Du airflow korpusai ir innovatyvus maitinimo šaltinis (feat. „Fractal Design“ ir „Corsair“)

Intro

Šiandien turime puikią progą objektyviai įvertinti skirtingų gamintojų du airflow tipo korpusus, kurie tarpusavyje turi daug bendro. Pirma, tai – kaina. „Fractal Design Torrent Compact RGB“ ir „Corsair iCUE 4000D RGB Airflow“ kainuoja panašius pinigus, 150-160 €. Antra, abu korpusai nenaudoja šilumą išpučiančių ventiliatorių ir kliaunasi vien įpučiančiais. Galiausiai abiejų korpusų priekinės panelės projektuotos praleisti kuo daugiau oro. Prieš imdamiesi triukšmo ir aušinimo efektyvumo palyginimų išbandysime daug dėmesio sulaukusį „Corsair RMx Shift“ šeimos maitinimo šaltinį ir pabandysime įvertini, ar tai revoliucinis maitinimo šaltinis. Priminsime, jog „RMx Shift“ jungtys išdėstytos kitoje nei įprastai sienelėje, tokiu būdu turint palengvinti ir kabelių prijungimą, ir išvedžiojimą. Taigi, atsakymai į klausimus, kuris korpusas vertesnis airflow vardo, ir ar „RMx Shift“ sprendimai pasiteisina praktikoje, jau netrukus.

Vaizde trūkstra antrojo korpuso – netilpo 🙂

31 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Man atrodo būtų optimaliau testuoti labiau optimizuotomis sąlygomis, ar papildomai pridėti tokį testą. 18cm aušintuvams pvz. tai būtų kokie 6-700RPM, minimaliai prarandant sistemos aušinimo efektyvumą. Aišku, tokiom sąlygom atsiranda pora problemų – greičiausiai kiti komponentai užgožtų savo garsu, bet vis tiek būtų įdomu žinoti koks realus garso lygis kad ir neapkrautos sistemos be temperatūrų. Bet čia greičiausiai atsirastų antra problema – jog garsas gali būti per mažas lyginant su aplinka.

  2. BC00 parašė:

    Kalbant apie tą virtualios tylos ribą būtų galima daryti tokį (antrą) scenarijų, pavyzdžiui, prisukti korpuso fan’us iki virtualios tylos (32 dBA, gal kiek daugiau), įvertinti iki kokių RPM reikia numušti fanus ir tada daryti temperatūrų testus. Manau, kad toks palyginimas būtų praktiškas. Kitokių scenarijų galima prigalvoti n, kaip triukšmas/temperatūros prie 500 RPM, 1000 RPM, 1500 RPM ir t.t., – neįmanoma ištestuoti.

  3. Daemon parašė:

    Kaip dėl korpuso, kuris „prarytų“ prieky 3x 140 mm fanus ir 420 AIO viršuje?

  4. Daemon parašė:

    Gal imt Meshify 2 ir dėt 360 viršuj, prieky du 140 mm, gale vieną 140 mm. Užteks oro? Geimint nežadu, bet reikia kad nesigirdėtų ventiliatorių. Jie nesigirdi kai sukasi žemiau 600 RPM, dabar gi šiek tiek aukščiau užkelta dėl temp.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.