„Corsair HX1000“: kai gamintojo taupymas vargiai paliečia vartotoją

Išvados

Ilgai trunkanti „Corsair“ ir CWT bičiulystė dar kartą sukūrė puikų maitinimo šaltinį, prie kurio prisikabinti sunku. Fermeriams svarbiausia galia. HX1000 jos turi. 1000 W +12 V linijoje, dar beveik 100 W rezervas ir 8x PCIe 6+2-pin jungtys. Tiesa, reikia pabrėžti, kad kitas testavimo testavimo pavyzdys nebūtinai įveiks perkrovos testą. Namų sąlygomis dirbantys fermeriai greičiausiai nesupyks jeigu maitinimo šaltinis nebus triukšmingas. Sunku patikėti, bet HX1000 yra virtualiai negirdimas kol iš jo nepaprašoma mažiausiai bent 800 W. Išvis abejojame, ar fermoje HX1000, jį netgi perkrovus, būtų daugiausiai triukšmo skleidžiantis komponentas. Ko dar gali norėti ši žmonių grupė? Aukšto efektyvumo? „Corsair HX1000“ visus tris kartus viršijo 80+ Platinum reikalavimus, vidutinškai turint ~1 % bonusą. Netgi atiduodamas didesnę galią nei oficialiai gali, HX1000 rodė 80+ Platinum atitinkantį efektyvumą. Ir tai turbūt viskas, kas domina eilinį fermerį.

Apžvalgininkai privalo įvertinti daugiau dalykų, kurie gali būti svarbūs tiek entuziastui, tiek paprastam namų vartotojui. Pradėkime nuo to, kas svarbiau pirmajai grupei. Tai įtampų stabilumas ir bangavimų jose slopinimas. HX1000 pademonstravo top klasės +12 V linijos reguliaciją, jai turint tik 0,52 % vidutinį nuokrypį. Mažųjų linijų reguliacija šiek tiek nuvylė. Neversime visos kaltės būdui, kuriuo +5 V/+3.3 V įtampos nunešamos prie lizdų, kadangi identišką metodą naudojo ir pavydėtinai mažąsias linijas valdęs HX750i, tačiau užfiksuotas maksimalus 2,8 % nuokrypis +5 V linijoje yra per didelis. Logiška, kad dėl to nukentėjo ir vidutinio nuokrypio reikšmė, siekusi beveik 1,3 %. Reikalai su +3.3 V buvo geresni. Maksimalus nuokrypis nesiekė 2 %. HX1000 greitai pasitaiso matuojant bangavimus. Visos trys linijos papuola į 11 – 14 mV ribas, ką galima įvardinti dar vienu top lygio pasirodymu. Nepamirštant namų vartotojų, jiems aktualūs gali būti tokie niuansai, kaip pakankamai trumpa (180 mm) korpuso bazė ir skirtingai pakreiptos SATA jungtys. Pridedami dviejų tipų kabeliai, ant kurių SATA jungtys arba pakreiptos 90° kampu, arba integruotos tiesiai. Ypatybė, kuri gali praversti.

„Corsair“ truputį pamelavo ant dėžės nurodydami, kad visi 105 °C reitinguoti kondensatoriai yra japoniškos kilmės, nors viduje buvo rasta ir kiniškų FPCAP. „Corsair“ laimei, ant jos nepyksime, kadangi tai polimeriniai kondensatoriai, o kaip tik pagirsime, jog viduje nepagailėta masės klijų, kurie mažina ričių zirzimo (angl. coil whine) tikimybę. Šiai dienai yra dvi problemos, susijusios su HX1000. Ir tai nėra 180 eurų siekianti kaina, kurios šis PSU be menkiausių abejonių vertas. Pirma, minimalus prieinamumas, antra, garantinis klausimas. Dažniausiai matome 24-36 mėn trukmės garantiją, nors gamintojas oficialiai suteikia dešimties metų trukmės aptarnavimą.

12 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Puiki apzvalga. Bent del vieno dalyko mineriai ir gameriai nesivarzo.

  2. RedundancyMaster parašė:

    Turiu toki maitinimo saltini. Nusipirkti spejau laiku, kadangi ispirko per viena diena juos is skytecho :).

  3. IFeelYou parašė:

    „Maitinimo šaltinis testuotas įprastomis sąlygomis, ~40 °C aplinkos temperatūroje“

    O aš galvojau kad čia aš šiltai gyvenu 🙂 Nors turbūt BC00 turėjo omenyje korpuso vidaus temperatūrą.

  4. BC00 parašė:

    Korpuse, kur PSU ir kaitrinės lempos sudėtos 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.