„Corsair K95 RGB Platinum“: klaviatūrų flagmanas?

Išvados

Štai tokio elgesio galima tikėtis iš MX Speed RGB. Deja, tobulų jungiklių, pritaikytų išskirtinai tekstui ar žaidimams, nėra. Viskas atsiremia į asmeniškumus: kas patiks vienam, nebūtinai patiks ir kitam, todėl įsigijus K95 RGB Platinum ir supratus, kad prie MX Speed niekaip nepriprasti, ką padaryti praleidus ilgesnį laiką išties sunku, kaltinti „Corsair“ negalima. Papeikti ją galima tik už porą dalykų.

Programine „Corsair Utility Engine“ įranga naudotis nelengva. Sutinkame, kad CUE siūlomas funkcionalumas kuriant macro komandas ar RGB efektus, pakankamai įspūdingas, tačiau tam tikrus konfigūravimo aspektus, ypač apšvietimo gaminimą, buvo galima pateikti ir paprasčiau. Antras papeikimas keliauja integruotam tik USB 2.0 specifikacijos lizdui. Nors daugelio norus jis pilnai patenkins, tačiau „Corsair“ vertėtų apsvarstyti patogumo išplėtimą iki USB atmintinuko prijungimo prie klaviatūros, o jie, kaip žinia, seniai išaugo iš USB 2.0 rūbo. Idealus variantas – dar ir 3,5 mm audio jungtis. Šiek tiek liūdina į klaviatūrą integruotos vidinės atminties panaudojimo galimybės – joje galima saugoti tik nesudėtingos kilmės RGB apšvietimą. Profiliai su daugiasluoksniais RGB efektais saugomi tik CUE įrangoje, o tai reiškia, jog norint naudotis savo kūryba, būtina pašonėje laikyti įjungtą CUE įrankį, nors šis ir nėra ėdrus PC resursams. Didesnis nusivylimas galbūt netgi tas, kad veikianti „Corsair Utility Engine“ pabeleidžia dedikuotu profilių keitimo mygtuku pasiekti vidinėje atmintyje esančius tris RGB profilius.

Dar būtų galima reikšti nepasitenkinimą ir beveik 190 eurų siekiančia kaina. Tačiau. Įvertinus nepriekaištingą K95 RGB Platinum konstrukciją, tokią pačią išvaizdą, kurią formuoja ne tik klavišų RGB apšvietimas, bet ir „LightEdge“ kraštas, imagnetintą ir tuo pačiu puikiai savo darbą atliekančią riešų atramą, protingai tarp klavišų parinktus tarpus, kurie leidžia lengvai palaikyti švarą, į komplektaciją pridedamus papildomas tekstūrizuotas kepurėles ir, žinoma, įžymųjį garso stiprumą kontroliuojantį ratuką, nuo kurio atsiplėsti sunku, „Corsair K95 RGB Platinum“ pačiame finiše išeina kaip produktas nugalėtojas.

27 Komentarai

  1. KiNi parašė:

    kaip visada-nice apžvalga 🙂
    O bet tačiau… asmeniškai nusipirkau Razer BW Chroma V2 (orange keys). Vien dėl to kad pirmoji mano razer BW man atitarnavo nuo 2011 pavasario… Ir būtų dar tarnavus, jei girtas nepulčiau per jėgą lupt space baro :/

  2. KiNi parašė:

    ale pz.. ar čia tas wordpressas toks tūpas, ar tinklapio kūrėjai, nesugebantys elementaraus postų redagavimo padaryt? Sorry chebra, nenorėjau įžeist, bet čia gi visiškai easy dalykas.
    Kodėl tik kelioms minutėms tas redagavimas įjungtas? Kokie motyvai?

  3. Justaaz parašė:

    Pries savaite isigijau sia klaviatura. Perejus nuo SS apex m350 efektas ispudingas. Speed klavisai reikalauja priprasti prie ju, nes realiai kaip ir rasyta apzvalgoje, juos uztenka priliesti ir jie reaguoja. Tekstui, bent jau asmeniskai man jie atrodo tobuli, rasymo greitis nerealus. Prie kokybes pacios klaviaturos turbut prisikabinti neimanoma, auksciausia klase. Kiekvienam asmeniskai, bet mano manymu K95P konkurentu siuo metu neturi. Logitecho Romer G yra Grybas, Razer gali isvis isnykt su savo kosminem kainom uz pigiausia kiniska plastika, apgailetina firmele.
    Ps Galeciau pasigincinti su apzvalgos autoriumi del klavisu garsumo! Juk juos uztenka vos paliesti. Is kur garsas?? Klaviaturos nereiketu kapoti, kaip kad daro daugelis ofiso darbuotoju.. Ipratus naudotis, klaviatura yra praktiskai negirdima! Asmeniskai man labai paliko ispudi cherry mx red, speed’ai mano ziniomis yra tie patys red’ai su sumazintu reakcijos laiku.
    Minusai K95P yra du: kaina ir jungciu trukumas.. Galejo bent jau du usb padaryti…

    • Minde parašė:

      pas Razer nuostabus padekliukas rankom. Klava kaip klava. Spausdinti ir RPG zaidimams, League of Legends superine, shooteriams netinka.

      Beje, kur pirkai?

      • Justaaz parašė:

        Pirkau is amazone 🙂 Nejaugi razer sugebejo kazka kokybisko sukurt, ar vis dar tas pigus plastikas? Corsair’o taip pat padekliukas rankom nuostabus, ko maziausiai is jo tikejausi 🙂

        • Minde parašė:

          nezinau, mane tenkina plastiko kokybe. Gal ir pigus, bet sueina. O del padekliuko, ar jis atsitraukia nuo klavos, ta prasme pas Razer ten su magnetais prilimpa prie klavos, bet galima atitraukti padekliuka. Tai as atitraukes gal 8 cm ir labai patogu: remiuosi vietomis, kur pries pat riesa skaciuojant nuo alkunes. Kitaip tariant remiuosi stipinkaulio ir alkunkalio paciais galais.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Čia skonio reikalas, bet man rašyti su Speed jungiikliais nepatiko, kaip ir su RED, per lengvai spaudžiasi.

    • BC00 parašė:

      Teoriškai gali būti tylūs, bet įprotis liepia vistiek nuspausti klavišą iki galo. Gerai pasipraktikavus galbūt galima išmokti spausdinti ir vos priliečiant.

  4. blasteris parašė:

    Jau kurį laiką galvoju pasiimti šią klaviatūrą, bet vis neapsisprendžiu su kuriais klavišais. Kažkaip link Brown linkstu.

    • BC00 parašė:

      Prie visko priprantama, bet neprošal būtų pasibandyti. Brown pasižymi balansu tiek rašymui, tiek geimingui.

      • Minde parašė:

        ir kame balansas? Mano asmenine nuomone balansas isvis negali buti, nes ir zaidimams ir typinimui reikalingos TOS PACIOS savybes. Pvz man patogiausios rasymui ir zaidimams KAI KURIU nesiojamu kompiuteriu klaviaturos, nors kiek bandziau panasiu nusipirkti atskirai, jos kazkuo skirdavosi.
        Isvis auksti klavisai geimams netinka, o tinka tik tam tikrai rusiai zaidimu. Priezastis grynai fizikine. Mygtuko konktakas ivyksta nenuspaudus iki galo. Tai puikiai tinka klikams. Bet netinka priesingam ivykiui(event) kai laikai nuspaudus ir reikia trumpam atleisti ir vel grizti i nuspaudima. Kai kontaktas yra laisvoje mygtuko eigoje, sunku jausti (praktiskai idealiai jausti ir neimanoma) kur ta riba. Norint buti uztikrinu, reikia laikyti pilnai nuspaudus (kaip membranineje), tik atleidimo faktorius ivyksta daug veliau, reikia pakelti klavisa beveik visa i virsu, nes konktaktas yra daug labiau prie virsaus, negu apacios. Ir nera aiskaus atspaudimo garso (priesingai negu paspaudimas). Tad norint buti uztikrintu, laikai beveik pilnai nuspaudes arba pilnai nuspaudes ir atleidi iki pat virsaus. O tas tikrai nepatogu ir leta, nes mygtuko kelias labai didelis palyginus su membraninemis.
        Norom nenorom rankos impranta ir paspaudima smegenys optimizuoja (kitaip tariant priprantama ir adaptuojamasi). Paspaudimas vyksta netoli kontakto ribos. Kadangi laisva eiga, anksciau veliau ivykta klaidos, ar nedaspaudziama ar per mazai pakeliama i virsu.
        Taip ypac galioja per saudykles, kur beveik visada A, D nors vienas nuspaustas (kaire, desine), nes tiesiai begant daznai gausi kulka i galva.
        O „minkstesni“, ar „kietesni“, „letesnis“ ar „greitesni“, „tylesni“ ar „garsesni“ yra SKONIO reikalas.

        • BC00 parašė:

          Aš manau, kad geimingui ir typingui pageidaujamos savybės skiriasi. Žaidėjai nori, kad aktyvacijos ir astpaudimo taškai būtų kuo arčiau vienas kito, o typinant svarbus aktyvacijos pajutimo aspektas, kuris žaidėjams nereikalingas, nes klavišas vistiek bus iki dugno spaudžiamas. Dėl to brown’ai daugelio mėgstami ir laikomi viduriuku būtent dėl pirštams perduodamo betriukšmio jutimo, kai aktyvacija įvykdoma ir beveik identiškų aktyvacijos/atspaudimo taškų. Tik tiek, kad nemaža dalis nurodo, kad ilgiau pasinaudojus, typ’inant nebeišeina pajusti tos aktyvacijos.
          O kad kietesni, minkštesni ir kitokie yra kiekvieno skonio reikalas, prie ko galima priprasti arba ne, sutinku.

          • Minde parašė:

            „ris žaidėjams nereikalingas, nes klavišas vistiek bus iki dugno spaudžiamas.“ Kad gameinant nebutina iki galo spausti. Nebent ten paspaudimas is isijautimo ir dideles energijos eina. Na bet cia mano nuomone is savo paties patirties.

    • Justaaz parašė:

      Cia jau tau kaip labiau patinka, jeigu kietesni klavisai tada imki brown’us, jeigu patinka minkstesne ir tylesne klaviatura imki speed’us.

  5. elvinas1 parašė:

    Dauzau Razer BW Chroma V2 jau 6menesius esu patenkintas .

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.