Du juodi „Noctua“ chromax.black aušintuvai: flagmanas NH-D15 ir aukštesnio segmento NH-U12S

Intro

„Noctua“ vis periodiškai „pagydo“ savo seniau išleistus CPU aušintuvus pristatydama juodas chromax.black versijas. Neišvengiamai eilė atėjo ir flagmanui NH-D15 su vidutinės klasės NH-U12S. Spalvą pakeitė ne tik radiatoriai, bet ir ventiliatoriai, kurie prarado daugeliui neimponuojančią rusvą smėlio spalvą. Finiše turime du piktai atrodančius „Noctua“ aušintuvus. Pagrindiniu NH-D15 varžovu mūsų parengtoje apžvalgoje taps „ARCTIC Freezer 50“. Pastaroji kompanija garsiai kalbėjo, kad jos aušintuvas prilygsta NH-D15, todėl turėsime galimybę tai patvirtinti arba paneigti. Tuo tarpu NH-U12S užsiims „ARCTIC Freezer eSports 34 DUO“ modeliu. Nors „Noctua“ aušintuvas gerokai brangesnis, tačiau turi galimybę įrodyti, kad jis vertas didesnių pinigų aplenkiant puikų kainos/efektyvumo/triukšmo santykį turintį „Freezer eSports 34 DUO“.

11 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Didžiulis skirtumas priklausomai nuo to, koks CPU aušinamas, aišku D15 buvo sukurtas dideliems branduoliams tai neturėtų stebinti kad jis nėra toks efektyvus aušinant mažus Zen branduolius.

    NH-U12S turi tik gerą vardą, net keistoka, kaip vienas Noctua aušintuvas dirbdamas 1500 apsisukimų buvo tik 1db tylesnis už 34 Duo turimus 2000 apsisukimų dvejus.

    • adex parašė:

      o kodel sakai jog butent sukurtas dideliems branduoliams? kas is esmes turetu skirtis ausinant koki nors 5800x?

      • SoTOP parašė:

        Modernių Ryzen aušinimas rodo, kad nebeveikia taisyklė „didesnis – geresnis“, kai pirkdamas didesnį aušintuvą praktiškai visada gaudavai ir geresnį aušinimą. Su mažėjančia litografija vis svarbiau bus greitas šilumos pašalinimas iš koncentruotų karštų taškų, dėl to coldplate dizainas turės keistis, kad prisitaikytų prie to.

        • adex parašė:

          na as irgi taip manau. masyvesnis varinis cold plate turetu pagerinti situacija. bet manau situacija kur kas geriau pagerintu masyvesnis ir storesnis CPU IHS, nes as cia matau didele problema su termokoses bottleneck’u, kai ,,hotspot’e“ termokose nesugeba praleisti didelio silumos kieko ir pasiekti silumai IHS krastus reikia laiko. o esant storesniam CPU IHS butu tolygesnis silumos pasiskirstymas po visa IHS ko pasekoje butu ir efektyvesnis termokoses pralaidumas, tiksliau greitesnis/efektyvesnis.

  2. BC00 parašė:

    Kam jau kam, bet Zen savininkams mažiausiai reikia taškytis pinigais investuojant į geresnį aušinimą. Tikriausiai greitai pereisim prie 5800X, pažiūrėsim kokia situacija su jo temperatūromis.

    Klaidos chartuose tikrai nėra. Keistokai gali atrodyti ir koks Liquid II (3x 1800 RPM) su 42 dBA ir Kraken X72 (3x 2000 RPM) su 47 dBA, bet tokį garsinį pranašumą turi ARCTIC fanai…

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Aš pasakysiu, dėl ko garso chartai keisti. Tai yra dėl to, kad per toli matuoji. Ausys gali skirtumą jausti, bet iš toliau matuoklis skirtumo jau nemato. Bet kadangi jau taip pradėta daryti, tai jau nebepakeisi nieko, nes susigadins visa duomenų bazė. Tikriausiai būtų optimalu daryti vieną garso matavimą iš arti ir vieną 1 metro atstumu kaip dabar.

      • BC00 parašė:

        Tiesiog ne itin jautrus matuoklis, todėl ir skirtumai mažesni. Dabar jau kitą naudojame korpusų testams, bet aušintuvų ir VGA chartuose likęs senasis matuoklis dėl suprantamos priežasties. Bet kokiu senasis įrenginys nemeluoja koks aušintuvas už kurį yra garsesnis.

    • Crunk parašė:

      mano praktika rodo kad 5800x labiau kaista nei 3700x

  3. BC00 parašė:

    Mano 3700X yra gerais 5 C karštesnis už 5600X.

    • XMA parašė:

      Ryzen 5600X yra plius minus apie 15-20 laipsnių vėsesnis (Nespartintas), nei Ryzen 5800X. Nelabai nori draugauti Ryzen 5800X su aušintuvais. Čia matyt pačio procesoriaus inžineriniai sprendimai yra atlikti blogai. Ryzen 5900X ir tas keliais laipsniais vėsiau veikia, nors turi daugiau branduolių ir energijos daugiau sunaudoja 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.