Edifier žingsnis kitur: H850 HiFi ausinės

Labai patogiai besijaučianti ir jau spėjusi įsitvirtinti Lietuvos rinkoje kompiuterinių garso sistemų gamintoja, „Edifier", nusprendė išbandyti save ir ausinių sferoje. Tiesa, tai nėra pats pirmasis kompanijos gaminys, mat jau kurį laiką „Edifier" siūlė H800 ausinių modelį.  Iš pagrindų atnaujinusi pirmtaką, „Edifier" kartu su H850 HiFi ketina pasiūlyti detalų garsą už itin prieinamą kainą. Ir išties, ar kompanija, kuri tikrai sėkmingai tai daro kolonėlių rinkoje gali tai pakartoti ir su H850 ausinėmis?

 

  • Apie Edifier"
  • Pakuotė ir komplektacija
  • Žvilgsnis iš arčiau
  • Specifikacijos
  • Testavimas
  • Patogumas ir garso izoliacija
  • Išvados

 

Apie Edifier"

Kolonėlių gamyboje besispecializuojanti „Edifier” buvo įkurta 1996 metais Kinijos sostinėje, Phenjane. Pagrindinis „Edifier” tikslas – sukurti kokybiškai skambantį produktą už patrauklią kainą. Kompanijos produkcijos asortimente galima rasti tiek melomanams skirtų, tiek ir daugiafunkcinių multimedia garso sistemų. „Edifier” visame pasaulyje dirba su daugiau nei 60 tiekėjų ir kasmet pagamina daugiau nei 8 milijonus produktų.

2011 metų pabaigoje „Edifier" netikėtai informavo perkanti Japonijos firmą „Stax", gaminančią mikrofonus ir elektrostatines ausines. Sandorio vertė siekė kiek daugiau nei 3 milijonus litų. „Edifier" atstovai paskelbė, kad kompanija sieks intensyviai investuoti į naujų technologijų vystymą bei bus bandoma pasinaudoti gerai išvystyta „Edifier" marketingo sistema.

 

Pakuotė ir komplektacija

Dėžutės išorė kur kas solidesnė nei jos viduje netrukus surastos medžiagos. Ant priekinio atverčiamo viršelio pavaizduotas „Edifier H850" modelis, kurį galima gyvai pamatyti už permatomo „lango". Visos ausinių specifikacijos ir daugiau jų nuotraukų pavaizduota ant priešingos pakuotės pusės.

„Edifier H850" įspraustos į pigiai atrodantį plastmasinį laikiklį. Pakuotėje taip pat randame miniatiūrinę brošiūrą. Ir nors ausinėms detalus vartotojo gidas kaip ir nereikalingas, panašu, kad „Edifier" pabandė kažkiek sutaupyti šių priedų sąskaita arba tiesiog pasirinko ne visai "solidžiai atrodančius vidinius dėžutės aksesuarus". Bet kokiu atveju tai yra smulkema ir belieka tikėtis, kad sutaupyti nebuvo stengiamasi gaminant svarbiausia, t.y. patį produktą.

 

Žvilgsnis iš arčiau

„Edifier H850" ausinėms būdingi vidutinio dydžio, ovalūs, kaušeliai. Pastarųjų išorinei apdailai panaudota plastmasė (kaušelio apvadas) ir šlifuoto aliuminio fragmentas (kaušelio centras).  Iš kiekvieno jų išeina Y formos sankaba, leidžianti ne tik sukioti kaušelį jam geriau priglundant prie ausų, bet ir atliekanti pirminę jų sujungimo funkciją.

Gana keista matyti, kad tolimesnis sujungimo taškas tvirtinamas ne sankabos centre, bet labiau priekinėje jos dalyje. Toks sprendimas visą kaušelius jungiantį lanką pastumia kaktos kryptimi. Minėtas sujungimo taškas leidžia pasukti kaušelius 90 laipsnių kampu. Viršum jo seka plastmase aptraukto lankelio dalis, leidžianti reguliuoti ausinių padėtį galvos atžvilgiu. Viršutinė lankelio dalis paminkštinta ir  padengta oda ar jos pakaitalu. Identiškas žingsnis atliktas ir su ausinių padeliais.

Surinkimo kokybė tikrai neprasilenkia su ausinių kaina, kuri siekia ~ 130 litų. Jei „Edifier H850" ir nepranoksta šios kainos visa galva, tai panaudotų medžiagų ir surinkimo kokybė mažų mažiausiai atitinka tai, ką norėtų gauti pirkėjas už šią sumą.

„Edifier H850" pasižymi ištraukiamu laidu, kuris kišamas į kairyjį ausinių kaušelį. Laido įtvirtinimui pritaikytas elementarus užrakto mechanizmas: jei iš pradžių nepavyksta įtaikyti kištuko į lizdą, reikalingas jo pasukimas ir aplink kištuką esantys grioveliai įsės į jiems skirtą „kišenę". Kitas laido galas pasibaigia 1/8" kištuku, bet „Edifier" į komplektą taip pat pridėjo ir ¼“ perėjimą. Kalbant apie laidą, panašu, kad tai yra vienintelė H850 sudėtinė dalis, kur gamintojas nusprendė kiek pataupyti: laidas yra minkštas ir plonas, galbūt ne toks solidus, kokio norėtųsi matyti prie bendro H850 sukuriamo pagaminimo kokybės vaizdo.

Po kaušeliais slepiasi 40 mm. skersmens neodiminės membranos, kurios išdėstytos ausies atžvilgiu tiesiai.

 

Specifikacijos

Kaip dažniausiai būdinga tokio kainų ruožo ausinėms, H850 pasižymi daugiau mažiau standartine 20 Hz – 20 kHz atkūriamų dažnių juosta, kuri atitinka žmogaus girdimumo ribas. Ausinių varža siekia 32 omus, o tai leidžia išsiversti be integruoto ausinių stiprintuvo, tiesa, pakankamai žemas SPL rodiklis, siekiantis 96 dB, parodo, kad ausinėms reikės daugiau galios nei didesnį SPL turinčiam ekvivalentui. 135 gramus sveriančios H850 pasirodė esančios tikrai lengvos ir pritaikytos ne tik namų naudojimui, bet ir laisvalaikio praleidimui lauke, žinoma, jei nesudaro problemų dviejų metrų ilgio laidas ir jeigu aktyviai negalvojama apie visišką laisvę suteikiančias Bluetooth ausines.

 

Testavimas

„Edifier H850” buvo prijungtos prie „Asus Xonar Essence ST Deluxe" dedikuotos garso plokštės. Integruotas ausinių stiprintuvas nenaudojamas. Perklausai pasirinktas HiFi režimas. Prieš galutinę perklausą H850 buvo geras 50 valandų „pragrotos”. Visos ausinės po „apšilimo" skamba geriausiai, ką gali suteikti. Pasirinkti Flac kokybės garso takeliai.

Prisipažinsiu, kad iki šiol neteko klausyti tokios kainų zonos ausinių. Kaip lietuviui esu pakankamai išlepęs ir pripratęs prie brangesnių 300-600 litų gaminių, todėl perėjimas prie biudžetinio produkto pakankamai skausmingas ir neleidžiantis visiškai tiksliai susidaryti nuomonės apie tokį gaminį, ypač kai palyginimui po ranka visiškai nieko nėra.

Po gerą savaitę trukusio brangesnių ausinių pamiršimo, mano nuomone, „Edifier H850" pasirodė esančios pakankamai neblogai subalansuotas produktas, labiau linkstantis į tų pirkėjų pusę, kurie ieško kiek daugiau žemų dažnių atspalvį turinčio gaminio. Ne veltui, H850 yra uždaro tipo ausinės. Atsižvelgiant į kainą, pačių žemiausių dažnių atkūrimas paliko pakankamai solidų įspūdį, o labai pastebimo bosų iškraipymo nebuvo girdima net ir intensyviuose Morgan Page garso takeliuose arčiau maksimalios garso stiprumo ribos. Tiesa, gana pastebimai vidutinių dažnių linijos riba sutampa su „mid-bass" riba. Ta priklausomybė nėra itin didelė, tačiau ne vienam kiek intensyvesniam ir greitesniam garso takeliui pridedama nereikalingos tamsos vokalo ryškumo sąskaita ir tai buvo girdima ne tik Fredžio Merkurio, bet ir kiek žemesnio diapazono vokalą turinčiuose kūriniuose. Kenčia vokalo detalumas, ryškumas.. Situacija kur kas geresnė kalbant apie aukštų dažnių reprodukciją. Jų atkūrimas – aiškus, visiškai atskirtas nuo vidurinės linijos. Atspalviui nėra būdingas nei perdėtas ryškumas, nei ypatingas švelnumas. Panašu, kad už tokią kainą aukštų dažnių reprodukcija „Sunlounger" garso takelyje skambėjo išties šauniai.

 

Patogumas ir garso izoliacija

„Edfier H850" garso izoliacija pakankamai gera, tačiau natūralu, kad izoliuoti iš draiverių atkeliaujančius garsus šioms ausinėms sekasi kiek sunkiau, nei šalia buvusiam dvigubai brangesniam modeliui. Kur „Edifier H850" jaučiasi stipriai – tai patogumas. Ausinės ne tik lengvos, geba puikiai prisitaikyti prie galvos formos, o kaušelių dydis tiesiog idealiai atitiko vidutinio dydžio ausų ribas. Tai leido be vargo naudotis H850 ištisas valandas, nesiskundžiant ausų spaudimu/kaitimu.

 

Išvados

„Edifier" pabandė įrodyti, kad gali gaminti geru kainos/kokybės santykiu pasižyminčias ne tik kompiuterines garso kolonėles, bet ir ausines. Ar jiems tai pavyko? Lengvų, bet tuo pačiu patvarių „Edifier H850" garso reprodukcijos stipriosios pusės visų pirma apima žemų (arčiau dugno esanti riba) ir aukštų dažnių liniją. Be abejonės, tai stipriausios šio modelio savybės. Daugiau nei naivu tikėtis, kad 130 litų kainuojančios ausinės neturėtų trūkumų. Panašu, kad H850 gali būti rekomenduojamos labiau tiems garso stiliams, kuriems būdingos arba žemesnės, arba aukštesnios dažnių linijos, įtraukiant tokius stilius, kaip house, progressive house, new age, chillout ir aplenkiant daugiau vokalo perpildytus stilius. Nė vienos biudžetinės ausinės greičiausiai nepademonstruos stebuklų ir „neapgros" dvigubai brangesnio modelio, to nesitikėčiau ir iš H850, bet labai tikėtina, kad iki 150 litų „Edifier" pateikė rimtą paraišką, tiek skambėjimo, tiek konkurencingos kainos atžvilgiu. Varžovų trūkumas klausymo metu neleidžia pasakyti, ar tai geriausias konkurencijos nestokojančios šios kainų zonos sprendimas, tačiau šis modelis mažų mažiausiai nusipelnė rimto apsvarstymo renkantis uždaro tipo ausines už tokią kainą.

 

Ačiū UAB „ACME Kompiuterių Komponentai“ (ACC Distribution) už suteiktą galimybę apžvelgti „Edifier H850 HiFi"

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.