesoriams. Testų su naujais „Ryzen“ 2xxx serijos procesoriais dar labai nedaug. Galbūt nemažai kas mano , kad nėra ko ir testuoti, tačiau tik gavę tokią progą ja pasinaudosime, bet kol kas grįškime prie „Threadripper“. Dabartiniai TR procesoriai rinkoje užsibus ilgiau – atnaujinimas esti plačiame lange, apimančiame visą antrąją metų pusę. Kol apžvalga apie DRAM įtaką atnaujintiems „Ryzen“ procesoriams tėra tik planuose, galime užmesti akį, kaip į pakitusį dažnį reaguoja „Threadripper 1920X“ , visai neseniai multithreading‘e stojęs į kovą su i9-7900X. Tada 1920X ir „ASRock X399 Taichi“ pagrindinės plokštės duetas kuo puikiausiai susidraugavo su 2800 MHz dirbančiu „A-DATA XPG Z1“ rinkiniu, kas visiškai nenustebino. Vidiniai FBGA lustai ne „Samsung“ B-die, tačiau ir taktinis dažnis ne aukštas. Šiandien pabandysime spartesnį „Corsair“ operatyvios atminties rinkinį su tuo pačiu procesoriumi, tik kita X399 pagrindine plokšte. Tai ypatingas keturių modulių komplektas net keliomis prasmėmis. Pirma, mes mylime beveik viską, kas balta. Antra, tai nebe „Vengeance LED“, o „Vengeance RGB“ serijai priklausantis produktas. Galiausiai trečia, jau buvome prasitarę, kad žemiau pozicionuojami kitti du „Asus“ X399 modeliai yra išlaikę įspūdingojo flagmano „ROG Zenith Extreme“ pagrindą. Knieti ne tik pamatyti, bet ir sužinoti, kokią RGB pašvietimo valdymo implementaciją siūlo „Corsair“, ar 3200 MHz moduliai, pakeitę 2800 MHz, leis pralenkti i9-7900X tuose testuose, kuriuose buvo nusileista, ir ar išties mes galime gauti viską, kas svarbiausia, pasirinkę vienu laipteliu žemiau esančią „ROG Strix Z399-E Gaming“, tuo pačiu sutaupant visai nemenką sumelę.

„Corsair Vengeance RGB“ DDR4 moduliai kol kas dar ne „ROG Strix Z399-E Gaming“ DIMM lizduose

19 Komentarai

  1. GreenZebra parašė:

    Kas mane žavi Amd, kad pagaliau pasiekė Intel single core performance. Aišku keliasdešimt taškų skirtumas yra nuo top’iniu cpu, bet palyginus su i5 8400 tai single core 169<172. Tik 3 taškais intelis lenkia.
    Pagaliau konkurencija yra

    • IFeelYou parašė:

      Nu nežinau žmogau, man atrodo dar iki Single Core Intelio jiems toli toli 🙂 Gal kelis low-end CPU ir dasivijo, bet apie high-end kol kas nėra net ką kalbėt.
      Pažiūrėk mūsų single core rezultatus: http://www.technews.lt/forum/viewtopic.php?f=4&t=3630

      Aišku tikėsimės kad anksčiau ar vėliau prisivys, bet Intel su savo Turbo Boost 3.0 ir geriausių branduolių automatiniu parinkimu pabėgo tolokai.

      • SoTOP parašė:

        Tai kad AMD kaip tik lenkia auto OC galimybėm Intel, tiesiog Intel turi 1Ghz daugiau.

        • IFeelYou parašė:

          Ką turi omenyje auto OC? Intel Turbo Boost 3.0 iškelia 1-2 geriausius branduolius nuo bazinio dažnio, AMD net iš tolo jo nelenkia. 7980XE bazinis dažnis 2.6 Ghz, Turbo Boost 4.4 Ghz. Koks AMD jį lenkia?
          AMD 1700x Boost yra +400 Mhz nuo bazinio dažnio.
          Nebent kažką kitą turi omenyje.

          • adex parašė:

            jeigu kalbant apie precision boost tai toks kaip 2700x turi 4.3 lubas ir pushina visus corus kiek imanoma auksciau, po to ten del temperaturu ir t.t. tas boostas apsistoja ~4ghz, tai yra 300mhz zemiau nuo ,,lubu“.
            o dabar ziurim ka intel siulo toks kaip 8400 nuo 2.8 iki 4 1 ar 2 ar kiek ten coru, ir nuo 2.8 iki 3.8 visiems corams, atrodytu eina v zopu koks boostas (ir atrodytu is ties ispudingai jeigu base daznis nebutu speceliai numustas iki juokingu 2.8), bet toks kaip 8400 galetu manau kelti iki 4.5 drasiai, bet, o, taciau ko tada bus vertas 8600k jeigu kazkoks ubagiskas 8400 bus tas pats sh.. lineupa uzpildyti tai reikia su ivairiomis kainu kategorijomis, o tas turbo boostas nuo 2.8 iki 3.8 tai nezinau isvis kam padarytas, tiesiog galejo deti base 3.8 + keli simtai hz ale single core boostui. bet ne reikia kazkokio tai isipisinejimo, kad va paziurekit kaip achuienai musu boostai dazni sukelia 😀

            zodziu ka noriu pasakyti tai kad amd boostas pushina cpu is paskutiniuju, o intel tai kazkokia komedija, kai dirbtinai sulievintas cpu davedamas iki tokio daznio kuriuo jis faktiskai galetu be jokio vargo kaip base dirbti ir tai vadinama kazkokia tai boost technologija

            • kernel_panikuoja parašė:

              2.8 pas 8400 yra todel, kad toks daznis garantuojamas prie deklaruotu thermal/electrical parametru. Kiek jis is tikro gali ar negali kelti cia priklauso nuo konkreciu situaciju, ir gamintojas negarantuos kazkokiu milijonu galimu permutaciju.

              Jei ne AVX, greiciausiai bazinis daznis butu didesnis, bet atsizvelgta i worst case scenario ir tiek.

              • BC00 parašė:

                Visiškai teisingai, patys matėme 8400 su Prime95 + AVX krentant iki 3,1-3,2 GHz. Prisidėtų dar perkaitimas ir būtų dar mažiau…
                IFeelYou gerą pamąstymą uždavė, ar AMD irgi maksimalų Boost daro ant geriausio core. Kažkaip AMD lyg ir nėra sakiusi, kad jų XFR(2) veikia ant geriausių/efektyviausių branduolių. Gal čia dar būtų rezervo..

          • SoTOP parašė:

            O koks skirtumas koks tas bazinis dažnis? Bazinis dažnis dabartiniuose Intel CPU išvis yra tik tam, kad niekas prie jų neprikibtų jei koks 8700K daugiau 4.5Ghz nespaus. Jeigu pas 2700X bazinis dažnis būtų 1Ghz, o turbintųsi kaip ir dabar iki 4.3Ghz, tai absoliučiai niekas nepasikeistų.

            • IFeelYou parašė:

              Na bazinis dažnis nėra šiaip sau sugalvotas dydis. Jis garantuoja minimalią spartą ne ant peak loadų, sutelpančią į procesoriaus thermal specifikacijas. Jeigu TDP yra toks koks yra, tai ir bazinis dažnis su visais branduoliais turi ten tilpti. Natūralu kad CPU su 18 branduolių neturės aukšto bazinio dažnio, nes kitaip nebetilps į TDP specifikacijas.
              Mes dabar kalbam apie single core. Tam dalykui Intelis turi savo Boost’us, kurie norim mes to ar ne, tikrai lenkia visus AMD cpu be jokio papildomo „user“ overclocko.

              • SoTOP parašė:

                Lenkia pagal ką?

                • IFeelYou parašė:

                  Pagal single core spartą. Tiek stock, tiek OC. Absoliučiai visuose testuose, įskaitant žaidimus.

                • SoTOP parašė:

                  Žinoma kad lenkia, bet prie ko čia Turbo 3.0 ir geriausių branduolių parinkimas? Lenkia, nes Intel 14nm procesas yra daug pažangesnis už GloFo 12nm ir todėl pasiekiami didesni dažniai, bet AMD XFR ir Precision Boost 2.0 technologijos > Intel Turbo Boost 3.0.

                • IFeelYou parašė:

                  Prie to, kad Turbo Boost 3.0 atrenka 2 geriausius branduolius ir juos iškelia iki maksimalaus dažnio, kuris yra nurodytas. Tuo jis ir skiriasi nuo Turbo Boost 2.0.
                  AMD XFR apskritai yra nieko vertas š. gabalas tiesa sakant. Kur tu čia matai jį kaip technologiją? Kad 50-100 mhz pakelia dažnį esant custom vandens aušinimui?
                  https://linustechtips.com/main/topic/850358-amd-extended-frequency-range-xfr-explained/
                  AMD boost’ai nuo jų bazinio dažnio skiriasi labai mažai, dažniausiai +200-400 mhz. Nematau čia nieko įspūdingo tiesa sakant, kodėl jos turėtų būti > Intel Turbo Boost. Sakyčiau Intel Boost technologija yra žymiai labiau išdirbta nei AMD.
                  Tech procesas dar nelemia aukšto dažnio. AMD turėjo ir aukštesnių dažnių negu Intel. AMD FX-9590 dažnis buvo 5 Ghz prie 32nm. Realiai IPC t.y. clock to clock Intel ir AMD yra labai panašus, Intel yra tik ~7% aukštesnis negu Ryzen ir tai dar klausimas.

                • BC00 parašė:

                  XFR yra tokia pati tikra technologija kaip nVidios Boost. Mažesnės temp -> didesni dažniai -> daugiau spartos. Ir man visai patinka, kad naujas aušintuvas ant CPU ne tik leidžia psichologiškai pasidžiaugti geresnėmis temperatūromis, mažesniu garsu, bet ir leidžia CPU paspartėti vienu kitu procentu. Why not vien pakeitus aušintuvą (custom h2O nereikia)?

                • ZeroFM parašė:

                  IFeelYou gal jau baik kelti senus video , dabar gi jau 2*** karta yra su atnaujintu XFR .
                  Amd daro paslauga vartotojams maksimaliai pakeldama dažnius ko pasekoje nereikia pirkti super duper ultra gaming motininių galinčiū oc padaryti .
                  https://youtu.be/6Cyh0OyJgTk?t=310 clock to clock skirtumas tebėra vos 4%

                • IFeelYou parašė:

                  Nu tai aš ir pasakiau ~7% ir tai dar klausimas.
                  Tiesiog paminėjau 1… seriją nes ji žymiai labiau paplitus. Daugelis čia iš vis kažkodėl paminėjo kažkokį i5-8400, kuris čia visiškai ne prie ko.
                  Nereikia čia kvailai sudievint to AMD. Tai tokia pati pelno siekianti kompanija kaip ir Intel. Būtų ji monopolistė – būtų lygiai tas pats. Nebūkit naivūs. Visi, tiek Intel fanai, tiek AMD fanai manau tikisi kad AMD taps lygiaverte konkurente Intel ir pagaliau bus normali konkurencija.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Prie to pacio/panasaus daznio – taip. Aisku, cia neskaitant latency niuansu, kurie kerta per nasuma zaidimuose ir panasaus load’o semi-real-time aplikacijose.

  2. mafo parašė:

    Nebandėte RAM-o kelti aukščiau 3200 MHz @1.35 V?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.