Dvigubas produktyvumas: „BenQ PD3200Q“

Matricos vienodumas

Apšvietimo nuotėkis arba kraujavimas (angl. backlight leakage/bleed) ir atspalvio (angl. tint) atsiradimas yra du nepageidaujami monitoriaus efektai, kurie geriausiai išryškėja pritemdytoje aplinkoje uždėjus tamsų foną, tačiau tinkamai, tai, ką mato akis, perteikti labai sudėtinga. Dažniausiai vaizdas būna per daug išryškintas ir neatitinka realybės. Mūsų atveju, išbandžius daugybę fotografavimo nustatymų, jis gavosi truputį tamsesnis už tikrąjį, tačiau bet kuriuo atveju jis yra gana artimas tam, kurį matė akys. Pastebimo apšvietimo nuotėkio nei viename iš PD3200Q kampų, naudojant standartinį 60 % ryškumą, nepastebėjome. Žiūrint iš priekio juoda spalva galėjo būti gerokai gilesnė, jei ne ant jos krentantis balkšvas atspalvis.

Taip vadinamą tint’ą kur kas geriau pavyko užfiksuoti iš šono. Žiūrint iš tokios pozicijos balkšvas atspalvis pasidarė gerokai intensyvesnis. Fotografijoje matomas vaizdas labai panašus į tikrąjį. Esminis skirtumas – ekrano apačioje atsiradę purpurinės spalvos artefaktai, kurių akis nematė. Matyti tokio lygio VA matricos švytėjimą gana neįprastas vaizdas, nes tai daugiau IPS tipo panelėms būdinga yda. Bet kuriuo atveju tai rezultatas, kilęs iš ekrano dydžio ir regėjimo linijos nuokrypio ir realybėje didelių bėdų sukelti neturėtų. Blogiausias atvejis – minimalus švytėjimas ekrano kampuose, kai dirbama su tamsiu turiniu jau minėtomis sąlygomis.

3 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Puiki ir išsami apžvalga. Pats turiu BenQ BL3200PT. Kadangi čia rašote kad PD3200Q lyg ir BL3200PT įpėdinis, kokie jų esminiai skirtumai? Nes lyg charakteristikos ir panašios…

  2. BC00 parašė:

    Charakteristikos kone identiškos, skiriasi tik maksimalus ryškumas (350 cd/m vs 300 cd/m), nors matricų modeliai sutampa.
    Kiek išsiaiškinau BL3200PT neturi DualView ir KVM Switch, nebent šitie dalykai kitaip užvadinti OSD meniu. PD3200Q nebeturi VGA ir USB 2.0 portų… Skirtumų ne per daugiausia 🙂
    O iki pilno išsamumo dar reikia SpyderPro iki Elite užsi’upgradint ir osciloskopą nusipirkt 😀

  3. IFeelYou parašė:

    Dėl atsako laiko dar galiu pasakyti kad 4ms (GTG) ‎bent jau ant BL3200PT visiškai nesijaučia jokio lago. Sakyčiau optimalu ir tiktų net ir žaidžiant žaidimus rimčiau. Abejoju ar dauguma vartotojų apskritai atskirtų 1ms ir 4ms. Taip pat jis turi 3 AMA nustatymus, kuriuose galima pasirinkti norimą atsako laiko spartinimą, kas irgi yra neblogai.
    O dar žiūrint į tai kad BL3200PT skirtas daugiau profesionalams, o ne geimeriams – tokios charakteristikos apskritai atrodo puikiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.