„Fractal Design Lumen S24 RGB“: netikėtai ryškus liumenas

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

Juodame dėžės fone išryškintas RGB, o dėžės viduje aksesuarai tvarkingai suskirstyti po maišelius. Pirmą kartą vartotojo gido išvaizda nukopijuota nuo korpusų pasaulio. Komplektacijoje push – pull konfigūracijai skirtų varžtų neradome.

Visa „Lumen“ serija gauna 27 mm storio aliumininį radiatorių, turintį gamintojo užrašą ant abiejų šonų. Skirtingai nei „Pure Loop“ AIO, kurio pompa kabėjo ant šlangelių, „Lumen“ atveju pompa yra įmontuota į radiatorių, atimant dalį efektyvaus apipučiamo ploto. Tokią pačią koncepciją naudoja ir „NZXT Kraken M22“. Radiatorių kerta 12 šilumos vamzdelių, o aliuminio gijų tankis yra standartinis.

Į nailonines rankoves vilktų žarnelių ilgis siekia 400 mm. Kaip dažniausiai įprasta, nei išorinis, nei vidinis diametrai nenurodomi, tačiau išoriškai žarnelės nesiskiria nuo tų, kurios naudojamos kitose „Asetek“ sistemose.

4000 RPM dirbanti pompa yra maitinama 3-pin jungties pagalba. Įdomu, kad viename iš radiatoriaus galų turime užpildymo angą, nors „Fractal Design“ tokios galimybės nemini.

Kadangi pompos CPU bloke nėra, jis yra labai lengvas, tačiau pakankamai aukštas (43 mm). Ant viršaus esantį dangtelį galima nuimti, pasukti 90° kampu ir vėl uždėti. Tai leidžia turėti logotipą keturiose skirtingose pozicijose. Akivaizdu, kad jis bus iliuminuotas ARGB, nes bloke paliktas atitinkamas 5 V lizdas.

Termo pastos sluoksnis jau užteptas ant varinio pagrindo. Iš dėžutės ištrauktas AIO jau turi uždėtą „Intel“ lizdams skirtą kronšteiną.

„Lumen“ komplektuojamas su naujos serijos „Aspect“ ventiliatoriais, naudojančiais modifikuotus slydimo (rifle) guolius. 120 mm skermens ventiliatoriai gali pasiekti 2000 RPM ir generuoti 2,34 mm/H2O statinį slėgį. Ventiliatoriui priklauso šūsnis kabelių, įskaitant vyrišką bei moterišką 4-pin PWM jungtis ir identiškų tipų 3-pin ARGB jungtis.

 

Radiatoriaus tipas 240 mm
Radiatoriaus išmatavimai 272 x 120 x 27
TDP reitingas
?
Metalas, iš kurio pagamintas radiatorius Aliuminis
Radiatoriaus užraktai metaliniai (neatsukami)
Pompos sūkiai 4000 RPM
Žarnelių ilgis 400 mm
Vandens bloko užraktai metaliniai (neatsukami)
Atskiras užpildymo portas +
Pridėtų ventiliatorių skaičius 2
Ventiliatorių skersmuo 120 mm
Ventiliatorių specifikacijos 500 – 2000 RPM

13-56 CFM

0,23-2,34  mm/H2O

<10-33,2 dBA

Maksimalus ventiliatorių skaičius 2
Integruotas ventiliatorių valdiklis
Ventiliatorių valdymas programiniu būdu
Palaikomi lizdai LGA 115x, LGA 1200, LGA 1366, LGA 2011(-3), LGA 2066, FM1, FM2(+), AM2(+), AM3(+), AM4
RGB palaikymas +
Garantinis terminas 60 mėn
Kaina
~120 €

 

2 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Man toks pompos montavimas nepatinka, spėju testuojant su Intel rezultatai būtų pastebimai prastesni. NZXT M22 taip prastai atrodė, kad tokio tipo aušintuvo tikrai nenorėčiau nors čia ir nebus taip prastai, kaip yra su M22, dėl didesnio radiatoriaus.

  2. BC00 parašė:

    Kažkada esu bandęs M22 ant 2700X, tai sugebėjo įvirinti 97 C. Klaikus rezas prisiminus, kad Dark Rock Slim susitvarkė. Taigi ant AMD platformos tarp M22 ir šito Lumen nepamatuojamas skirtumas. Intel platforma gal sugrįš su Adler Lake, nebuvo kad specialiai ant Intel netestavau 😀

    http://www.technews.lt/portal/reviews/be-quiet-dark-rock-slim-bandant-iveikti-nuozmu-konkurenta/6/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.