Didžioji „R“ – „Asus Radeon ROG RX Vega 64 STRIX OC“ – pagaliau čia!

Intro

Lietuvos parduotuvėse jau senokai esti stabilūs „Vega 64“ ir „Vega 56“ vaizdo plokščių kiekiai, tačiau kainų kritimas prasidėjo tik visai neseniai. Oru aušinamą ir tuo pačiu mažiausiai išvaizdų „Vega“ flagmaną galima įsigyti už 650 €, kai pradinė kaina viršijo iš koto verčiančius 800 €, o „Vega 56“ modelį galima surasti už kiek daugiau nei 550 eurų. Kaip ir viskas būtų normalu, net tiems, kurie dairosi į minėtas vaizdo plokštes vien dėl „FreeSync“ palaikymo, ypač kalbant apie silpnesnę „Vega“, tačiau koją kiša visiems oru aušinamiems modeliams taikoma bendra diagnozė – standartinis „blower“ tipo aušintuvas. 550 eurų kainuoja brangiausi GTX 1070 variantai ir nors apkarpyta „Vega“ turi pakankamai galios sėkmingai konkurencijai spartos grafose, bet primityviausios aušinimo sistemos didžiausias minusas (triukšmas) tam tikrą dalį potencialių pirkėjų gali priversti nuo jos nusigręžti. AMD partneriams tenkantis gydymo sprendimas aiškus, tačiau aukščio skirtumai tarp GPU kristalo ir HBM2 atminties, atsirandantys dėl paketo surinkimo skirtingose fabrikuose, kaip paaiškėjo, labai apsunkina modifikuotų modelių gamybą, o tiksliau aušinimo sistemos standartizavimą. Pradėti skaičiuoti tokių modelių prieinamumą Europos (ką jau kalbėti apie Lietuvos) parduotuvėse net neverta – po šiai dienai jų tiesiog nėra. Teorinis egzistavimas taip pat labai minimalus. Po kontraversiškos informacijos „Gigabyte“ visgi lyg ir patvirtino vėliau turinčias pasirodyti savo modifikacijas, MSI savo modifikaciją jau išleido, bet viskas apriribojo tik platesnėmis „Vega 64“ oro šalinimo angomis, ir tik vienintelė „Asus“ atrodo kažkiek solidžiau. Nors STRIX (OC) modelių išleidimas tebėra popierinis, tačiau mes bent jau matėme porą apžvalgų, įrodančių šių plokščių egzistavimą. Vis tik ne visus ant vienos rankos pirštų suskaičiuojamos apžvalgos galėjo įtikinti. Realiu modifikuotų „Vega“ vaizdo plokščių egzistavimu abejojome ir mes, kol negavome STRIX‘o. Gamykliškai spartinto.

20 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Lietuvoje kainos baisios, kaip dabar tapo įprasta, bet 56 iš Vakarų Europos už <450€ visai nieko variantas, ypač jau turintiems gerą Freesync monitorių ir gerai garsą izoliuojančias ausines 🙂 Gaila, kad kokios 1080 nebuvo palyginimui.

  2. Mindaugas Klumbis parašė:

    Gaila, kad tiek kliurku AMD paliko. Vega gavosi kazkokia neizbaigta.

  3. BC00 parašė:

    Deja, bet GTX 1080 neturėjome, tik GTX 1070, kuri per silpna. Buvo mintis rinktis 4K ir turėti kažkokį palyginimą su GTX 1080 Ti, bet pasirinkome 1440p. Visgi Vega ir smooth 4K patirtis kiek prasilenkia. Lauksime GTX 1070 Ti, turėtų gautis garbingas palyginimas. Amazone RX 56 tik 400 USD.
    https://www.amazon.com/XFX-Radeon-Graphic-Cards-RX-VEGMLBFX6/dp/B07532T488?tag=hardfocom-20
    Taigi kas turi Vega ir gali pajungti Vulkan API DOOM’e? Vakar dar išbandžiau Crimson 17.11.1: juodo login ekrano nebėra, tik Wattman’ą išmetė artefaktais ir Tomb Rider iškart nulūžo…

  4. Andria parašė:

    Jokių problemų ar trukdžių 🙂 Nerodo tik HW parametrų afterburneris. 17.11.1 + Vega 56 su Vega 64 Biosu.

  5. BC00 parašė:

    Update: Vulkan API funkcionavimas atstatytas tiesiog atnaujinus DOOM’ą.

  6. BC00 parašė:

    Pagaliau lietuviška kaina. Grubiai plius 100 eurų over pigiausių vanilla Vega 64. Kaip ir ne taip išpūsta, bet lyginant su GTX 1080 Ti way too high:
    http://www.skytech.lt/90yv0b00m0nm00-asus-rogstrixrxvega64o8ggaming-p-373975.html

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.