„Corsair 5000D Airflow“: siekiant efektyvumo su 120 mm ventiliatoriais

Žvilgsnis į išorę

Korpusas yra puikiai apsaugotas nuo mechaninių pažeidimų. Į komplektaciją patenka tuzinas medžiaginių Velcro surišėjų, dar niekur nematytas USB prijungimo kryptį keičiantis perėjimas, papildomas plastmasinis gaubtas, vartotojo gidas ir po atskirus maišelius paskirstyti tvirtinimo varžteliai.

5000D Airflow dizainas turi agresyvumo prieskonį – „Corsair“ nevengė kampuotumo. Baltos spalvos modelis gavo pilkos spalvos kraštą, kuris neaišku, ar bendrą vaizdą pagerina, ar pablogina. Skonio reikalas. Tai yra mid-tower gabaritų korpusas, kurio gylis ir aukštis identiški (po 520 mm). Į korpusą oras patenka ne vien pro šonuose esančius plyšius, bet ir perforuotą priekinę panelę. Trikampiais suformuotas raštas primena snaiges. Kitos 5000D versijos (ne Airflow) priekinė panelė nėra perforuota – oras siurbiamas tik pro šonus.

Aliumininė fascija nuimama ją tiesiog patraukiant. Taip pat lengvai pašalinamas ir dulkių filtras. Filtras panašus į medžiaginio – plastmasinio mišinį ir yra labai smulkus. Tai turėtų leisti efektyviai sulaikyti dulkes, tačiau gali nukentėti oro įputimas į korpusą, ką būtinai patikrinsime.

5000D modelio be šoninio lango „Corsair“ netgi nesiūlo. Tiesa, nėra ir jokių kitų lango versijų – tik permatomas (nė kiek netamsintas) grūdinto stiklo langas. Kitame šone turime įprastą gaubtą. Arčiau priekio gaubtas yra perforuotas – čia paruošta vieta maksimalaus 360 mm dydžio radiatoriui arba papildomiems 120 mm ventiliatoriams.

I/O panelė patalpinta ant korpuso viršaus. Prireikus galima pasinaudoti dvejomis USB 3.0 jungtimis arba dar greitesne C tipo USB 3.1 Gen 2. Neįprasta matyti, kad mikrofonui ir ausinėms skirtas lizdas būtų bendras. Įjungimo ir perkrovimo mygtukai integruoti kuo toliau vienas nuo kito (skirtingi ir dydžiai), todėl nuspausti ne tą mygtuką maksimaliai sunku.

Viršutinės dalies koncepcija identiška priekinei, kai šiluma iš korpuso veršis ne tik pro perforuotą dangtį, bet ir šonus. Toks sprendimas turėtų patikti AIO sistemoms. Ne Airflow versijoje šis gaubtas aklinas.

Viršutinė panelė vėl nuimama maksimaliai paprastai, be jokių įrankių. Po juo esantis dulkių filtras turi papildomus magnetus, laikančius filtrą prie korpuso tvirčiau. To gali prireikti jeigu AIO turėtų intensyviai dirbančius ventiliatorius, kurių sukuriama stipri oro tėkmė galėtų judinti filtrą. Korpuso viršuje, kaip ir priekyje, telpa 360 mm radiatorius.

5000D Airflow siūlo 7 horizontalius ir 2 papildomus PCI išplėtimo lizdus. Dėka bėgelių galinio išpučiančio ventiliatoriaus poziciją galima šiek tiek keisti. PSU zonos dulkių filtras pasiekiamas iš korpuso galo. Abi šoninės panelės (įskaitant grūdinto stiklo langą) fiksuojamos pirštais užveržiamais varžtais. Nors jie turi stop’ą ir nuo dažų lupimosi apsaugančias gumeles, tačiau tokias, o ne bevaržtes, fiksavimo priemones matyti šiame „Corsair“ korpuse yra keista.

Dugnas nėra pritaikytas nei radiatorių, nei papildomų ventiliatorių tvirtinimui. Nieko įdomaus be PSU filtro ir kojų nematome.

6 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Nėra labai blogas korpusas, bet nepasiūlo nieko dėl ko būtent jį reiktų rinktis, nebent tikrai patinka išvaizda. Man Phanteks P500A už ~115€ būtų geresnis pasirinkimas praktiškai visose srityse.

    • BC00 parašė:

      Nėra toks blogas kaip gali nuskabėti išvadose. Yra gražių dalykų ir viduje, iš išorėje, bet yra ir taisytinų. Morališkai vos du fanai už 150 € labai veikia.

      Phanteks su Lian Li paskutiniu metu rimtai pradėjo žiūrėti į vidutinės klasės dėžes. Patrauklios kainos ir koncentracija į aušinimą.

  2. XMA parašė:

    Man ir atrodo, kad Corsair už tokią kainą tikrai nieko nepasiūlo. Galima rasti geresnių variantų, aišku čia pagal skonį, bet man tai BE QUIET Pure Base 500DX tikrai geriau ir solidžiau atrodo o ir kaina apie 110 eurų. Taip pat turi juodą ir baltą versiją 🙂

    https://www.bequiet.com/en/case/1854

  3. BC00 parašė:

    Daugmaž tas pats patvirtinta. Geras apipūtimas aplink CPU, bet tik labai vidutiniškas aplink GPU.

    https://www.youtube.com/watch?v=lU_qa49gHzw

  4. Daemon parašė:

    Esu Corsair fanbojus, bet šitie keisai atrodo tragiškai. Man arčiau širdies koks Carbide Series 275R ar pan.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.