Dvigubas produktyvumas: „BenQ PD3200Q“

Išvados

Turime pripažinti, kad „BenQ PD3200Q“ nenuvylė, pradedant ypač tvirta surinkimo kokybe (turbūt pagal tai su lyderiu NEC gali varžytis nebent „BenQ“) ir baigiant „out of the box“ spalvomis, gamai patyrus tik 8 % nuokrypį. Tiesa, balto taško reikšmė galėjo būti artimesnė idealiems 6500k, o su gamykliniu 60 % ryškumo nustatymu vaizdas buvo pernelyg ryškus (226 cd/m²). Visgi, dėl to skųstis nereikėtų – 9 iš 10 monitorių naudojant gamyklinius nustatymais ilgoms darbo sesijoms netinka. Statinis kontrasto santykis siekė 1100:1. Dėl „Datacolor“ kalibratoriaus vertinimo ypatybių tai nesiekia „BenQ“ nurodomo 3000:1 santykio, tačiau itin giliais juodais tonais pasižyminti VA panelė patvirtino savo privalumą – greta stovintis „Dell U2311H“, turintis IPS matricą, pasižymėjo tik 400:1 santykiu. Labai džiugina, kad testuodami šį pavyzdį nepastebėjome jokio aiškesnio apšvietimo nutekėjimo (angl. backlight bleed), užtad netikėtai susidūrėme su stipriai išreikštu baltu atspalviu (angl. tint), kuris žiūrint iš šono labiau panašėjo į IPS matricoms būdingą baltą švytėjimą (angl. glow).

Tarp to „pradedant“ ir „baigiant“ yra gausybė tarpinių ekstra detalių, kurios daro PD3200Q išskirtiniu. Kokybe visiškai nesužavėję integruoti stereo 10 W garsiakalbiai to nepadaro, tačiau multifunkcinis, varžtų nereikalaujantis, stovas, ryškumą automatiškai reguliuojantis aplinkos šviesos sensorius, judesio daviklis, kuris pasitraukus žmogui nuo monitoriaus perjungia į budėjimo režimą, SD kortelių skaitytuvas bei įspūdingas OSD pultas neabejotinai prideda vertės. Navigaciją po OSD meniu į naują lygį nukeliantis pultas toks funkcionaliai įspūdingas, kad lietimams jautriais mygtukais tiesiog nesinaudojome, nors jų reakcija puiki. Naudingų funkcijų nestokoja ir pats OSD meniu: daugybė profilinių režimų, „DualView“ režimas, padalinantis ekraną pusiau su galimybe abiems pusėms taikyti bet kurį profilinį režimą, ir „KVM Switch“, kuris suteikia įvairiapusę turinio kontrolę naudojant dvi sistemas vos su vienu pelės/klaviatūros komplektu. Čia galbūt pasigedome „Picture in Picture“ režimo, bet „BenQ“ mums duoda „Low Blue Light“ režimą.

Nepaisant pačios VA matricos silpnybių, kaip ne visiškai idealūs apžvalgos kampai ir ekrano centre atsirandantis sulietų tamsių atspalvių (angl. crushed black) efektas, PD3200Q už 530 eurų atrodo kaip geras daugiafunkcinis all rounder’is, kurio įgimta 2560 x 1440 rezoliucija nereikalauja super galingos vaizdo plokštės. Vienintelis kylantis pavojus tas, kad PD3200Q patenka į startinę 32″/4K monitorių kainų zoną. Kaip minėjome, 4K rezoliucija pradedant 32″ ekranais jau turi logikos, tačiau kartu ateina ir tokie, toli gražu ne visuomet gerai veikiantys, dalykai, kaip scalling’as. Nematę 4K su 32″ greičiausiai niekada nepasakys, kad 32″/1440p deriniui trūksta aštrumo. Viską perdėliojus daugiau mažiau tai optimalus derinys, tuo pačiu keliantis mažiausiai papildomų problemų.

3 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Puiki ir išsami apžvalga. Pats turiu BenQ BL3200PT. Kadangi čia rašote kad PD3200Q lyg ir BL3200PT įpėdinis, kokie jų esminiai skirtumai? Nes lyg charakteristikos ir panašios…

  2. BC00 parašė:

    Charakteristikos kone identiškos, skiriasi tik maksimalus ryškumas (350 cd/m vs 300 cd/m), nors matricų modeliai sutampa.
    Kiek išsiaiškinau BL3200PT neturi DualView ir KVM Switch, nebent šitie dalykai kitaip užvadinti OSD meniu. PD3200Q nebeturi VGA ir USB 2.0 portų… Skirtumų ne per daugiausia 🙂
    O iki pilno išsamumo dar reikia SpyderPro iki Elite užsi’upgradint ir osciloskopą nusipirkt 😀

  3. IFeelYou parašė:

    Dėl atsako laiko dar galiu pasakyti kad 4ms (GTG) ‎bent jau ant BL3200PT visiškai nesijaučia jokio lago. Sakyčiau optimalu ir tiktų net ir žaidžiant žaidimus rimčiau. Abejoju ar dauguma vartotojų apskritai atskirtų 1ms ir 4ms. Taip pat jis turi 3 AMA nustatymus, kuriuose galima pasirinkti norimą atsako laiko spartinimą, kas irgi yra neblogai.
    O dar žiūrint į tai kad BL3200PT skirtas daugiau profesionalams, o ne geimeriams – tokios charakteristikos apskritai atrodo puikiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.