DDR4 atminties įtaka „Ryzen 5 2400G“ spartai kartu su „Patriot Viper 4 Blackout“ 3600 MHz rinkiniu

Žvilgsnis iš arčiau, rinkinio specifikacijos

Pakuotė atskleidžia visą būtiną informaciją apie modulius ir kartu leidžia pro langelį pažvelgti į „Blackout“ DDR4 atmintį.

Pakuotės viduje papildomai randame firminius „Viper“ lipdukus. Tokius aksesuarus paprastai galima rasti tik kartu su premium klasės produktais.

Kaip ir priklauso HW komponentui, turinčiam „Blackout“ pavadinimą, išvaizdoje dominuoja juoda spalva. Iš esmės „Blackout“ moduliai yra visiškai juodi: juodos spalvos aliuminio radiatoriai ir tokios pat spalvos montažinė plokštė. Ant vienos radiatoriaus pusės išėsdinta „Viper“, ant kitos užklijuotas didelis specifikacijų lipdukas. Išilgai aliuminio plokštelių matomos tankios įpjovos, tačiau išskirtinė radiatoriaus detalė yra viršutinė jo dalis.

„Blackout“ gamoje yra keturi 2x 8 GB rinkiniai, kurių dažnis prasideda nuo 3000 MHz ir kyla iki 4000 MHz. Tarpinės stotelės: 3200 MHz ir 3600 MHz. „Patriot“ siūlo ir vienintelį 2x 4 GB konfigūracijos komplektą, kurio dažnis apsistoja ties 3000 MHz.

Modulių viršumi nutįsta dviejų eilių dantukų juosta. „Blackout“ modulio aukštis siekia 42,6 mm. Tai toli gražu ne patys aukščiausi DDR4 moduliai, turintys 3600 MHz reitingą. Įdomiausia tai, kad ši dalis funkcionuoja kaip atskiras radiatorius.

Viršutinio radiatoriaus nuėmimas nereikalauja didelių pastangų. Tereikia turėti smulkų kryžminį atsuktuvą. Be viršutinės dalies modulių aukštis yra kiek virš 30 mm. Blackout vis dar nėra žemo profilio (low profile) tipo moduliai, tačiau yra maksimaliai žemi.

Kiekviena lazdelė turi po aštuonis FBGA atminties lustus, kurie išdėstyti vienoje PCB pusėje. Kita pusė padengta termo juostele, kuri padeda atiduoti šilumą nuo montažinės plokštės. Tai reiškia, kad „Blackout“ yra single sided tipo moduliai, kuriuose lusto talpa siekia 8 Gb.

„Typhoon Burner“ programinis įrankis negali nustatyti kokios šeimos (A ar M) „Hynix“ lustus turi šie „Blackout“ moduliai, tačiau patvirtina, kad tai single rank tipo moduliai, o montažinė plokštė turi 8-is sluoksnius. Vieninteliame XMP 2.0 profilyje yra užkoduotas 3600 MHz dažnis ir 17(CL) – 19(tRCD) – 19(tRP) – 39(tRAS) vėlinimo laikai su 1,35 V įtampa.

13 Komentarai

  1. bugslalaila parašė:

    Labai įdomi apžvalga, gaila, kad dažniausiai dėmesys skiriamas tik mid/high segmentui.

  2. Frantisekas parašė:

    Seip yra programa su kuria nuskaitai atminties tipa neardes ramo „THAIPHOON BURNER“, poto paziuri datasheetus koks tos atminties max darbinis daznis, poto gamintojo puslapi paziuri tapati ramai su tokiu dazniu ir susivedi timingus bei itampa. Gamintojai deda tapacia atminti su dideliu zingsniu, tarpiniai varijantai tai tik ju isiuti nustatymai.

  3. EscO parašė:

    Gramatikos policija ieško autoriaus BC00 dėl „Intro“ skiltyje padarytos klaidos „priešpastatysime „

  4. BC00 parašė:

    Žiaurūs tie policininkai… ar tai kelių būtų, ar gramatikos 😀

  5. EgidijusL parašė:

    Daug apžvalgų pažengusiems HW žinovams. Nors esu programeris, krapštaus prie kompų, bet apie tuos CL ir pnš mažai ką nutuokiu. Gerai būtų, kad redakcija parengtų seriją straipsnių apie tą informaciją (apie komplektacijas – kur nedaryti klaidų, kur geriau daugiau pagalvoti, kur galvoti daug nereikia, į ką visad kreipti dėmesį į atitinkamą komplektacijos elementą).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.