Dual X’as: „ASRock Z270 Extreme4“ pagrindinė plokštė

Rezultatai

„ASRock“ pagrindinei plokštei tarp visų Z170/Z270 modelių pavyksta geriausią rezultatą užfiksuoti vieną kartą – iškodavimo teste x264 FHD. Dar vieną kartą buvo pakartotas geriausias rezultatas, taip nutiko „TrueCrypt“ teste. Testuodami mITX Z170 „ASRock“ pagrindinę plokštę atkreipėme dėmesį į pastebimai mažesnį rezultatą „Sandra Sisoft“ teste matuojant operatyvios atminties pralaidumą. Manėme, kad tai susiję su dviejų DIMM lizdų architektūra, tačiau Extreme4 tai greičiausiai paneigia parodydama vos keturiomis šimtosiomis geresnį rezultatą (30,56 GB/s vs 30,52 GB/s).

Extreme4 garso posistemio rezultatai RMAA teste (24 bit/192 kHz) pranoksta beveik visus konkurentus. Dinaminis diapazonas perkopia įspūdingus 98 dBA, o triukšmo lygis -98 dBA. Visgi, to nepakanka įveikti „Asus ROG Maximus IX Hero“, kuri taip pat naudoja Realtek ALC1220 kodeką, tačiau turi kitokį DAC’ą. Tikėtina, kad būtent jis čia ir suvaidina esminę rolę. Tiesa, „ASRock“ parodo geresnę harmoninio iškraipymo reikšmę (0,0021 % vs 0,0029), kuri yra absoliučiai mažiausia tarp visų dalyvių. Tik tiek, kad praktinės reikšmės galutinei, ausis pasiekiančiai, garso kokybei tai nedaro.

Pastebėjome, kad „ASRock“ pagrindinės plokštės buvo linkusios taikyti gerokai mažesnę automatinę įtampą nei jos konkurentai. Šįkart taip neįvyko. Tam pačiam i7-6700K procesoriui Extreme4 parinko beveik 1,35 v siekiančią įtampą, kai „ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac“ davė 1,248 v, o „Asus ROG Maximus IX Hero“ vos 1,15 v įtampą. Logiška, kad po penkių minučių trukmės „Prime95“ testo matuoklis parodė gerokai daugiau, 187 W. Šiuo požiūriu mažiau efektyvi, Z270 lustų rinkinį taip pat naudojanti, pasirodė tik „Gigabyte GA-Z270X Gaming 7“.

2 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    ASRock kaip dažniausiai, už mažiau duoda daugiau, bet, kad panaikino fizinius mygtukus tai jau negerai. Nesvarbu, kad juos naudoja gal koks 1 %, bet jei reikia BIOS nuresetinti tai labai geras dalykas, kad ir vieną kart per metus ar per visą plokštės turėjimo laiką.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.