Azotu bandomas gesinti drakonas: „MSI GTX 1060 GAMING X 6 GB“

Spartinimas

Pabaigai patikrinsime, kaip „MSI GTX 1060 GAMING X 6 GB“ leidžiasi spartinama, žinodami, kad vaizdo plokštė ir šiaip vos neperlipa 2 GHz ribos, didelio spartinimo potencialo tikėtis nereikėtų. Papildomos galios iš vaizdo plokštės ieškosime su „MSI Afterburner“ spartinimo įrankiu.

„MSI GTX 1060 GAMING X 6 GB“ energijos limitą galime padidinti tik 8 % (iki 108 %). Po valandėlės bandymų paaiškėjo, kad gautas GP106 grafikos procesorius leidžia dažnį padidinti 125 MHz. Įtampos didinti nenorėjome, nes nuo to realios naudos vis tiek nesulauktume. Po spartinimo boost dažnis pasiekė 1935 MHz. Koks bus realus dažnis, pamatysite žemiau. Atminties spartinimas irgi kažkiek užtruko, maksimaliai galėjome dažnį pakelti 750 MHz, iki 9528 MHz. Nominalus atminties dažnis yra 8008 MHz.

GPU – +125 MHz (+7.1 %)

VRAM – +750 MHz (+18.9 %)

Po spartinimo būtinai norime pamatyti, koks yra realus „MSI GTX 1060 GAMING X 6 GB“ grafikos procesoriaus dažnis, ir kokia nauda iš viso šio spartinimo. Įjungus žaidimą, GP106 dažnis pakyla iki 2133 MHz, bet po to nusistovi ties 2088 MHz.

 

Paspartinę patikrinsime, kokia iš to reali nauda, nes grafikos procesoriaus dažnis pakilo 7,1 %, o atminties pagreitėjo 18.9 %. Nereikia pamiršti, kad pakėlėme energijos limitą, tai „Pascal“ architektūros vaizdo plokštėm irgi padeda gauti spartos.

Pirmasis bandomas žaidimas yra GTA 5. Matome, kad iš paspartinimo nauda tikrai yra. Vidutiniai kadrai nuo 84 pakilo iki 95, o tai yra 13 % geriau. Taip pat pakilo ir minimalūs kadrai 0.1 % ir 1 % reikšmėse.

 

Sekantis bandymas „Witcher 3“ žaidime. Čia vėl apčiuopiama nauda. Žaidime vidutiniai kadrai pakilo nuo 64 iki 72 (+12.5 %). Minimalių kadrų zonoje pastebime dvejopus rezultatus. 0.1 % reikšmė liko tokia pati, bet mažiausi 1 % kadrai vis dėlto pagerėjo.

5 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    gera antraste 🙂

  2. BC00 parašė:

    Pavadinimas mano, visas didis darbas Mindaugo 😉

  3. adex parašė:

    laba diena, labai noreciau suzinoti atsakymus i siuos klausimus:
    kodel lyginama su vaizdo plokste kuri yra 85 eurais pigesne? (pagal skytech kainas)
    kodel lyginama su 4gb versija o ne 8? (pastaroji taipogi butu 49 eurais pigesne pagal skytech)
    kodel lyginama oc’ed plokste pries stock? (jeigu spartiniti tai spartinti abi, paspartinus 480, galima isgauti iki 10% didesne sparta, kai kur gautu kai kur laimetu, bet overall rezultatas greiciausiai butu jau kitos plokste naudai)

    jeigu jau reklamuojate produkta, tai reklamuokite adekvaciai, lygindami su kitos firmos 1060, o nedarykite kazkokios isdivalkes lygindami su 85 eur maziau kainuojancia gpu is visai kitos stovyklos

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Trumpai ir paprastai. Gauta apžvelgti MSI GTX 1060. Keičiasi visa žaidimų bazė ir sistema, todėl dabar viskas iš pradžių. GTX 1060 lyginama su tuo ką turiu asmeniškai, jokių užslėptų kėslų. Greitu laiku prie testų prisijungs GTX 1070. Vėliau, jei dar ką kas pasiūlys bus daugiau gpu.

    • IFeelYou parašė:

      Nelabai supratau šitų klausimų. Toks jausmas kad žmogus galvoja kad čia galima pasirinkt, maždaug išsirinksiu vieną iš 8 turimų RX480 variantų 🙂 Taigi gavo žmonės apžvalgai 1060 ir lygina su tuo ką apskritai turi, ar buvo gavę.
      Niekas čia apksritai nieko nereklamuoja, čia apžvalga.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.